Friday, November 23, 2012

adam ♥DERA♥ anas

salam sumer...

ok mood nak update dtg acapkali biler d tinggalkan en somi..

da naseb bdn nk wat cmner kan? raser mcm da lali di tinggalkan.. kengkadang seminggu sari pun payah nk jumper...

ok ni la keeja nyew abg adam kalo ader pluang nak mendera si adeq... hoho.. seriau jer kalo tinggal kan diorg berdua....

xcelly, si abg sayang kat si adeq.. cumer nyew biaser la kan.. budak tecik mana tau nak control laku.. ikut suker hati dia jer... for me as long as si adeq x nanes so everything under control ler tue...

aku raser sumer ibu2 pernah lalui situasi camni kan.. cume luckly si abg da berusia 3 tahun.. n byk faham aper yg aku explain kan kat dia.. so far alhamdulillah, dua2 seakan memahami si ibu yg nak membiaser kan diri mengkontrol rumah dan mereka berdua....;-)

ok la... sajer nak mencoret even xder byk idea.. hahahahha..
wanna to cleep....♥

Friday, November 16, 2012

Anas Hifdzan @ 2 bulan

ok da bersawang ruper nyew blog aku nie... da ramai yg tegur baru aku pasan.... bukan aper, bz la sejak dua menjak nie...

ok itu alasan pada aku yg tersangat la malas nie... hope anak2 jgn la ikut malas mcm ibu dia ni ha.. hehehehe...

04/11/2012 genap la anas berusia dua bulan.. actually genap jugak la ibu cuti bersalin selama dua bulan sengah... eh asal ader sengah tu kan?

sengah tu wujud sbb ibu start cuti awal.. start raya ibu da cuti.. malas masuk opis balik... :-D ok stop pasal tue..

skrg nak citer pasal anas yg da genap 2 bulan nie... alhamdulillah... mampu gak aku manage 2 hero ni tnp kehadiran ibunda tercinta.. walaupun awal nyew nitik air mater gak... bukan sebab x mampu jg hero2 ni tp home sick!!!

ayah janji x g maner2... tp ayah ngelat... first week ibu da kena tinggal... 4 hari plak tu... plak tu pengasoh anas xder sbb mak dia masuk spital plak... so dengan senang hati aku drive balik tapah berteman kan dua hero nie...

syukur dua2 hero ni behave sepanjang perjalanan.. so memandu la aku dlm hujan yg lebat... but yg penting aku selamat sampai ke destinasi yg d tuju...

sekarang ni yg penting anas membesar fully breastfeed.. syukur nikmat allah yg x terhingga... n till now aku masih berusaha membekalkan susu cap  gantung tok anas.. hope Allah murahkan rejeki anas sehingga berusia dua tahun...

perkembangan anas smpi today, anas mulut bising... da boley d bawak sembang... n sonok kalo sembang2 ngn anas... senyum xyah ckp lerr.... owayz bermulut manis... hope anas akan membesar dengan chat dan mampu jd org yg berguna...

berat anas maser timbang 6.5kg... alhamdulilah berkat susu cap gantung.. n plg sedey gak, checkup kali nie pun ibu sorg2 bawak anas tnp ayah.. ayah bz bebenor... ngelat lg si ayah nie... so g la ibu bwk anas ke klinik bersendirian...

alhamdulilah, everything goes well... anas sihat n maser cucuk anas x nanes pun... kuat anak ibu nie... ibu jer yg terlebey cuak... demam pun x... syukur sgt nikmat yg Allah beri...

ok la... da kering idea nak taip aper lg...

# ader saper2 tau cara nak update entry selain guna email ? feel kurangla update pakai email...

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers