Thursday, June 14, 2012

Private Blog v.s Silent Reader

ok.... semak ar pagi2 da dapat msg n bbm and pm....

sumer nyer bertanya kan naper private kan blog? ok bukan aku sajer nak private kan blog ni... tp insan2 yg bz body tu selalu buat aku semak kepala....
** tetiber senyum gak, sbb ramai gak yg prihatin pasal blog cap ayam aku ni... tak tahan bukak2 fb ader 22 pm... ingat ramai nyer org nak order signage... sekali topik yg d tny sumer sama...
blurrr aku sekejap sbb yg private kan blog aku ni beliau... bukan aku... we are sharing everything... tak ader rahsia ant kami... akibat tertekan beliau terus private kan blog ni....

asal korang tny kan?

sbb org2 semak tu la, aku berantakan dengan beliau.... sbb  org2 semak  tu gak la, beliau sering tertekan.... ader aku kesah ko nak menyemak kat sini... ko nak kater aku bukak pekung d dada ker nak kater aku poyo ker... aku tak kisah sbb aku tak perlukan insan2 seperti kau  org2 semak  tok menyinari hidup aku....:p

tak paham?? lampi la korang nie....!! tp asal ko asik nak menyemak kat sini? ko ikuti perkembangan aku n family ker? or ko saja nak mengerohkan keadaan... yer aku akui mungkin naseb aku tak sebaik n sebahagia ko tp aku tak penah jaga tepi kain ko... even aku tau perangai buruk ko org2 semak, tak penah plak aku reveal kat sini...

aku malas nak point saper2 sbb mereka2 org2 semak ni tak penah putus asa menyibuk hal rumah tangga aku... ader ajer yg dia nak sibukkan... kalo ko raser aku ni menyentuh hal peribadi ko, siler senyap n pk kan aper yg patut.... ni blog aku suker hati aku la aku nak tulis aper?

laki aku sayang aku lebey2 pun ko nak heran n nyibuk ker? hahahahaha.... ko org2 semak jeles eaaa....=) opss... terlebey sudah.... 



ok senang citer cenggini.... org2 semak telah membuat onar... tak perlu aku reveal saper org2 semak ni...
BFF aku ker or beliau ker, SIL ker... adik beradik aku ker kengkawan aku ker.... pada aku ko bawak mulut ko yg berdosa... wakakakaka!!! pahala aku gak yg bertambah.... tak gitue....=)

ni diari aku yg aku izinkan org baca sbb member alam maya ni lebey prihatin berbanding org2 semak ni sumer.... member alam maya aku ni gak yg byk support aku dari kau org2 semak sekalian... sepanjang aku berblog ni pun byk kenalan yg aku dapat.... tak macam kau yg suker bz body.... biler aku ader problem, mereka msg aku n byk nasihat yg d beri... diorg byk bantu aku... even aku sekadar berkenalan dalam ni, penah aku susah, mereka datang beri bantuan... walaupun bukan dalam bentuk wang ringgit, tp doa n tunjuk ajar yg diorg bg sangat membantu... tak macam ko org2 semak yg suker melaga2 kan org...!

paham tak aper maksud gambo ni? 
kalo tak paham tak guna sek tinggi2 ngabeh kan boreh mak bapak ko...

pada kengkawan yg prihatin, aku mintak maaf kalo bahasa aku agak kasar kali ni... ntah arrr... bosan la aku hidup dengan org2 semak ni. selalu nak bz body...

tak kisah la ko org2 semak nak baca, tp boley tak tolong senyap...
aku letih da bertekak ngn beliau sbb ko org2 semak selalu buat onar... sbb blog ni kepunyaan aku dan mengisahkan hal peribadi aku beliau dan org2 seangkatan dengan kami.... tak kisah pahit manis, suker duker... sumer ader kat sini... senang.... 

macam contoh paling senang... perkembangan adam.... biler luper aku search jer kat sini.... sbb segala nyer ader d sini....=) 

letih ar nak layan ko org2 semak....

ni la yg boley aku gambar kan aper yg aku raser...

M.E.N.C.I

buat sahabat2 yg aku sayang, aku da bukak balik blog aku... timer kasih sbb byk support aku...=) sbb korang gak, aku terus kuat d sini...

buat beliau kesayangan ku, maaf kan ayg bukak semula blog ni... ayg tak nak ader arguement ngn abg... ni life ayg... maaf kan ayg yer... insyaAllah ayg akan lebey berhati2 lagi dalam setiap curahan ayg... tak sangka plak dia nak bacer n buat onar... 

buat org2 semak sumer, timer kasih sbb pasal ko aku kena marah ngn beliau... timer kasih sbb ikuti kisah hidup aku... timer kasih sbb mencoret kan sesuatu dalam hidup aku... dan d sebab kan ko gak, aku agak bosan dengan org2 yg bz body macam ko ni.... 

doa aku tok ko, moga ko tak lalui aper yg aku lalui... ingat la dunia ni bulat... hari ni hari aku... mungkin esok lusa hari ko... tak kena pader ko kompom akan kena gak pada zuriat2 ko... so dat time nanges air mater darah pun tak guner... insaf la dari terus menyibuk....=) 

yg pasti, aku tetap aku... yg akan terusan mencoret di dunia blog alam maya aku nie....=) ko suker or tidak siler nyah dari sini!! sbb aku nulis bukan sbb ko... tp utk insan2 alam maya yg aku sayangi....

T.I.T.I.K........ P.U.L.L  S.T.O.P  S.T.O.P....... hahahahahahahaha....

No comments:

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers