Thursday, August 30, 2012

EDD is today! 30hb Ogos 2012...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Today is my EDD mengikut perkiraan my first day last peod... But till now masih belom ader tanda2 baby mau kuar melihat dunia...

Baby, naper syg namo kuar?? Abg adam da asik menanyer jew... Ibu plak da riso tahap gaban da... Ibu takut sgt aper2 yg buruk berlaku...

Mmg ibu agak -ve thinking cket.. Itu sbb ibu nak baby lahir dengan selamat. Cukup sifat tubuh badan fizikal mental seperti maner Allah telah cipta kan insan2 sebelom baby...

Siang malam ibu berdoa, mg proses bersalin kan baby akan d permudahkan... Honestly, ibu mmg da x larat nak usung baby. Sbb baby da kat bawah... So duduk bgn ibu agak terbatas. Pergerakkan ibu gak terbatas...

Tambahan nak melayan kerenah abg adam yg semakin menjadi... But thanks GOD, opah ader teman ibu skrg... So dpt la ibu byk rehat... Masak basoh kemas umah sumer opah yg buat...

Rite now, ibu tgh tggu giliran nak jumper doc... Doc pun riso naper baby namo kuar... Sian tgk opah berkejaran ngn abg adam... Da la opah poser :-( ayah plak dpt teman sekejap jew sbb ayah ader meeting ngn boss penang... Owayzz bz wif his work...

Kdg2 makan ati gak sbb ayah kurang bg tumpuan kat ibu n baby. Tp ibu gagah kan diri, kuat kan semangat. Hope nnt baby pun segagah ibu ea:p

Siang malam n boley d katerkan ibu berdoa setiap maser nak baby selamat. Ibu takut sgt :-( takut jd sesuatu yg buruk... Wlw pun ibu tau sumer tue ketentuan Allah, tp ibu gak manusia biaser yg lemah dlm nak tempoh dugaan maha hebat itu...

So baby, jgn buat ibu bertambah riso yer! Baby kuar cecepat tau... Ibu, ayah, opah, abg adam sumer x sabar nak jumper baby... Hope Allah permudahkan semua urusan kiter... Mg Allah beri ibu kekuatan semangat fizikal mental tok tempohi peperangan melahirkan baby...

Ok la, jap g sampai no ibu... Baby jgn nothi2 yer time doc cek nnt...

** Ya Allah, sesungguhnyew aku insan yg terlalu lemah tok d duga... Bantu la aku, permudahkan la aku... Amin ya rabbal a'lamin...
<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

2 comments:

eima said...

jgn risau la ...slalunye + - 2minggu dr tarikh EDD ....
klu dah lebih dr tarikh jangkaan ke2 br Dr akan buat keputusan utk Czer aku @ masuk ubat paksa keluar ....

mamaiman said...

dont worry dear..
saya dulu ana sulung overdue sampai 14 hari..
tu mmg OVER.. hihi..

pas over due tu, doc akn bg tempoh 10 ari lagi, pastu br kena admit wad..

masa kat wad doc akan kaji dulu nape over due.. dia akn scan, kira2 lain ape sume..

mcm kes saya, setelah buku merah tu mcm nak lunyai dek kerana nak buat kajian, last2 doc wat kesimpulan doc sebelum ni salah kira due date..

sepatutnya 2/6 tp doc state 19/5.. beza bulan terus.. haha.. pastu doc bg discaj..

dan pada 3/6 saya turun show (darah campur lendir) dan bersalin pada 4/6..

jgn riso2 ye.. o ye, nak cepatkan besalin rjn2 la 'bersama' suami.. air mani dorg tu leh cptkn kontraksi.. kuasa ALLAH hebat kan..

pastu pasal hubby sis mcm x bg perhatian tu, jgn sedey2 nnt jangkit kat baby.. sbb hubby saya pun gitu.. masa anak sulung lg dia mcm x concern sgt pun.. pas sy besalin pun x say thanks.. sedey tau..

tp xpela, kena redha jela sbb dah gitu tebiatnya.. x pandai tunjuk syg.. tp dia syg tu..

ceria2 ye.. enjoy moment mengandung sebaik2nya..

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers