Sunday, September 23, 2012

Si Abg Adam & Si Adeq Anas

Today.... Di hari ke 20 aku berpantang... Dan itu juga la usia si adeq anas.. Masih panjang lagi perjalanan anas dan juga adam...

Ok berbalik citer pasal dua beradik nie.. Waaa mmg menduga iman dan sabar melayan kerenah adam.. Mcm perilaku yg menduga tahap kesabaran aku sbg seorg ibu...

Mak selalu pesan byk kan istighfar.. Tu sumer dugaan.. Bukan aper, kenakalan dan kedegilan adam semakin terserlah biler da ader adeq ni...

Hari pertama aku kat umah, menanges nak tdo pelok2 ngn aku.. Maner mungkin aku nk pelok dua2 sekali dlm ms yg sama miss B yg bengkak... Tp skrg dpt pgg tgn pun dia da ok. Tp mmg kena byk sabar laaa.

Slain tu, pantang nmpk anas tdo sendirian, even dlm baby court dia akan p cium2 tarik tgn kaki... Kusss semangat.. Kdg2 dr nk tdo terus si adeq x tdo.. Effect nyew laa ni, anas susah nk tdo sendiri. Mesti nk d pangku. Bukan nk manja sgt tp tkt d kerja kn si abg..

Belom lg bab tv yg d psg kuat, sore adam yg suker jerit2 lari saner lari sini. Lompat atas katil dan paling aku bengang kalo aku tgh bg anas tekk, di dtg tepok2 katil.. Terkejut la si adeq!

Plus masalah nipple yg luker. Mmg menguji kesabaran. Maner ✗ nyew, nk tahan sakit lg... Terpaksan menahan sakit pedih sbb nak BF anas sepenuhnyew... Cuber nekad namo bg susu fm lg.. N aku berharap mampu nyusu kan anas mcm maner aku nyusukan adam dulu...

Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ :)... Part plg best, td pg aku cuber perah tekk style marmet jer... Ader pump tp x pandai pakai lg. Sengah jam aku perah dpt la 75ml.. Alhamdulillah... Tp biler anas bgn x sampai 5 minit dia minum habeskan... Ingat kan cukup. Skali dia still nak direct BF...

Xper la, janji anas membesar dgn sihat :p bukti nyew d usia 20 hari berat anas da 4.5kg... Syukur nikmat Allah... Hope cepat la nipple aku sihat... Boley la aku enjoy BF session... =)

Ok la... Penat da nak menaip.. Jumper lagi :p


<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

2 comments:

Anonymous said...

Salam..zura rindunyer...anank2 sihat

bonda-kami said...

Rindunyerr

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers