Monday, October 8, 2012

Dia Sungguh Menduga Kesabaran Si Ibu

Oooo Allah, sungguh aku terduga...

Bukan main lagi si abg menunjuk laku... Mmg kadang2 buat aku raser nak lempar jer si abg ke dinding atau nak pang byk kali dan ikat kat tiang jgn bg si abg ngaco adeq!

Tp apakan daya, si abg ni baru nak menginjak ke 3 tahun 24hb ni... Bukan aku x sabar tp laku dia makin menjadi2 kebelakangan ni...

Apala yg budak ni faham akan erti tanggungjawab.. Yg dia tahu hny main happy dan enjoy... Mmg kdg2 dia mcm org besar tambahan biler berckp, hinggakan org ✗ percaya dia baru nak berusia 3 tahun..

Alhamdulillah berpantang kat umah mak... So mak yg byk entertain adam.. Kdg2 aku jd serabut biler adam seringkali ganggu si adeq.

Aku akui adam syg kat anas... Tp cara dia kasar... Dia nak tiru sumer gaya aku or opah. Tp mana boley n aku sentiaser nak kena perhatikan dia. Sian sgt kat opah sbb kdg2 time aku nyusu kan anas, aku tertido.. Opah terpaksa la bersengkang mata nak layan adam. Takut dia dtg tekan2 si adeq n aku x sedar...

Ntah la, sungguh aku terduga... :-(

Aku mengharap dr Ehsan Allah, smg aku terus sabar dlm layan kerenah anak2... Mak slalu pesan, bukan senang nak didik anak, bukan senang nak besarkan anak... Byk kan jer la doa kat Allah...

Sesungguhnyew, Allah akan nolong pada hamba dia yg meminta... Kalo x minta camner Allah nak bg. Tu la yg mak alwayz pesan...

Ya Allah, kuat kan la kesabaran ku... Bantula aku dlm mendidik dan membesarkan anak2 ku ni.. Sesungguhnyew, aku insan yg lemah utk tetap bersabar... Kdg2 aku jugak tewas... Bantu la aku dr menghukum anakku secara berlebihan... Niat ku memarahinye, mencubit or naik tgn adalah semata2 tok mengajar.. X lebey dr itu... Aku syg anak ku Adam.. N aku terpaksa bertegas... Semoga Kau redhai segala tingkah laku ku... Aminnn...

☺ooº°˚ ˚°ºkªªý. La, da kol 6 am... Nak p mandi n solat jap... Hooo raaayyyy... Da boley solat...:p


<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

No comments:

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers