Tuesday, July 24, 2012

Entry Pertama Ramadhan Kali Ini...

Slm ramadhan sumer!
Haaa... Ni first entry di bulan ramadhan...
Berpuasa d hari yg ke4...


Ramai ✗ ibu2 yg preggy kat luar tu yg sdg tggu hari masih kuat n larat tok poser?


Actually aku pun was2 gak. Larat ker ✗? Bukan aper aku tkt kalo2 ader effect kat baby. Tp aku slalu berckp ngn baby sama2 poser ngn aku... Alhamdulillah, perjuangan 3 hari lepas da berjaya wlwpun aku lembik. Xper, aku kuat kan semangat byk kan baring n rehat n tdo...


Lapar? Opkos la... Skrg ni pun da berdangdut peyut aku nie ha... Tp aku masih mampu bertahan... Byk gak aku baca kat tenet katernyer kalo aku mampu bertahan insyaallah nnt baby pun akan kuat semangat sama... Bukan aper, biler pk time abg adam dulu, totally lembik...


Hope preggy kali ni aku mampu berjuang dgn baby plak... Stakat ni rutin harian, buker en hubby yg masak n sahur aku nyew turn plak... walaupun penat tp aku kuat kan semangat sbb target at least 15 hari berposer akan terlaksana... masa abg adam dulu, aku dpt 15 hari jer... mungkin faktor anak pertama dan juga jauh dari family... rindu kan abah dan macam2 lagi yg bermain kat dalam kotak pkran aku dat time... perjalanan yg jauh tok pegi balik keja + stress sumer nyew ngundang tok aku lembik...



waaa... semangat kan abg adam menyambut poser.... kih kih kih.... lebai ni aku beli maser balik tapah last week... berkenan plak sbb baju tahun ni kan tema coklat gold... tp abg adam ni tak nyempat nak makai... jgn time raya nnt da tak jumpe da ler...:p


ala ala ala....comel nyew anak ibu nie... hopefully menjadi anak yg soleh... insyaAllah ibu n ayah akan cuber berikan didikan agama yg secukup nyew... mana tau mg2 sejuk perot ibu ngandung abg adam nnt... walau aperpun kerjaya abg adam future nnt, hope abg adam akan selit kan agama dalam kerjaya abg adam ea....

*
*
*
ok bercerita pasai nyambut ramadhan tahun ni, opkos di sambut dengan serba sederhana d sbbkan ketidak laratan diriku dan juga mood yg melayang oley hubby ku...

~~~   sahur pertama dan buker d hari pertama.  ~~~

sahur, semangat aku bangun masak...
simple jer aku masak sambal sotong n telur dada + nasi panas2... air panas horlick... penat2 aku siap kan menu dan pelan2 wat keja sbb dalam otak namo abg adam bgn... 
sekali biler aku kejut kan en hubby, dia pun sedar...

tp alhamdulillah, abg adam tak meragam... biler aku story pasal kewajiban tok berposer dia faham, n once again yg aku bersyukur sgt, biler aku ajak makan sama dia pun follow sekali... even mater kelip2 susah nak bukak, tp dia maintain in good mood... so bersahur la kami.... 

tiber time buker plak.... plan menu en hubby
ikan perap bakar cicah air asam
gulai lemak cili ayam
sayur bendi gorng udang

tp di takdir kan kami d duga... sebaik settle masak gulai lemak.... n en hubby tgh tumis bawang nak goreng sayur.... sekali gas habes.....

**teringat iklan santan habes....=) mmg nak jerit tp apakan daya... nasi da masak so makan ler kami nasi puti berlauk lemak cili ayam dan juga sambal belacan jer....

muker en hubby yg serba salah... pas buker jer terus p kedai beli aper yg patut...:p

 sian en sayang saya ni...


~~~   sahur ke2 dan buker d hari ke2.  ~~~

kami balik bota...
berbuker di sana beramai2...
amik kesempatan sementara mak ngah anith n pak ngah azrul masih ader..
next week diorg nak balik klang da...

n mungkin time rayer jer baru dapat jumper..
itu pun tak pasti sbb kali ni aku raya d bota n diorg raya d pahang...

so clash waktu...
then, after balik tapah aku akan stay tapah sampai la bersalin  + pantang...:p

~~~   sahur ke3 dan buker d hari ke3.  ~~~

menu:
mertabak...:p
ikan bakar cicah air asam
sayur goreng udang sotong
nasi goreng for abg adam
sambal belacan

sahur aku berdua ngn abg adam jew sbb en hubby namo makan... dia bgn n minum milo dua cawan then sambung tdoq balik!

alhamdulillah kami enjoy our menu!

*
*
*

saper nak?
angkat tangan....


cantik kan...?

namo bg pun... ni preparation tok duit raya... tp ni baru dapat tukar cket...
nak tunggu gaji hubby esok luser baru nak mintak my boss p tukar kan lagi...

hehehe... jgn mare k!


last but not least.... tatap la kecomelan wajah ku ini... sbb aper aku sayang gambar ni? sbb gambar ni abg adam yg snap... menjadi plak... aku plak perasan chomel.... itu la kaitan entry kali ni dengan pixca aku... 

hahahaha.... aku tau korang pun gelak sbb tak ader kaitan kan... mmg pun... sajer nak mengabdikan kat sini jer....

ok la selamat berposer sumer! jgn tuang2 tau... ikhlas kan diri berjihad tok Allah swt...:p


1 comment:

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
Buatlah hari esok lebih baik dari sekarang !
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers