Tuesday, March 6, 2012

05 March 2012.... sis liza besday celebration...:p

alhamdulillah segala yg d rancang berjalan dengan lancar...
walaupun ader sedikit kekalutan, tp target nak wat surprise menjadi gak...

hehehe... sian besday gurl kena dera... maap bebanyak ler yer... lumrah alam beday gurl mmg selalu kena buli... hehehehe....=)

actually aku sedikit tak ader mood pg ni sbb terlalu penat... 

tayar pancit... (next entry aku story mory k sbb gambar kejadian ader pader en somi)

jom kiter ber happy dulu nak....


ok! deraan pertama yg menjadi.... padan muker kena buli.... hua hua hua....=)
actually ni d luar plan menyakat sbb aku da bosan memberi alasan pada kliz sbb nyer da kol satu tp still x boley gerak... hahaha...  g pentry nampak kon ni... tu yg aku paksa kliz pakai tue...:p opkos la persediaan belom siap..


masuk keta jer kami paksa kliz tutup mata... cantik kan shawl ni? ni yan nyer exclusive bawak tok tutup mata kliz.... aku yg ikat tp jenuh nak mujuk soh dia ikat mata... 

heeee banyak kerenah gak kami menyakat tuan badan ni....=) terus tutup muker ngn bantal sbb malu kemain... opkos la dia tutup muker sbb nyer kliz ni kategori pemalu ok...

ops nak promote jap.... cantik tak bantal yg kliz pegang tu?

100% handmade k.. kalo ader yg berminat nak order ley email aku zurazari@gmail.com... insyaAllah dalam maser dua minggu tok satu tempahan... ni kina yg buat... cantik kan?? personalized gitu! harga pong boley nego... nak sms pun boley gak... 016-6901502.... 

kalo nak cari kat fb pun boley jer... boley search "zura zari" atau "akina sisca" atau mrspoek hadi"....


kalo korang nak tau, ni la master mind segala idea yer.... walaupun bawak badan tp otak tetap nakal k nak kena kan org... hehehe... ader sedikit kekalutan sbb boss ader dalam opis so tu yg agak kelam n kaco sikit perjalanan segala rancangan.....

dats y kad pun **hasil kretiviti kina k** sign dalam keta... naseb mata kliz da d tutup so tak ler perasan ka...:p


tak habes dengan tu, mak sempat ikat belon tok setup kat cafe nnt.... hahaha... bercakap tapi sore tak kuar.... aku kat belakang dok tahan gelak... tak mo kasi kliz perasan...

tp yg kliz ni da p hafal jalan plak... siap cakap lg "akak tau kat traffic light depan billion kan... kat sini da kan... kat situ da kan... " gewam betoi ngn mak incik nie...
tau la org tempatan kan..... hua hua hua....


ok da sampai kat cafe da.... luper plak nak snap kat kedai ni..=)

mater stil d tutup lagi.... naik tangga pun bertutup mata... sampai org keliling tgk kami semacam... mungkin diorg pk aku nak songlap kliz kot...

**siler jgn tpon polis ea... sy sekadar nak bg kejutan jer....:p


haaaaa..... tgk la muker org terkejut ni.... happy tgk kliz happy....=)


see.... bukan main lagi dia...


ni plak kek yg menjadi pilihan hati mak n lele yan.... aku tak ikut serta dalam pencarian eday kek ni sbb aku d tugas kan tok "mendera kliz".... so aper kater mereka je la...

but, kek ni sangat sedap! siap tapau bawak balik kasi adam makan....


siap sedia nak berkorban.... hehehehe... nak potong kek ler.... kliz happy sbb cafe ni siap pasang lagu happy besday gitu... so kalo nak berdating boley la wat surprise kat ur lover ea... ambiance yg sangat selesa... not bad k!!


jemput makan shumer!!


bersalaman lepas da habes nyanyi2 n gambo sakan....=)

to kliz, happy besday sis.... moga k.liz happy sepanjang hayat.... d murahkan rezeki n cepat dapat zuriat... sy doakan yg terbaik tok akak... happy happy selalu yer... sayang akak bangat! friends forever k....


masterMIND..... mak yg sangat comel n nakal ok!


besday gugurl..... muker yg tersangat happy....


da nak balik da... jam da nak kol 3.... sempat berposing d tangga... tinggi gak tangga ni... sempot aku naik tangga.....

kami mmg cenggini kalo da happy mmg luper daratan... hahahaha... naseb awal2 da upload gambar beday dlm fb so boss tak la bising biler aku sampai opis....

mmg boss tak bising, tp siap sound lg.... mana saya punya? ops sowi boss.... ongkos nyer kering... so tak dapat nak beli extra yer....!


Thursday, March 1, 2012

ketenangan & kedamaian di wajah seorg ibu.....

kompom korang pun setuju andai aku cakap wajah ibu memberi 1000 satu ketenangan....

itu la dia.... tanpa pengetahuan en somi aku berulang dari umah mak semasa ketiadaan en somi ke langkawi.... bukan aper, aku sendiri tak tau nape sejak kebelakangan ni ader saja pertengkaran d antara aku dan en somi...

so bile en somi tak ader, aku amik kesempatan tok berulang dari tapah ke manjung... satu perjalanan 100km... itu tak jadi masalah pader aku asalkan hati aku tenang.... 

alhamdulillah masih tersimpan d buku hati tanpa d kesan oley ibu kesayangan tentang masalah yg melanda.. tp cukup la sekadar Allah melindungi setiap perjalanan aku....

tenang

aman

bahagia


itu la yg mampu aku gambarkan biler bersama ibu tersayang....... mak gak yg banayak melayan kerenah adam yg sememangnyer terlalu manja n ngader2 terlebey since aku preggy nie....

hahahaha.....

opkos la rahsia dari en somi... tp biler en somi bacer entry ni kompom segala nyer da terungkai....=))

ampun yer sayang..... tak baik marah2 tau.... senyum sikit!!!


ok kalo korang nak tau, time ni baru pukul 6.30 pg... my mom da sediakan bekpas ok.... sbb selewat2 nyer kol 7 aku kena kuar umah tok pastikan aku sampai opis tepat kol 8.30...

kalo tak jadi nyer macam pagi ni ler... aku punch tepat kol 8.45pg... en boss pun da tak boley marah sbb dia pun tau akui dari tapah... so dia cumer komen lain kali awai sikit...

hua hua hua....=)


bahagia kan se kecil ni.... hehehehe.... sayang adam ketat ketat!!

jumper lagi d lain entry=)

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers