Friday, December 28, 2012

Mood terganggu oley mamat sepah...

Ok mood sgt geram tau td kat opis... mmg aku nak terus maki jer mamat tue tp aku cuber control amarah ku n cuber kawal emosi...

Bukan sbb aku nak tunjuk baik tp aku dalam menuju ke arah menjadi seorg yg lebey bersabar...

Tp da terlepas la jugak sikit td.. geram wey! Budak dasar x tau malu... bukan la nak menidakkan kuasa n takdir Allah tu tp kalo da muker dinding tue mmg muker dinding la kan..

Ermmm... lately ni mood mmg kurang best sikit kalo nak p keja.. sbb macam raser terganggu sgt2.. member best da tp bebanan kerja kdg2 raser macam nak pecah otak.. bukan keja susah.. keja yg remeh temeh tp semak otak...

Since after confinement ri tu, aku join hus mek sha makan kol 12 instead kol 1.. so far aku da muler serasi n mudah aku raser...

Pusingan perjalanan aku kat opis pun raser da teratur...

Kol 8.30am : punch in..
Then bukak pc cek email then terus sarapan...

Kol 9.00am: baru masuk opis balik terkedek2 plan nak wat apee dat day...

Kol 10.30am: masuk surau pam susu... sambil2 layan fb sepanjang ngepam... kalo mood ader baik jer sambil ngaji sambil ngepam..

Kol 12.00am: kuar p makan.. dung dang dung dang..

Kol 1.30pm: semayang zohor...

Kol 3.45pm: pam susu for second session..

Kol 5.00pm: da siap sedia nak turun mau pulang...

Skrg mcm tu la kitaran hidup aku kat opis... byk faedah nyer kuar lunch kol 12.00noon nie...

At least xder la nmpk sgt aku ngulat nyer... sbb asik bgn duduk dr tempat keja payah gak... da la mater2 tukang report terlalu byk kat opis tue...

Biaser la kan keja ngn cha ya nun alip ni... kalo kaum kerabat dia tu mmg dia la yg paling bgs buat keja. Diorg pndang malays ni sebelah mater jer.. yg malays plak berlagak x sedar diri nak ngampu2 ..diorg... ermmm bosan la hidup nie...:-(

Actually nak p keja pun x syok sgt.. g keja as tanggungjawab  to my hubby n my mom.. hubby x bg aku dok umah lg sbb katernyer takut jd paper... berserah jer...

Hahaha... tp biler da balik umah mood terus tukar biler ngadap my hifdzans... see comel tak anak2 ibu... comel kan comel kan...:-)

Syukur sgt dgn anugerah Allah nie... sejuk hati biler ngadap diorg even abg adam ni manja terlebey... so pendek kater mcm maner serabut nyer aku kat opis tp biler smpi umah tgk anak2 hilang sumer serabut...

#tp esok pg muler ler serabut blk biler pk nak p keja semula... hua hua hua...

3 comments:

Aniq Bukhary said...

No komen! Hehe

etuza said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ datang ke laman ni..tinggalkan jejak follow done ...

Anonymous said...

You're able to do each Kenneth while you ought to concentrate read more about a evaluation web page per se.
Here is my page ; Cheap Car Insurance Quote

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers