Saturday, September 29, 2012

Berani Jumper Doc Gigi ~ Adam Hifdzan

Malang mmg x berbau!

Itu ungkapan yg biaser kiter dengar. Betoi ✗?

Ok nak citer pasal bg adam plak... Asik pasai adeq anas jew kan...

Last raya ari tu, kami p jalan2 ker key el. Memandang kan tanda2 nak bersalin masih x ader..

So maser kami singgah umah uncle hamdan tu, si abg adam ni bermain lari2 dgn qushairi. Anak pak teh...
Lari pny lari ~ gedabommmmm!!!!

Perlanggaran pun berlaku.... Memandangkan abg adam lebey tinggi dr qushairi, so gigi abg adam berlaga la dgn dahi si qushairi... Terus la bingit seantero rumah dengan tangisan dua sepupu nie...

Aku wat2 ✗ nampak jer. Sbb kalo aku terus nuju ker abg adam kompom suara abg adam akan menjadi 2 kali ganda :p

Dahi si qushairi benjol mcm tanda org mukmin tu, yg abg adam plak ntah mcm maner ntah gigi boley senget! Wakakakka!!!

Darah plak nitik2.. Berderau gak la tp wat2 maintain cool sbb xmo bg mak nebes... Kalo mak nebes kang lg hancusss... :p

Si ayah pun dokong adam bawak p kumur2 ngn air garam.. Skali tgk gg senget tergelak pung ader! Sian anak ibu... Itu la reason naper ayah bwk adam jmp doc gg.

N alhamdulillah, adam maintain cool biler berdepan ngn doc. Seriau gak kalo ngikut aku yg fobia doc gg. Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ :)...tgk la gambo adam tu.. Cool jew kan..

Caya la abg adam! Ibu tabik spring kat adam...=)

<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, September 27, 2012

Cukur Jambul Little Anas...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah, walaupun bercukur tanpa sebarang majlis keraian, tp ibu dan ayah ttp bersyukur sbb dpt togei kan kepala our jr pada hari yg ke 7...

Hehehehe...:p
Actually ibu n ayh pun kompius biler sebenarnyew hari yg ker 7? Sbb ikut logic akal ibu ayah kire pada hari ker 7 slps kelahiran. Tp atok ckp 7 hari termasuk hari d lahirkan...

So nak ngelakkan dr terlepas sunnah, ikut perkiraan ibu ayah, kami buat dua2 hari.. Means pader hari ke6 kami cukur sikit jambul anas. Day after baru kami botakkan sepenuhnyer!

Maser potong sikit rambut tue, ayah gunting kat umah moyang. Actually nak balik tapah dr umah manjung. Tp singgah bota sbb nak amik daun mengkudu. Sekali x mandang pun daun mengkudu. **ayah xtau pun daun mengkudu tu camner. Pakai kater ader jew :p

So singgah umah moyang wah sbb moyang nak p haji... Jumper amik berkat... Lgpun dlm pantang memang mls nak p memaner...

So day after, opah bawah abg adam main kat kebun blkg, ibu ayah kerja kan kepala anas... Togei da anak ibu...

Alhamdulillah, selesai gak hajat botakkan anas. Abg adam pun botak sama!

InsyaAllah, kenduri qiqah nnt kiter wat sekali maser kenduri masuk umah baru...

** umah baru ** >> insyaAllah nnt aku nak berkongsi syurga baru kami sekeluarga... Skrg tgl dpt CF n kunci jew...
<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, September 26, 2012

Little Anas Hifdzan :p

** Special tok mak su milla :p

Cukupla 4 keping yer... Tpon ni x syok tangkap gambo:p golap....

Hahahahahaha....

ZuraZari Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, September 25, 2012

Dugaan vs Cabaran. (NipLe CrackEd)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ.

Kengkawan blogger! N all readers :p
* ceewaaahhh... Mcm ramai peminat jew...

Ok la, today nak share sikit pasal dugaan dlm pantang... Haaa mcm serius jew kan bunyi nyew...

Yups! Mmg serius... Problema yg membatas kan segala xtvt dan plan2 yg d rancang... Sbb per korang nak tau?

~ niPLe CraCkeD ~

Oooo macam beranak anak pertama jew... Padahal adam dulu x faced pun problem nie... Tp nak wat camner itu la dugaan aku kali ni beranak kan si adeq anas... :p

Kan lepas bersalin tu nurse soh bg nyusu kan? Kan? Kan? So aku pun dgn penuh semangat dan iltizam yg tinggi nak nyusukan anas pun berusahala menyua kan puting ke mulut anas yg terlalu kocik tue...

Kekok beb! Walau pun adam dulu dua tahun aku nyusukan dia... Mintak tolong nurse, so nurse pun tolong la sumbatkan niple aku yg x beraper nak ader tu (niple aku buter)... Sekali anas kepit n isap, aku raser kan bagaikan nampak syurga... :p

Sakitttttt........ Plus raser merengat.... Kat pinggang n ari2... So pasrah jew la sbb nurse tu siap pesan tahan sikit deq, nnt anak kuning lg payah! Alhamdulillah, keesokkan nyew aku da boley discharge...

So dgn bersemangat jitu nyew aku pun menahan la kesakitan tue... Ruper nyew kakak jiran katil ku kater, mungkin puting aku terlalu kering. Then merekah and melecet + luker!!!

Ooooo nooooo.... Sakit beb... Niple aku bengkak... Tiap kali bg nyusu aku mesti takut... Dan aku akan soh sumer org tepi sbb aku x suker org tgk aku menahan sakit... Penah sampai nanges sbb x tahan sgt sakit nyew... Sedeh sgt...

Patutnyew boley enjoy BF baby, tp aku d duga oley kesakitan yg teramat... Nak tau ✗ sakit nyew camner? Cuber korang amik pisau n hiris kat tgn... Cam tu la raser nyew... Bayangkan, sepanjang anas menyusu aku kena menahan sakit.... =(

Ooo Allah, sungguh berat dugaan ini... Mak kater sabar... Bykkan ngucap dan juga sebut innalillah... So aku pun ikut la kater mak...

Tp dengan doa mak dan izin Allah, sekarang luker da beransur kurang... Masih ader sakit time BF anas tp xla sesakit dulu. Skrg ni nyew sakit aku da boley bersembang ngn mak selepas beberapa minit. X mcm dulu biler BF anas jew, mater berkerut kaki kejang sekejang2nyew menahan sakit... :-(

Walaupun dulu penah berdarah menitik2... Tp aku tetap bertahan... Nak kurangkan sakit, since last week aku start perah susu. Sengah jam aku perah dapat la dlm 50ml ke 75ml. Skali anas habeskan x sampai 5 minit.. =) ingat kan cukup ruper nyew meleset.. Anas still nak direct BF... Cumer tempoh merap tu kurang sikit... So sakit yg nak d tahan pun kurang sikit..

Ok la hope Allah makbulkan doa aku, mg sebelom aku habes berpantang ni, dua2 niple aku akan pulih sepenuhnyew. Sbb aku nak start wat stock.. Impian aku mg aku dpt BF anas sehingga anas dua tahun like abg adam..

**mak kater, kesakitan yg Allah bg nak hapuskan dosa. Banyak nyew dosa aku.... =( andai kater esok ajal aku, mampu ker aku menempatkan diri ke syurga Allah? Wallahualam... Zassssss!!!


<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, September 23, 2012

Si Abg Adam & Si Adeq Anas

Today.... Di hari ke 20 aku berpantang... Dan itu juga la usia si adeq anas.. Masih panjang lagi perjalanan anas dan juga adam...

Ok berbalik citer pasal dua beradik nie.. Waaa mmg menduga iman dan sabar melayan kerenah adam.. Mcm perilaku yg menduga tahap kesabaran aku sbg seorg ibu...

Mak selalu pesan byk kan istighfar.. Tu sumer dugaan.. Bukan aper, kenakalan dan kedegilan adam semakin terserlah biler da ader adeq ni...

Hari pertama aku kat umah, menanges nak tdo pelok2 ngn aku.. Maner mungkin aku nk pelok dua2 sekali dlm ms yg sama miss B yg bengkak... Tp skrg dpt pgg tgn pun dia da ok. Tp mmg kena byk sabar laaa.

Slain tu, pantang nmpk anas tdo sendirian, even dlm baby court dia akan p cium2 tarik tgn kaki... Kusss semangat.. Kdg2 dr nk tdo terus si adeq x tdo.. Effect nyew laa ni, anas susah nk tdo sendiri. Mesti nk d pangku. Bukan nk manja sgt tp tkt d kerja kn si abg..

Belom lg bab tv yg d psg kuat, sore adam yg suker jerit2 lari saner lari sini. Lompat atas katil dan paling aku bengang kalo aku tgh bg anas tekk, di dtg tepok2 katil.. Terkejut la si adeq!

Plus masalah nipple yg luker. Mmg menguji kesabaran. Maner ✗ nyew, nk tahan sakit lg... Terpaksan menahan sakit pedih sbb nak BF anas sepenuhnyew... Cuber nekad namo bg susu fm lg.. N aku berharap mampu nyusu kan anas mcm maner aku nyusukan adam dulu...

Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ :)... Part plg best, td pg aku cuber perah tekk style marmet jer... Ader pump tp x pandai pakai lg. Sengah jam aku perah dpt la 75ml.. Alhamdulillah... Tp biler anas bgn x sampai 5 minit dia minum habeskan... Ingat kan cukup. Skali dia still nak direct BF...

Xper la, janji anas membesar dgn sihat :p bukti nyew d usia 20 hari berat anas da 4.5kg... Syukur nikmat Allah... Hope cepat la nipple aku sihat... Boley la aku enjoy BF session... =)

Ok la... Penat da nak menaip.. Jumper lagi :p


<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, September 20, 2012

Pengalaman Bersalin Induce

~ amaran keras ¤entry panjang berjela¤ sekadar mencoretkan tok kenangan maser depan ~

Ok skrg ader mood nak story pasal experienced d induced... Amik kesempatan sementara abg adam tgh layan tv n adeq anas tgh beradu...

~ oooo.... Susu sudah tumpah... :p ~

Seawal kol 4.am aku da d kejutkan tok bersarapan... Sbb pas sarapan nurse akan wat CTG.. So pasrah jew la n sumbat la susu sekotak roti sebungkus... Sekali sejam kau wat CTG kali ni sbb baby tido... Jenuh pujuk2 tepok2 nk bg dia xtive :p

Kol 5.30 nurse dtg lg soh mnd plak. Sempat aku mandi n solat n bc yassin 2 round... Takut gak nak kena induce sbb dr kisah2 yg aku bc sumer kater sakit..

Kol 7.35 dats my turn! msk ubat induce.. Doc india pompuan... Alhamdulillah, lembut dan sangat baik. Rase tenang sikit sbb explanation yg d buat berjaya menenangkan aku. Proses pun berjalan... Sejam aku d arahkan tok baring shj d atas katil... After six hour baru ader kesan... *based on her explanation...

Kol 1.30, aku d panggil lg tok cek laluan. Aku yakin xder laluan lg sbb masih x der raser sakit. Yups! mmg betoi pun xder laluan lg... So doc kater mungkin mlm nnt baru sakit kot. Kalo x sakit paper, esok pg repeate once again d same process...

Ptg masih xder raser sakit. Request kat hubby nak psg goreng. Hubby dtg ngn my mom n adam.. Sembang2, mkn2 tetiber ader raser sakit kat pepet.. Bgtau mak, skali mak kater da muler la tu nak sakit... Mlm ni da boley branak.. Itu la kater2 yg keluar dr mulut mak...

Lepas mak hubby balik, aku nyer sakit kian terase. Tp masih maintain. Ala2 period pain jer... Masih boley solat n ngaji... Smpi la round pukul 10pm sakit makin kuat n x tertahan. Msg kat hubby bgtau pasal sakit...

Kol 1.30am terbangun dr tido sbb sakit sangat n plus nak terkencing. Skali maser da turn dr katil tgk ader darah. Dlm hati mcm nak happy sbb teringat adam dulu mase nmpk darah then wat VE da ader laluan 4cm. Tp malang plak kali nie, g inform nurse skali result nyer maintain 1cm.. Ooo tidak... Terus hilang semangat nak bersalin normal... :-(

Da la nurse yg wat VE tue besar orgnyew.. So sakit nyew pun wauuuu!!!!! Balik la aku ker katil dgn perasaan yg hampa.. So aku terus menahan sakit yg semakin waaa weee... X tergambar how painful it is...

As wat doc planned, kol 5 nurse dtg wat CTG, sbb kol 7 kang aku bakal d induce tok kali ke2... Selesai wat CTG, aku pun g mandi n hny mampu tok solat subuh. Nak ngaji da x larat da. So aku terus2an berzikir jew..

Tiber waktu yg d tetapkan, aku d panggil tok d induce n sekali lg wat VE. Sesungguhnyew kuaser Allah xder saper mampu menduga. Alhamdulillah, yg cek aku tu doc yg samer maser aku prob uri last time. Doc Alan... Dan hasil nyer sudah ader bukaan 4cm.. Hati berlonjak kegembiraan. Sbb da ader harapan tok bersalin normal... Sakit hilang sekejap :-p

Terus kol hubby inform yg aku akan d tolak ke labour room. Tp doc alan pesan, mandi lg skali bg badan segar. Sarapan dulu n kemas sumer brg... Sementara aku mandi hubby sampai. Raser macam ader kekuatan sikit biler tgk muker hubby...

Dlm sakit2 sempat sumbat fresh milk sekotak, roti, tamar, air zam2.. Sbb pas ni aku x d benarkan makan sbb takut andai kater bakal d Czer...

Kol 9am aku pun d tolak ke labour room.. Ooo sedikit gementar n dlm hati x habes2 berdoa aku mampu n d izinkan tok bersalin normal...

Sampai kat saner, da brg atas katil muler la xtvt biaser.. Wat CTG, VE dan juga drip... Ntah ar... Sakit wat VE kali nie sbb da byk kali buat.. Suker2 hati jer diorg seluk... Dr sorg sorg yg seluk... Pecahkan air ketuban... Waaaa part ni pun sakit... Kol 11 cmtu aku raser, sakit da x tertanggung da... Request nak ubat tahan sakit, tp lepas wat VE, bidan tu ckp da x boley amik sbb laluan aku already 6cm... So pasrah jew la nanggung sakit!

Hubby snap gambo aku boley gelak2 plak... Tgn dia sakit sbb tiap kali dtg contraction aku genggam tgn dia.. **pdn muker! Nurse soh aku sedut gas tp dlm sakit x tercontrol aku d buat nyew... Bidan tu plak boley sembang mcm2 ngn hubby pasal marine plak... N penonton aku waktu tu ader dlm 10 org kot or lebey... Malu pun da x raser da sbb sakit mengatasi segalanyew...

Pendek citer kol 1.30pm doc soh hubby kuar sbb time cek2 hubby x ley ader. N kat spital manjung ni hubby pun x d benarkan teman wife nak bersalin. Sementara sebelom bersalin jew boley...

Sekali dat time bukaan aku da 9cm.. Doc n bidan tu ckp da boley teran... Diorg siap ckp lg diorg nak main2 kat laluan tu bg baby mudah kuar. Tp Allah jew yg tau betapa sakit nyew tiap kali doc main laluan tu smpi aku jerit doc sakit laaaa :p ** marah sbb dia doc pelatih! N buat ikut buku bukan pengalaman! Sesuker hati seluk n main2.. Tp skill plak xda. Aku nak pegang kaki diorg x bg.. D suruh pgg tiang kat tepi katil.

Ntah bp kali teran, yg pasti byk kali aku ingat... Baru la baby anas kuar... (Sblm baby anas kuar, sempat gak aku teran2 sekali yak!!) Wakakakaka!!!!!

*aku da inform sblm tu aku nak yak, tp diorg x caya aku nak yak... N aku assume aku bakal d beri ubat tok yak. Tp diorg x bg pung! ~ hamikk kawww :p

Yg aku pasti, kepala aku d sokong oley sorg budak yg hafal yassin sbb sepanjang aku teran meneran tu dia keep on bc yassin kat aku. N sorg g yg jd mangsa ku ntah saper ntah, n aku pk mgkin tgn bdk pelatih tu calar balar sbb aku dok genggam tgn dia.

Tepat kol 2.10pm, baby anas selamat ader kat atas dada aku. Tp memandangkan aku penat tahap gaban, aku sekadar cium anas jew. Pas tu aku request nak minum. **mcm org nazak yg terlalu dahaga kan air... Hua hua hua...

Pas tu, yg aku tau baby d amik doc nak sedut aper bagai ntah. Hubby lambat tau sbb ader problem kat baby maser awal2 tue. Baby nanes sekat2. Doc takut anything happen so doc x advice inform hubby dulu but then baby terus d letakkan dlm katil special ader lampu bagai. Takut aku nengok. Tp alhamdulillah after half an hour sumer nyew d sahkan normal...

Hubby plak, maser tu da kol 2.45pm da gabra kat luar sbb xtau aper yg jd kat aku. Dia nampak bidan yg teman aku tue kuar n tny:

"Nurse, wife sy camner? Boley sy masuk ✗?"

Sekali bidan tu ckp: "wife awak da bersalin, awak tunggu kat wad 2, sbb kami nak tolak ur wife ke saner da jap g"

Hubby : speeeee~cerrrr~lessSsss.... :p *wink*

aku plak yg dlm kepenatan, sabar menanti sessi jahit menjahit settle... X sabar nak balik wad n tido...

~~nak qada tido beb~~

Sekian........

<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, September 14, 2012

Introducing my new hero....

~Muhammad Anas Hifdzan~

Alhamdulillah.....

Itu lah kalimah yg terucap d bibir selepas sesaat aku lega melahirkan baby anas.... Waaa sadis biler kena bertarung berseorangan tnp hubby d cc...

Nak wat camner, da itu procedure yg pihak spital telah tetapkan... My experience ttg kelahiran anas, nnt next entry aku story ea. But now cumer nak berkongsi kebahagiaan dan juga kesyukuran dgn kelahiran kurniaan Allah ini...

Memandangkan aku berseorangan so xda la pixca anas sejurus kelahiran... Hubby pun dpt tgk anas selepas sejam. Itu pun sbb hubby riso xda kabar biter ttg aku n baby...

Naper sejam kemudian? Nnt next entry gak ea... :p

Hubby d arahkan kuar sbb tahap sakit aku yg da max. So doc nak wat VE. Sekali da 9 cm... So doc da benarkan aku tok meneran...

Byk kali meneran baru la berjaya! Dan akhirnyer aku menarik nafas lega lepas baby d letakkan kat dada aku.. Hilang sumer sakit dan perit...


<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, September 3, 2012

Already check in... Sayu:-(

Sadis.... Sayu....

Itu la prasaan aku lepas melambai kepulangan anakanda tercinta Adam Hifdzan, opah nona, opah atok n especially hubby...(^• _•^)

Tambahan adam melalak menanges! Sadis nyew hati ibu nie... Tp cool depan opah. Sbb namo opah riso...

Nak nyew opah dgr explanation doc td. Doc ckp kalo first induce x jln, baby ok dia akan bg 2nd induce. N kalo ok aku ader rejeki dliver normal... Tp kalo xder laluan gak terus operate....

Tu yg lemah dongar nyew tu.... Rite now aku sensorang... Baru la raser dunia ni kosong. Sbb aku xder raser sakit2 lg. Esok x tau ler kan... Baru la raser ketiadaan putera hati... Terngiang ngiang lagu najwa latip... Kosong Kosong Kosong...

Ermmm ntah la... Hati makin berkeceramuk...
Ya Allah, aku mohon pader mu Ya Allah, permudahkan la segala urusan ku... Bantu la aku dlm mengharungi dugaan mu ini... Aku lg hina mohon d perkenankan mg aku mampu dan d beri kesempatan tok dliver secara normal...

Skrg da kol 12... Td scan lg ngn doctor pompuan india. Baik doc tu. Luper nak tgk nama dia aper. Dia ckp anggaran berat baby dlm 3.5 +/-... Tp level of air ketuban tgl 6....

Bertambah la sadis hati ni... Sok pg baru tau aper naseb aku.. Dlm hati x hbs2 doa mg aku d beri kekuatan tok beranak normal. Mmg la operate pun x ksh tp aku mohon sgt2 d beri rezeki tok beranak normal andai itu yg terbaik tok aku dan juga baby....

☺ooº°˚ ˚°ºkªªý. Aku nk tdo dulu sbb kol 4 sok pg doc nk wat ctg lg sekali. Hope baby kuat dan same2 bantu membantu:p


<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, September 2, 2012

Ready To Check In :p

Hati makin debar2....

✗ tau aper sebenarnyer perasaan yg sedang aku raser... Tp sedikit sebanyak segalanyer bercampur... ✗ sabar nak pelok baby yg aku kandung 9 bulan lebey ni... Tp dlm maser yg sama takut yg amat sgt nak tempoh saat melahirkan...

Dlm kotak pikiran aku, mampu ker aku bertahan menanggung sakit melahirkan... Wat eva it is, aku mengharap bantuan dr Yang Maha Esa :-) sokongan moral dr hubby tercinta, mak tersayang dan juga anakanda adam...

Alhamdulillah, mlm td hubby berkesempatan tunaikan solat sunat dan buat kan air yassin tok aku.. Wlwpun aku tau hubby kepenatan baru pulang dr work kol 9.30pm td... Thanks syg...

Habes ikhtiar hubby, hubby dtg pelok aku... Bgtau dia maafkan slh silap aku dn halal kan mkn mnm aku... Aku sempat gak pesan kat hubby, in case jd paper kat aku jgn abaikan adam n baby... Tatang la anak2 didik jd anak yg soleh... Jgn pisahkan dgn opah... Yer la proses melahirkan ni kan ibarat perang antara hidup dan mati:p

Wakakaakkaaa!!! Feeling terlebey!!!
** sayang hubbyku, kalo abg baca entry ni, ayg juz nak abg tau ayg syg abg sgt2... Terima kasih sbb membahagiakan ayg... Ayg mintak maaf sekali lg atas salah silap ayg selama nie ea... Hope ader umur yg panjang tok kiter terus melayari bahtera kebahagiaan kiter...

** buat mak tersayang, thanks teman ya hingga ker saat nie.. Hope doakan supaya ya mudah bersalin akan d makbulkan Allah...

** buat kengkawan dan kenalan yg d kenali, ampun maaf d pinta yaaa!

Ok, bertemu di lain entry. Doakan segala nyew d permudahkan yer... InSyaAllaH, di izinkan Nya, nnt aku post entry biler da 'check in'... Biler da dok sensorang lagi la otak ni buntu kan... So luahan di blog ni la akan jd kenangan tok maser depan...


<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, September 1, 2012

Penantian Suatu Penyiksaan (^ _ *)

Hua hua hua....

Today also hv no any symptoms nak deliver...
Baby alhamdulillah active as usual... Cumer xder nmpak byg2 baby nak kuar...

Kdg2 ader gak dia ngeras, tp x menyakitkan... Aku plak semakin kompius dgn aper yg aku raser...

Esok, nak x nak mmg harus menyerah diri. Based on explanation semalam, sok kena register before 3pm. Then next morning akan follow ngn IOL...

Da byk blog yg aku terjah just nak kutip pengalaman blogger lain... Nak tau aper raser kena induced... As conclusion yg aku dpt buat, mmg kena 100% berserah pada Allah. Ader yg d induced sekali jew da boley dliver n ader gak yg sampai 4 kali... ✗ kurang gak ader yg terpaksa d czer...

For me, aku mmg gabra sgt2... Tp nak xnak aku terpaksa tempoh. Wat2 berani n cool depan mak. Padahal dlm hati Allah jew yg tau... Mak asik doakan aku x lalui proses IOL. Tp Allah lebey tau aper yg Dia telah tulis tok setiap hambanyew...
Doc plan tok induce pun tok selamatkan baby. Aku +ve kan otak, bersalin mmg sakit. Cumer depends on org tu nak handle sakit tu camner...

Plan bersalin kat spital manjung ni mmg kena pasrah la. Husband x boley teman dlm LR. So dr awal kena berjuang sendirian. Berbanding maser kat ipoh husband boley teman smpi bersalin... Doa aku mg aku tabah, kuat semangat fizikal n mental.. Dpt control nanges... Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ :)

Abg adam plak.... Dr pg smpi laaa ni asik la meragam... Mak kater mmg lumrah anak camtu sampai la dia nmpk kewujudan si adeq nnt... So layan kan jew la...

Aku plak riso nak tinggal kan adam esok. Yew la esok kan nak check in. Adam tdo berpelokkan ngn aku. Smlm baru kejap aku tgl kan ngn mak sbb jumper doc tu, mak ckp adam ngigau cari aku. Sayu jew hati aku... Ni plak esok mmg aku wajib tinggalkan dia :-(

Ya Allah, kuat kan la semangat abg adam... Moga adam akan tabah dlm ketiadaan aku... Hope x lama la aku nginap kat spital... Sonok tgk dia main gelak2 ngn opah tp esok mlm camner plak ea? X tercapai deq akal nak mikior nyew...

Ok la, mlm ni plan nak wat solat sunat berjemaah ngn hubby. Doa cket2 bersama menyerah segalnyew pada Dia... Mg kami sumer d beri kekuatan tok harungi segala yg telah d tetapkan... Mg Allah permudahkan segalanyew, merahmati meredhai segala usaha yg telah n bakal d lakukan...

☺ooº°˚ ˚°ºkªªý. La, to all readers yg drop by kat sini, aku mintak maaf andai ader salah silap aku.. Doakan aku n baby selamat semuanyew... :p



<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers