Wednesday, January 18, 2012

Selamat Tahun Baru Cina...^__*

waaaa.....

da lama betol tak ber update kat sini....
since aku masuk account department mmg tak ader masa nak berblog... mana tak nyer... baru la aku tau betapa bz nyer account department ni...

mmg mencabar otak, minda fizikal mental dan juga emosi... bukan aper kadang2 baru nak start nyembang da boss bg senyuman meleret dari nun jauh sudut meja dia yg bersemak tue....
** padan muka aku!!



actually tak ader aper sangat yg aku nak share kat sini... alhamdulillah hidup macam biaser.. cumer perubahan yg ketara dari segi kerja kat opis jer... bertimbun kot... kadang2 raser nak menjerit pun ader.....

sehingga kan biler nak pk balik macam satu cabaran besar aku terima tawaran boss aku ni ha MR LOI!! yer la... aku ni kan zero basic langsung dalam segi account nie... then biler masuk department kewangan ni muler la raser nak pecah kepala kan....

muler2 sekali aku d ajar camner nak wat payroll... yg basic jer wokey... sehingga la gaji bulan lepas aku d ajar bab payroll nie 100%... boss cakap this month dia nak ajar aku g bank plak.. so next two month dia da tak yah buat kater nyer... sabau jer la aku ha... per g naik kan la gaji aku ni haaa.... hhhuuuuuaaaaaa....=(

and now, dari payroll muler la sikit2 dia ajar aku wat benda lain... n lates dia ajar aku camner nak handle ticketing money flow nyer operation... bertambah la serabut aku d buat nyer... meja aku penuh dengan kertas ok... sumer nyer pasal duit... toleh kiri duit toleh kanan duit...

tp bab paling best yg paling aku suker biler kirer duit ticketing! best kire duit banyak2, tp kadang2 biler bab tak teli dengan close shift tu mmg kepala aku pusing... tp so far alhamdulillah... aku dapat catch up segala benda baru yg dia ajar... hope baby dalam perut ni pun akan pintar n bijak dalam bab kewangan n kire2 esok2...

sbb org selalu cakap kalo kiter rajin wat kira2 time ngandung dapat develop anak secara tak langsung... hope baby akan cekap yer sayang.... ibu buat ni sumer tok baby tau... hope cabaran ni akan membuah kan hasil yg lumayan n berbaloi... saper tak mo naik gaji kan... Big Boss sini  mmg kedekut tahi idung masin...

hua hua hua.... tapi tuah ayam saper yg tau kan....


bercerita pasal perkembangan si budak adam ni plak.... alhamdulillah aku tak susah nak putus kan nenen dengan adam.... agak mudah pada aku... adam mudah untuk d pujuk... aku tak memaksa tp aku lebey banyak guna kan pendekatan psiko n pujuk memujuk... alhamdulillah berkesan...

adam pun sanagt bijak n sangat pandai paham aper yg aku cakap... mmg sanagt bijak budak nie... senang d ajar... n the best part is, adam da tak pakai pempers! syukur sangat2 jimat duit ibu n ayah... hehehehe :p

then mulut macam bertih jagung... alhamdulillah cakap pun tak pelat... mudah pafam aper yg adam nak cakap or kalo d bawak bersembang...

syukur ya Allah, atas kurniaan MU ini....=)


ok la berbalik pada gambar ni haaa.... tgk si ayah yg muncung!! pening pk asal lain...
dalam otak pk nak makan benda lain tp sekali sampai benda lain... cek kat bill mmg salah tulis... sbb kedai ni mmg style order cust yg tulis... so pasrah jer la yer... sian en husband... 

tp licin gak en husband telan sumer hidangan tu...=)

ok la... mungkin agak payah gak aku nak mengupdate blog aku ni macam dulu... so aku raser next entry time aku balik pas raya cina nnt... 

paperhal pun berhati2 d jalan raya... yg nak p jalan jauh2 tu drive elok2 yer....=)

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers