Tuesday, December 11, 2012

《 rekahan berdarah 》petua sejukkan badan..

sedey melihat bibir anakanda adam... sedey lg biler melihat dia merengek tnd x selesa... tp apakan daya... aku x mampu nak ambil alih kesakitan yg dia sedang alami...

syukur aku pny family dan jg teman tok bertny n bertukar pendapat... ader yg kater camnie n ader yg katet camtu...so aku try sumer demi adam... n Alhamdulillah, sumer dia suker minum... bak kater doctor yg rawat adam tu x kesah air aper yg masuk as long as AIR....

kat sini aku nak share sikit some petua yg korang boley guna if korang face benda yg sama... so let say korang panas badan korang ley try if mahu...

# air kotak teh kundur or teh bunga... senang nak dpt kat maner2 kedai ader...

# tp lg best kalo korang p kedai ubat china, beli teh bunga yg ori... blk rendam ngn air panas... sukatan: satu sudu teh besar for satu cawan...

# halwa kundur.... aku nak senang terus rendam ngn teh bunga td... so two in one..

# air cap badak gak turut membantu..

# air hundred plus or saudara mara nyer.

# air kelapa muda yg asli jgn campur guler tau

# air madu.. campur satu sudu madu dgn air masak... sedap...

# last but not least... air zamzam... ini usaha n tawakal aku sebelom adam tdo... aku bg dia minum byk maner yg dia nak...asalkan dia nak minum...

ok tue jer yg sempat aku ingat aper yg member2 pesan... aper yg family pesan... sumer ni aku buat... tp yg maner lebey mujarab Allah jer la yg tahu... sbb as mummy.... aku akan buat aper jer asalkan adam sihat...

Hope besok ader sinar ceria or kabar gembira tok aku... sbb td sblm tdo aku tgk bibir bawah adam dah muler kurang n da x berdarah... aku ajar adam camner nak sentiaser basahkan bibir... n adam nurut ajaran aku... gud boy my hero...

ok la, aku da mcm juon da ni sbb nahan ngantok... semalaman semalam aku x tdo... n mlm ni plak baru aku nak lena adam request nak makan nasi... then bgn la ku masak nasi n as usual goreng telor...

siler jgn gelak k... n now aku mahu TIDORRRR!!!

♥ yg baju hijau tu gambar latest adam... hope esok getting better... insyaAllah....

No comments:

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers