Saturday, September 1, 2012

Penantian Suatu Penyiksaan (^ _ *)

Hua hua hua....

Today also hv no any symptoms nak deliver...
Baby alhamdulillah active as usual... Cumer xder nmpak byg2 baby nak kuar...

Kdg2 ader gak dia ngeras, tp x menyakitkan... Aku plak semakin kompius dgn aper yg aku raser...

Esok, nak x nak mmg harus menyerah diri. Based on explanation semalam, sok kena register before 3pm. Then next morning akan follow ngn IOL...

Da byk blog yg aku terjah just nak kutip pengalaman blogger lain... Nak tau aper raser kena induced... As conclusion yg aku dpt buat, mmg kena 100% berserah pada Allah. Ader yg d induced sekali jew da boley dliver n ader gak yg sampai 4 kali... ✗ kurang gak ader yg terpaksa d czer...

For me, aku mmg gabra sgt2... Tp nak xnak aku terpaksa tempoh. Wat2 berani n cool depan mak. Padahal dlm hati Allah jew yg tau... Mak asik doakan aku x lalui proses IOL. Tp Allah lebey tau aper yg Dia telah tulis tok setiap hambanyew...
Doc plan tok induce pun tok selamatkan baby. Aku +ve kan otak, bersalin mmg sakit. Cumer depends on org tu nak handle sakit tu camner...

Plan bersalin kat spital manjung ni mmg kena pasrah la. Husband x boley teman dlm LR. So dr awal kena berjuang sendirian. Berbanding maser kat ipoh husband boley teman smpi bersalin... Doa aku mg aku tabah, kuat semangat fizikal n mental.. Dpt control nanges... Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ :)

Abg adam plak.... Dr pg smpi laaa ni asik la meragam... Mak kater mmg lumrah anak camtu sampai la dia nmpk kewujudan si adeq nnt... So layan kan jew la...

Aku plak riso nak tinggal kan adam esok. Yew la esok kan nak check in. Adam tdo berpelokkan ngn aku. Smlm baru kejap aku tgl kan ngn mak sbb jumper doc tu, mak ckp adam ngigau cari aku. Sayu jew hati aku... Ni plak esok mmg aku wajib tinggalkan dia :-(

Ya Allah, kuat kan la semangat abg adam... Moga adam akan tabah dlm ketiadaan aku... Hope x lama la aku nginap kat spital... Sonok tgk dia main gelak2 ngn opah tp esok mlm camner plak ea? X tercapai deq akal nak mikior nyew...

Ok la, mlm ni plan nak wat solat sunat berjemaah ngn hubby. Doa cket2 bersama menyerah segalnyew pada Dia... Mg kami sumer d beri kekuatan tok harungi segala yg telah d tetapkan... Mg Allah permudahkan segalanyew, merahmati meredhai segala usaha yg telah n bakal d lakukan...

☺ooº°˚ ˚°ºkªªý. La, to all readers yg drop by kat sini, aku mintak maaf andai ader salah silap aku.. Doakan aku n baby selamat semuanyew... :p



<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

No comments:

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers