Monday, December 27, 2010

Dalam Kenangan :: Adam Tiga Bulan

3 bulan menjengah... hehehehe... suker tgk badan anak ibu waktu ni... bagai d pam2... seronok main2 ngn adam...  buli2 adam... geletek2 adam! tp kalo nak g jenjalan kompom ibu tgk ayah, ayah tgk ibu... ayah akan memberikan memek muker yg sgt managih simpati... namo dokong adam... sakit tgn kater nyer!! hahahaha=)))

alhamdulillah adam membesar ngn sihat... masa ni kiter dah pindah dok manjung... ibu plak da mulerkan title penganggur terhormat... sedih gak dok umah.. teraser hidup n dunia ni menghimpit... pandangan dari manusia2 yg berimej kan alim konon pun berubah... muler lah babak perli memperli... yer la asik dok umah la katerkan... ramai yg tak senang aku dok goyang kaki kat umah... nak wat caner bukan aku suker2 hati nak dok goyang kaki. da laki aku yg soh aku benti keja n ikut dier balik kg. so tak puas hati kalo, g lari  jauh!!! yg penting aku bahagia=))

sonok sebenarnyer jadi penganggur ni.. dok umah masak tok laki. laki balik makan, then tgk tv, then tido... bermula la episod aku menggumukkan laki ku!! sonok! enjoy!

adam?? alhamdulillah... sgt behave anak ibu nie... tp ayah sgt sibuk since dok manjung nie... tiap kali kiter tinggal berdua ibu akan balik ker tapah. dok lepak ngn opah lagi best! dok manjung bosan ar... hahaha... sgt culture shock!! nak p jenjalan window shopping pun tak tau ke maner... kawan da ler tak der..=((

erm, tp alhamdulillah aku dapat lalui ngn aman n tenang. opah byk support aku... dorongan... opah la jadi kawan aku time nie... asik gayut jer! hak hak!! tp yg pali aku tak boley blah pasal pampers... kat sini mahal giler!! aku dulu pakai mamy poko. tp kat sini mahal rm15 kau... yg std aku beli rm40 kat sini kompom rm55. sedey... so bertukar la aku pade drypers... itu jer yg mampu milik. pet2 pun kat sini mahal=))

naseb adam tak der problem biler tukar pampers... now citer2 nak pakai kan adam ngn cloth diapers... tak tau la menjadi ker tak... tapi macam tak menjadi jer... susah ar nak pakai kan adam pampers sekarang... pencapaian adam waktu ni adam da pandai menerap... terkejut gak adam cepat nerap... tp biler tgn tak lepas jer kompom meraung sakan... rindu plak waktu tue... aku biarkan jer.. mak kater jgn tolong sgt nnt anak manja. hehehe=)

Thursday, December 23, 2010

Dalam Kenangan :: Adam Dua Bulan

waktu ni adam da dua bulan... kiter da balik ker KL. sbb aku harus masuk kerja semula after 2 month bercuti d rumah... menghabeskan maser mentrain diri untuk menjaga anak kecil sendirian d perantauan... aceh ceh... macam jauh jer bunyi nyer!! hik hik...

biler balik KL, hanyer tinggal seminggu jer lagi aku akan masuk kerja. n aku admit my mistake. lambat kenalkan adam ngn susu botol. jenuh aku ngajar adam. adam lak refuse!!! susah aku melayan anak kecil nie=(( sampaikan satu tahap, adam langsung tak mo nyusu even dier lapar. menanges berteriak... aku lak tak sampai hati nengoknyer... kalah ngn raser keibuan... aku pun sumbat tekk semula....

biler adam da muler nak nyusus botol, adam refuse ngn susu formula plak... time ni serius aku jahil pasal stock EBM. mmg aku jahil waktu nie... kalo d ikutkan baka aku mmg banyak susu. kalo la d perah kompom banyak susu kan... then g la bawak jumper doktor. macam2 cara aku lakukan. en somi alhamdulillah turut kan ajer... botol susu aku da beli dari serendah RM5.00 sehinggalah semahal RM55.00 sebotol... at the end cuber punyer cuber adam mau ngn botol n puting pigeon. tak mahal sgt n tak murah sgt... mampu milik la=))

then proses cubaan tinggalkan kat pengasoh... alhamdulillah, adam serasi ngn Mak Siti. Mak Siti pun sayang adam. umah Mak Siti pun selang 5 pintu jer dari umah aku... first day anta, adam kena ruam. sbb nyer Mak Siti terluper nak gribas tilam baby pader buaian dier... tapi sari jer da hilang. muler2 cuak gak la. sbb sayang anak kan... nak marah tak sampai hati...

sempat gak sebulan Mak Siti jaga adam. sbb lepas tue ayah dapat surat kebenaran pertukaran ker manjung perak. aku yg da masuk kerja 10 hari pun sempat bg notis 24hours jer. naseb boss baik n sayang aku. so dier tak amik tindakan kat kau=)) hooo reyyy.... gaji pun full kau!!!!so dalam tempoh seminggu aku berkemas n mula pack barang2 nak pindah ker perak... dalam maser yg samer, aku still dapat lawatan istimewa dari teman2 d kl. ramai gak yg bertandang sebelum aku berpindah... 

n duit collection adam jgn cakap la kan... almost 1k da dat time=)) thanks to sumer2 yg nyumbang.. ader bg duit ader bg prezen... n ader gak yg aku recycle balik coz da terlalu banyak. sharing is caring rite... prezen paling besar op kos la dari my GM, mr hazali da muncitt!!! n bermuler la aku jadi pengannggur terhormat.... dok umah jaga adam n syukur aku boley bg adam fullu bf sampai la adam genap 5 bulan=))

so this time adam sgt behave. sumer kater adam muker ayah. tak ikut muker aku langsung. cume kening n lesung pipit ikut aku... tu pasal comel!! hik hik... coz aku pun comel!!
k la nnt sambung story time adam mencecah umur 3 bulan plak eh=))

Wednesday, December 22, 2010

Dalam Kenangan :: Adam Sebulan

anak ibu kepala botak!! hehehehe... actually sajer jer aku nak ingkap segala memory indah sepanjang aku membesarkan adam selama ini... sumer ini aku nak jadikan nota cinta moga biler adam besar nnt, kalo adam terbaca adam akan lebey menghargai segala aper yg terlah aku n en somi korban kan untuk dia.

adam sayang anak ibu yg da togel!!! maser ni kiter masih kat umah opah tapah. after a week kat umah opah bota. terlalu banyak kenangan yg ibu tempuh sepanjang tempoh berpantang... berperang ngn hati.... berperang ngn emosi... mujur opah tapah sgt2 memahami n thanks a lots to mak ngah n also opah sbb sentiaser bg dorongan n support yg tak putus2... sekadar makluman, minggu pertama berpantang aku d rumah mertua... (sgt byk masalah yg timbul....) biarla sumer ni aku telan... tp aku gak manusia biaser yg maner iman tak tinggi maner... tahap kesabaran setan durjana nak menghancurkan manusia lagi tinggi!!!

awalan nyer, aku mmg tak pandai menyusukan adam. sgt kekok walaupun biaser tgk kakak2 aku nyusukan baby diorg. tp dari day first aku kekok sehinggalah hari ke 8.. n selama 8 hari ni gak la adam nyusu ngn susu formula... sgt sedey. susu aku sgt banyak. tp aku tak pandai... mak aku banyak kali ulang alik, sbb nak bg tunjuk ajar. time mak ader aku berjaya nyusu kan adam. tp biler mak balik jer, kegagalan melanda... nanges lagi... sgt sedey... tp alhamdulillah sampai sekarang adam masih aku bg BF walaupun d sebelah malam sahaja=)

dats y demam kuning adam lambat susut. hopefully next baby aku da pandai... insyaAllah=)) so keriangan terus mewarnai kehidupan aku n en somi... tambah2 aku balik ke rumah mak aku... sgt suker... tp yg tak suker nyer, even dok umah mak aku, weekend jer kena berangkut ker rumah opah bota lepas en somi sampai dari kl... tetap bersabar.. en somi plak sgt2 belah bahagi antara aku dan family dier. coz adam cucu sulong n diorg sgt excited. bayangkan dalam tempoh berpantang, aku ke hulu ke hilir....??? mmg dugaan....

syukur alhamdulillah, majlis aqiqah adam pun d sempurnakan kat umah opah bota. waaaa... mmg aku target adam umur 7 hari nak settle aqiqah.. first baby terlebey excited!! so anak kedua nnt tak kisah ar biler2 pun... jnj ader qiqah=)) tp ralat nyer aku kepingin nak wat majlis naik buai. tp tak tercapai. so nak berlaku adil pader anak2 yg lain aku mungkin takkan lakukan hajat ku ini...=((

hehehehe... adam da sebulan... ibu ayah opah sumer sgt seronok. tp adam tak sempat kenal arah atok Ja'e. atok tau n happy biler dapat tau aku ngndung... tp sayang atok g dulu ngadap yg maha esa... biler adam lahir, da abes pantang aku bawak ke kubur. sajer jer... yg part paling best adam ikut atok ader 2 pusar kat kepala.. org tua2 kater banyak akal kan... hik hik hik=)

alhamdulillah dalam tempoh sebulan ni adam tak banyak ragam. berat pun terus naik mendadak biler ibu start bg BF. syukur atas nikmat Allah.. n dis time adam da muncitt!! sumer org sayang adam... mak long pun siap admire kat adam coz adam murah ngn senyuman!! ader lesung pipit lagi tue=))

Tuesday, December 21, 2010

Dalam Kenangan :: Adam Seminggu

Tak lama lagi aku akan menyambut ulang tahun perkahwinan yg ke-2... ramai yg terkejut tiap kali aku cakap aku nak celebrate anniversary tahun yg ke2.. hehehe almaklumla Adam kan da berusia setahun 2 bulan=))

jgn la heran kengkawan sumer, aku bukan wat bender yg tak baik tau before tawen=)) aku B.U.N.T.I.N.G P.E.L.A.M.I.N....:p so maser aku sambut first anniversary pun adam da berusia 3 bulan=) ahakss!!

syukur alhamdulillah atas nikmat Allah. aku murah rezeki.. cepat timang cahaya mater hasil percintaan aku dan en somi selama tujuh tahun.. hehehe kantoi sudah... umur baru 19 tahun tapi gatai da nak bercinta=)
so, sempena nak celebrate ni aku sengaja nak abadikan kenangan aku semasa muler2 bergelar seorg ibu... Ya Allah, yg pasti nyer aku sgt bersyukur... sungguh nikmat ciptaan Allah!!! serius aku tak tipu....

selepas 3 minggu aku menjadi isteri org, aku d sahkan mengandung 5 minggu?? aku yg sengal dat time boley tanyer doktor.. "doktor, sy baru kawen 3 minggu macam maner saya ley preggy 5 minggu? so doktor senyum2=)) adek... kiter kira dari tarikh hari pertama peod yg terakhir... hahaha... baru la aku tau... tup2 air mater aku menitis kesyukuran... yeeee haaaa aku preggy!!! tak sabar nak balik umah nak bg surprise kat en somi...

balik umah en somi pun sengal da... aku tunjuk alat uji kehamilan tu kat en somi, boley plak dier wat bodoh jer... siap tanyer lagi aper nie? hahahahaha... kami yg sengal... actually maser g wat test tu aku g sendiri jumper panel. after kakak opismate aku desak. coz dat time aku pening n senak owayszz... sgt eppy!!

then bermuler la kisah aku d alam preggy... alhamdulillah, aku tak alami alahan pun!. layanan jgn cakap la kan dari en somi... excited nye pasal... muler2 sumer nyer tak bg. itu tak boley ini tak boley. tp after d lecture oley my sis, dier pun ok la cket. maner tak nyer ader ker en somi tak bg makan fast food langsung... ais tak bg padahal time ngndung ni aku sgt giler kan ais=))

penah aku hampir2 kehilangan adam. d sebab kan after 5 weeks mendirikan rumahtangga aku kehilangan arwah abah... A.B.A.H.. sgt sedey nyer pasal + terkejut aku bleeding... tp syukur nikmat Allah, adam masih kuat walaupun ader ketulan darah yg kuar... penah gak maser usia kandungan hampir 6 bulan, aku sendirian d rumah lebey dari sebulan sbb en somi pergi kusus... dan macam2 kenangan yg manis lagi... sumer nyer indah2 belaka=)) hope suatu hari nanti ini sumer akan menjadi diari terindah buat adam dan adik2 nyer=))

aku sgt teruja untuk menjadi ibu... n tak sabar untuk preggy kali ke2 walau pun takut untuk bersalin nnt=) ahakss!! pengalaman ader ngeri sikit time deliver... next entry aku story yer! ok la hope kenangan ni akan tetap segar sampai ke akhir hayat!

Monday, December 20, 2010

Adam & Ayah mandi kolam... best!!

seronok kan kalo tgk anak2 happy..
lagi seronok kalo tgk ayah manja kan anak...
aku bersyukur ke hadrat ilahi atas kurniaan anak yg sgt suker senyu!
d kurniakan seorg husband yg sangat pahami aku=)
ni maser kami g penang hari tue..
si ayah mmg layan si anak habes2 an la..

main ball samer2
swimming samer2
kitorg g pesta..
macam2 xtvt yg si ayah melayan adam... 
muler2 adam takut nak diri sendiri coz asik jatuh jer.
biler jatuh macam nak lemas.
telan air gelen kot...
aku yg takut=(

tp hubby kater tak per bg dier belajar.
n syukur alhamdulillah after baper kali try last sekali adam berjaya gak berdiri ngn sendiri nyer dalam kolam tue. sian gak tgk dier mencuber.. tp anak jantan kena berani la kan:p 
muker adam yg sgt excited...
belajar macam2...
tepuk2 air sampai masuk mulut, masuk air dalam mater nyer dalam hidung nyer! sumer lengkap la... tap adam tak nanges langsung. so aku biarkan jerla..
hopefully suatu hari nanti kami d beri peluang lagi bercuti bersama2...

note: nak plan untuk second anniversary plak=)) next month!!!

Friday, December 17, 2010

Anak ku sayang..... Main2 dalam keta=)

alhamdulillah sejak da ader dolls dalam keta adam bertambah ceria..
sumer nyer aku letak dalam keta..
bukan aper kalo aku driving tak der la adam bosan kan..
comel tak ulat nie?
aku yg banyak geram kat ulat ni...
adam siap tarik2 macam nak putus kaki ulat tu! 
ni maser first day aku bg adam main.
sumer nyer dier belek..
almaklumla bende kalerful kan..
menarik perhatian..
then ader butang2 yg boley d tarik2 kagi=) 
yg ni pixca ke tiga adam with plushie..
yg ni ader namer ibu and ayah..
hope adam sayang ibu macam maner ibu sayang adam yer!
everything for you sayang..

ok la...
jom kiter layan tv lak..
adam ajak ibu bergusti nie=))
nak tekk la tue..:p

::Besday Jue d Gojez & Smartest c Aizat::

hahahaha...
hari ni tak sempat nak berblog..
entry pun da nak ptg2...
hari nie mood tak baik sangat la...
sampai kan td layan customer pun aku hangin...
.
.
.
so jom aku nak menghappy kan diri plak...
tepat kol 12 td aku da kuar da ngn Mam Kina...
kitorang kuar g beli kfc, kek n bihun...
sajer wat surprise besday party untuk aizat n Mam Jue...
budak besday da kena buli=))
nyanyi lagu besday sambil tu paksa diorg pakai tpoi con lagi... 
after da kenyang kitorg sembang2 then turun bawah bergambor plak=)
sekarang kan nak christmas. so ader christmas tree.
tak boley blah kan? 
kami mmg giler bergambor!!
hehehe
pantang ader pluang n ruang kamera lak kat tgn..
kompom kami akan bergambor sakan!! 
saksikan la keriangan kami sumer!! 
then lepak ticketing jap...
comel kan belon tu:p

note: selamat melangsungkan majlis pertunangan untuk Jue moga majlis akan berjalan ngn lancar... sorry akak tak dapat attent coz akak nak p kl. salam sayang dari akak n adam!!

Thursday, December 16, 2010

Pencapaian terbaru my little prince..:p

kalo ikut kan budak lain yg seusia adam da lamer tau hisap straw...
tp adam baru semalam jer tau..
excited sgt2...;p
kalo tak asik bg minum macam ni jer....
hehehe..
muler2 sampai jer air da bising nak minum...
so as usual aku bg la macam nie...
banyak gak la dier minum...

tak lamer pastu makanan pun sampai.
so aku pun makan la kan...
adam pun main2 lari2...
susah nak kejar dier...
almaklumla kaki da boley berlari ngn laju sekarang..
siap main cak cak ngn aku!

menguji kesabaran betoi=) 
lepas makan tu adam nak minum lagi...
aku baru nak start makan after make sure adam da tak mo makan...
so aku makan yg balance adam jer...

aku mintak tolong en somi tolong suap kan adam.
muler2 en somi suap kan air kat adam.
then dier kater lenguh la...
bg adam minum sendiri boley tak?

aku pun cakap la ajar la dier minum...
muler2 bising tak dapat air..

tp after berusaha dua tiga kali, adam berjaya menyedut air tu=))
waaa.... aku yg bangga...
habes separuh air aku adam minum...
still dapat balance adam gak...

sian kat aku kan! 
ni sebelum makanan n minuman sampai...
sempat gak la ku main2 kejaran ngn adam..
main cak2...
camera da la tak ader...
snap pakai tpon cam ayam jer...

tensen betoi!

tp aku sgt gembira hari ni coz adam da maju setapak lagi...
tp since last week adam ader satu habit baru...
sgt kelakar...
tunggu next entry eh....:P

Tuesday, December 14, 2010

ADAM vs ADAMIAH..... :p

alhamdulillah da boley upload gambar balik=))
*
ermmmm...
anak ibu ni da pandai memintak tau...
sekali tudung pun dier nak pakai...
tp comel gak sekali pandang...
ni yg makin membuak2 nak ada baby gugurl ni=))

minggu ni sedikit sibuk coz aku kena settlekan claim2 yg sepatutnyer d settlekan...
so sekarang pun member da ajak nak g kire stock=)

so tak dapat nak BW hari ni...
insyaAllah esok aku start balik BW yer kengkawan sumer!!!

p/s aceh ceh.... macam la ader org nak follow setiap blog yg aku tulis=)) kah kah kah... lain la kalo blog suziey 248 or blog anjer ker or blog benshaari... hahahaha... blog siput sedut macam aku ni aper la yg ader kan=)

excident d pg hari...=(

pagi ni da la ngntok...
sebab nyer teman kan en somi ber 'kiammullai'....
memandang kan MU main mlm td ngn adam2 pun bgn pepagi buter...
.
.
.
so maser anta adam kat umah ibu ain, keta aku d langgar anak jiran sebelah..
nak marah tak sampai hati...
coz mak bapak ader depan umah tue...

yg marah nyer kalo keta tgh bergerak d langgar boley terima akal lagi...
ni keta tgh benti pun nak d langgar...
da la en somi aku pantang kalo keta ader calar balar ni..
sampai opis aku pun berusaha la basuh tempat yg tercalar tu..
lap2 sikit...

syukur alhamdulillah yg tinggal sikit jer kesan nyer...
en somi biaser la kan, tak rela kalo bini no 2 dier ni cedera...
tp kalo aku yg cedera tak kisah pun!
ahakss!!
tak arr... memain jer=)

Monday, December 13, 2010

Wajib ker kena tau masak kalo nak kawen??

ok la...
semalam family future husband my SIL datang untuk merisik...
belum bertunang lagi...:p
sorry la kalo sebelum ni aku bg info yg salah kat FB yer!!
hahahaha... maner nak tau, en somi yg cakap nak tunang..
aku kan mulut lazer erra cap A+++ =))
.
.
.
ok la berbalik pader tajuk entry aku kali nie...
sajer jer aku nak tanye pendapat kalian blogger sumer...
aku tau kengkawan aku pun ramai yg d kalangan ibu2, wife2 and ader gak yg single..
korang sumer terrer masak ker?
or ader yg tak pandai masak macam aku?
kah kah kah...
opss!!
bukan tak tau langsung. tok makan harian aku tau ar..
tp kalo soh masak yg canggih manggih bagai aku serender ar...=)
sekadar ingin berkonsi cerita la kan..
.
.
.
P.E.R.E.M.P.U.A.N & M.A.S.A.K

sinonim kan perumpaan ni..
biler da namer nyer pompuan sumer nyer tuding jari wajib tau masak..
wajib ker?
korang raser?
pls sgt2 komen ya aku nak tau jawapan dari kalian sumer!

ok semalam family Mr Right SIL datang n maser sembang2 tu:

FFIL SIL: A wat per sekarang?
SIL: tak der wat per. tgh tunggu posting kat maner2.
FFIL SIL: da lamer ker dok umah?
SIL: sejak bulan tujuh ari tu..
FFIL SIL: ooo lamer nyer... tak per la dok umah blajar masak..
SIL: diam... + senyum.....
tetttt!!!!!!!!! SIL mmg terer masak... =)

lebey kurang macam tu la perbualan nyer. sambungn perbualan tak yah la aku tulis kan...
so aku terpikir... zaman sikit punyer maju, punyer educated cam sekarang ni pun masih ramai lagi yg berpikiran, kalo nak kawen wajib tau masak. mmg bab masak akan jadi topik utama la kalo IBU2 ni menyembang... asal eh??

persoalan yg cuber aku bangkit kan kat sini, naper ibu2 kat luar saner sibuk nak menantu perempuan dier tau memasak? sedang kan belum tentu lagi anak teruna dier kompom boley jadi seorg imam yg baik... aku bukan nak tuding jari pade Mr R my SIL. cumer nyer aku nak masyarakat kat luar saner bukak sikit otak... naper perlu tuding jari pader kelemahan seorang gadis. sedang kan si teruna gak ader kekurangan nyer...

tanggungjawab rumahtangga ni bukan si isteri hanyer wajib tau memasak. sebalik nyer yg lebey utama adalah si suami yg wajib boley menjadi imam yg baik. sbb nyer aku tau sebodoh2 isteri yg tak tau masak ni, biler da kawen kompom dier akan berusaha belajar memasak sbb sayang kat suami. nak bg suami makan air tangan isteri la konon.. kalo ader anak, nak bg anak makan. maner ader isteri sampai mati tak tau masak!! sbb sumer member2 aku pun macam tu gak. tak terlepas aku gak!

so kalo nak isteri terer masak macam chef wan tu, soh isteri dok umah 24jam tak yah kejer. belajar sampai pandai!! ni isteri d suruh keja gak pandai masak pun nak gak.... amboiiii.... banyak cantik!!!! awak si teruna mampu ker kalo isteri tak keja zaman sekarang? malu la plak kalo isteri tak kejer kan!! hahahahahahahahhaha.... tepuk dada tanyer iman!!

to b honest! aku mmg tak tau memasak dulu. tp since dok umah bujang selepas habes belajar niat nak belajar masak tu dtg sendiri. sbb kengkawan sumer pun nak belajar memasak. siap beli buku2 majalah2 masak sbb nak try itu dan ini. g dating pun bawak bekal... sbb nak bg boypren raser masakan kiter! n aku yakin gurl2 kat luar saner sumer samer cam aku. n bonus la pader mereka2 yg mmg pandai masak kan... mak aku pun cakap kalo da sekali try masak kompom tau nyer... coz my mom sgt simple. pader my mom masak bukan topik utama dalam rumahtangga. 

hahahaha... aku yg tau masak simple2 ni pun biler da kawen en somi gumuk jer!! kalo korang nak tau en somi before kawen dulu cumer 70+ kg jer. tp sekarang... masyaAllah... 90+ kg!!! so tak perlu terer masak cam chef wan pun aku berjaya menggumukkan en somi gak... lalalalalalalala.... 

aku plak terbacer kisah dari facebook member aku ni ha... jom layan yg ni plak eh..


so aper komen korang?


note: aku pun tak terlepas dari incident ni maser muler2 kawen. siap gaduh2 lagi ngn hubby biler FIL nak raser masakan aku. konon nyer nak tgk aku boley bg makan kat hubby ker tak. perli memperli bab masak ni da sebati da kat tinger aku. da malas nak layan. tu pasal aku hangin biler mak2 mentua asik bising pasal bab masak nie=)) hubby aku da naik almost 20kg ++ tu tander nyer aper?? tanda aku tak masak kat umah ker??? 

Sunday, December 12, 2010

Rembatan Ibu Berjaya(",)

actually rembatan ni sumer khas untuk adam sempena besday adam last october.
alhamdulillah, en somi pun tak berkira asal untuk adam...
dier layan aku jer biler aku cakap aku nak yg macam ni or macam tu untuk adam...
syukur alhamdulillah=)
yg ni sebenarnyer tok age 2 tahun.
tapi aku sajer jer nak dedahkan adam awal2 ngn bunyi n huruf2..
pakar kater boley cepat rangsang minda anak..
hopefully berkesan la yer!!
hopefully cepat la dier boley cakap..
cepat tangkap aper yg d ajarkan..
stereng ni plak mmg untuk age setahun..
adam mmg suker kaco en somi time drive..
so biler beli bender ni dier pun suker la coz boley lepas kan geram
tak dapat stereng betoi dapat yg tipu nyer pun boley la kan... 
hahahaha akhirnyer berjaya gak aku memiliki plushie ni ha.. 
khas untuk adam satu n tok aku satu..
ni aku beli online..
syukur cepat sampai n adam suker main2 ngn plushie ni.. 
plushie ni aku order dari Miss Balqis...
pandai jeles ngn plushie ni...
kalo dier namo sayang aku, aku akan nyakat sayang plushie...
pas tu dan dan tu adam dtg kat aku n hug + kiss aku..
bahagia gak biler adam da muler faham aper yg aku cakap=)
satu lagi bender yg en somi layan aku belikan untuk adam..
ULAT...
da lamer gak aku berkenan bender ni...
kat kaki ader abc..
n then boley tekan2 kaki yg kaler kuning...
ader bunyi...
best gak ar biler tgk adam enjoy ngn bender2 nie... 
aku letak dalam keta. so kalo travel naik keta adam takkan bosan coz dier ralek main ulat nie.
hehehe...
yg ni lak tukul...
kalo kiter ketok ader bunyi pinggan mangkuk pecah..=)
bang bang boom!!
.
.
.
actually ader satu g bola thomas..
tp aku tak sempat nak snap gambar bola tu sbb adam asik sepak jauh2 then aku luper..
.
.
.
all this thing aku rembat kat toy r us..
ader yg aku beli maser aku g singapore ri tu cam stereng n tukul tu..
toy r us saner much cheaper compare here. coz aku wat perbandingan.
macam tukul tu aku beli 2. only 5 SGD. tp kat sini satu RM19.90. mahal kan...
yg lain aku beli kat toy r us kat penang. maser g jalan2 ngn en somi last week...

ok la selamat berhujung minggu sumer...

Saturday, December 11, 2010

Seronok nyer adam follow ibu ke opis=))

Kalo ayah takder hari sabtu mmg adam terpaksa ikut ibu ke opis...
sian anak ibu ni ha...
syukur alhamdulillah bos sumer tak kisah..
sumer pejam sebelah mater jer kalo ader adam..
hopefully akan berterusan la hingga ker selamanyer!!
.
.
.
adam mmg pantang ngn pc..
mungkin aku harus mulerkan menjinakkan adam ngn pc..
harus ker aku belikan pc yg khas untuk budak kecik tue eh??
sbb adam da muler pandai pegang mouse..
da tau function keyboard..
kalo nampak pc kompom adam akan muler bising kalo aku tak pasang lagu kesukaan dier tu... lagu aper lagi kalo bukan lagu ayah ku pulang dari kota..
suker sgt dier ngn lagu tu..
maner dak nyer en somi kan selalu outstation.
tiap kali balik asik nyanyi lagu tu sambil bawak prezen khas hanyer tok adam. so dier ingat kan lagu tu khas gak kot en somi cipta untuk dier..
kah kah kah... 
tgk la tu adam punyer excited biler dapat tatap video klip lagu tu..
puas hati abes la tu..:p 
then biler da bosan seperti biaser yg suker layan adam adalah auntie Jue...
jue mmg suker kan budak2...
tgk  la tu dier main n layan adam camner...
thanks jue=) 
last sekali biler da penat n lapar ini la jawapan nyer....
bantal2 yg sentiaser mengiringi adam=)
pehtu bilik ni plak ber ekon kan..
lagi lena la mamat ni...
selalu susah dier nak tido stret 2 jam...
tapi kali ni biler da penat sgt alhamdulillah adam lena giler...
.
.
. kebetulan group 200 pax pun sampai...
so senang la keja ibu handle group ni...
without interrupt oley adam..
kalo dak caner ibu nak handle kan?
last but not least, syukur ngn nikmat n kurnia Allah...
adam sgt menyenangkan kalo d bawak ke mana2...
hopefully akan berterusan samapi biler2..
amin....

Thursday, December 9, 2010

Kasut pun pandai merajuk, jgn tak tau=)

note:
minggu ni aku tak dapat nak berblogwalking bersuker ria coz line tenet yg sangat la teruk kat opis aku ni ha... so aku just update simple la... nak post entry pun sikit nyer payah korang tau... da siap2 taip skali kena tunggu berjam2 nak post entry=))
::
::
::
::
::
::
penah tak korang beli bender samer2 ngn member korang...
kes ni terjadi last week..
hahahaha

kasut yg aku berkenan samer lak ngn citeraser k.liza.
tapi aku takut nak beli awal2 coz nnt en somi marah kalo aku membeli bender bukan2 nie..
tp nak d jadikan citer, kasut lamer aku merajuk kau!!!
secare kebetulan...
aku mmg suker n setia pader kasut scholl.
since kecik mmg my mom oways belikan kasut ni kat aku.
tp dek kan gatai nak memvariasikan kasut yg ader aku sajer2 la menghabis kan duit:p

sebaik selepas bayar...
sampai kat opis jer tapak kasut aku yg lamer ni tertanggal...
sedey aku...
mmg la kasut ni aku pakai da dekat setahun...
since adam lahir... tapi tak sangka la plak kan boley jadi macam nie=(

naseb baik ader kasut baru...
kalo tak, kan ker naya jer...
hehehehe:p

so sekarang nie aku pakai kasut ni jer la...
ingat nak tunggu gaji nak beli yg baru.
tapi nampak nyer aku terpaksa pendamkan perasaan ni sekejap coz
bulan ni aku perlu melunaskan segala hutang piutang yg ader dulu...
al maklumla last month kan g singapore, so aku byk meminjam...
hehehehe... so next month jer la jawab nyer nak shopping kasut baru...

atau, en somi nak sponsor?
hik hik hik...
best kan kalo en somi belikan ksut baru...
tapi..... tetttt.............
me vs k.liza 
ni la kasut kami!!!
hik hik=)
comel kan..

Wednesday, December 8, 2010

Bila AdaM Namo Ngan NBu

kah kah kah...
ni kisah time mak dtg last two weeks...
mmg menguji tahap keimanan n kesabaran biler first time adam namo ngn aku...
kisah nyer bermuler begini...
tgk la muker adam yg tak bersalah tue=))
mak datang umah aku kejap jer...
sajer singgah after g umah sedara yg baru balik dari haji..
so mak sampai dalam tgh hari gitue...
*sempat tido jap b4 aku balik dari opis=)
muler2 mmg adam namo ngn maksu mila n opah...
so jenuh la aku main2 kan adam ngn opah... 
tup2 biler da mau ngn opah terus tak hingat aku!!
sampai la nak ke balik... 
biler nampak opah masuk keta lagi la meroyan adam d wat nyer...
meronta2 nak ngn opah..
tak mo ngn aku!!!
cisss!!!
hahahahaha=)
but this is first time adam nak ngn orang lain... biasernyer amat payah..
tp alhamdulillah la kan...
adam pun da makin besar..
hope adam akan lebey serasi ngn saper2 in future..
.
.
.
.
.
tapi maser ni adam nak ngn aku balik pun after opah da bawak g jalan2 ronder2 satu dua round. sian maksu kena bawak adam g ronder2 dulu... then da adam puas hati baru dier bersuare "ya" kat my mom.. baru teringat kat aku time nie... barula adam nak ngn aku time nie=))
hik hik hik...
bertuah nyer anak ibu nie!!!

love u much dear
(^_^)

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers