Monday, July 2, 2012

Agak2 Saper Yg Lagi Comel? :p

kisah kami d hari ahad...

hehehe... pagi2 da bangun semangat nak balik bota umah FIL...
almaklum la kenduru kesyukuran a.k.a aqiqah tok baby aina...

kompom la semangat kan...
biler tanyer adam nak tak pakai bj atok beli, terus dia p amik sendiri soh aku iron..
semangat betoi..=)


hahahaha...
terserlah peyot aku yg gedabak tue kan...
wakaka...
hope baby MAH akan membesar bagai kan juara dengan sesempurna ciptaan yg Maha Esa...
mmg tak sabar nak tunggu kehadiran insan baru sbb biler pandang muker baby aina, mmg gewam2 sangat raser nak dokong2 nak epok2... tp anak org kan, takkan nak pgg owayzz... kang kater tak sedor diri plak kan... walalalalalala....

alhamdulillah usia kandungan ku da menjangkau ke minggu ke 32..
hope kembar baby akan sentiaser dok kat atas n tak turun2 da sehingga la hari kelahiran...
baby tolong ibu yer sayang...
baby pujuk kembar baby tu dok diam2 kat atas...
ibu sayang baby, n ibu berharap sgt dap melahirkan baby dalam keadaan yg normal...
insyaAllah...

saper sangka Allah nak beri nikmat tidak d admit sampai la ni...
hope nikmat itu akan terus terusan ibu rasai hinggalah ke hari kemuncak kkelahiran baby nnt...=)


encem nyew anak ibu...
no anak bangla ok...

walaupun muker abg adam ni lebat bulu mater nyer, tp ini anak ibu ok...
hahahaha...
padahal aku sendiri yg ckp...
comel...
bj ni kan macam mirip mereka2 nyer pakaian...
opsss!!


see.... anak soleh ibu..
abg adam!


thanks to ayah yg tolong tangkap gambo...
ayah mmg liat sikit tangkap gambo...
tp kalo jd tukang tangkap gambo dia la juara...

senang cket aku n abg adam nak posing...
hik hik hik...

klizz & sue kater kalo abg adam nie senyum ader mirip wajah aku... 

ader ker?

hanya mereka2 yg melihat yg mengetahui..
tp aku la insan yg paling bahagia andai kater abg adam akan terus2 ikut muker aku...
sejuk kater nyer...=)


ni maser kat kedai makan...
kami benti sarapan jap...

nak masak kat umah malas..
so sarapan jer la kat kedai feberet..
as usual aku makan capati with sardin...


oooo...
sejuk mater ibu lihat kamu sayang!


kamu la penyeri hidup ibu...
lantak la org nak kater kamu aper, tp abg adam tetap putera d hati ibu...
org lain kater abg adam ni lasak, buas penat nak layan, sampai kan semalam en hubby teraser hati with someone, tp tak aper... aku percaya qada n qadar Allah...
mak aku selalu pesan, budak kalo lasak n buas maser kecil2, nnt da besar insyaAllah jd budak yg cerdik pandai... bukti da byk cumer aku kena yakin ketentuan Allah...

mmg aku sendiri akui, adam ni sangat lincah n tinggi tak seperti budak yg sebaya dengan dia... tp aku yakin itu adalah anugerah Allah yg terhingga... aku yakin suatu hari nnt abg adam jua akan ngerti erti kehidupan... 

sekurang2 nyer..
adam da hafal lagu alif ba ta
adam da tau abc
da boley hafal lirik lagu
adam da boley bersembang macam org dewasa...
adam da boley jadi kawan aku
time suker
time luker
adam sgt prihatin

KAU ADER??? :p

dia kater penat nak layan adam, ok fine! adam pun bukan nak sangat pun kat awak tu... aku jer yg keep on pujuk dia tok sayang awak... tp awak da kater penat nak layan adam, ok aku lg suker... 

sebuas mana pun adam, dia ttp yg pertama dalam hati aku... bukan aku tak penah marah or pampered kan sangat adam ni, cumer biler org komplain macam2 raser nak pang jer muker dia tue... 

adam nakal = aku marah
adam buas = aku tegur
adam ngengader = aku bertegas
adam degil = aku tibai gak
adam x dgr ckp = aku piat gak tinger dia

sbb setiap perkara perlu ader matlamat!
tawakal pada Allah insyaAllah Dia sentiaser membantu...

ok la sayang.... aku cau dulu!

No comments:

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers