Wednesday, May 23, 2012

Set Tilam Baby "MAH"

Alhamdulillah da sampai da diapers baby stacker tok baby "MAH"...

Hehehe... Sebenarnyer set tilam ni aku beli ansur2... Awal2 aku tau preggy dulu aku terus beli set sarung tilam bantal n bantal peluk ni...

Then semalam aku g beli set tilam plak... Sbb beli asing2 aku ✗ teraser la sangat... Set tilam, ader 2 bantal kepala n 2 bantal peluk aku dpt RM70 jer... Set sarung nyer plak RM95.... Ok la...

Compare time adam dulu, hubby x bg beli sbb ingat MIL akan beli.. Sekali ehem ehem... So dats y kali ni aku beli terus... Adam nyer lapik dulu ader opah beli.. Tp kali ni aku lebey xcited nak ader one complete set...:P nak meraser...

Tp part paling best, last week, aku sj window shopping. Kat tenet. Sekali terjumpa pattern yg sama... "Baby Diapers Stacker"...
Waaaa.... Hati pun laju jer tekan ker basket... Wat payment n today sampai....

Gumbira sungguh hati nie... Syukur pada ALLAH sbb memberi laluan n rezeki untuk aku membuat persiapan yg lengkap tok baby "MAH"....

So pendek kater aku sgt2 la happy sbb hampir 80% da persiapan baby da hampir settle... Tinggal yg major jer lg...

1) Set pantang tok aku
2) Set breast pump tok bekal "MAH"

Yg ni aku da xda budget... Yg ni terpaksa pau en hubby almaklumla, selain dr 2 barang ni aku da habes hampir RM1K...


** sempat gak aku selit hamper tok mama mayraa for her 2nd baby. N selai baju tok mama husna also for her 2nd baby...
InsyaAllah esok nak bg present tok emir... Hope mama husna suker ler...

** selain tu aku sempat beli baju raya tok adam... Dpt la 2 pasang baju raya tok adam.. Sepasang bj pakai siang n sepasang bj tdo... :p

Okla, tu sj tok malam ni... Kalian doakan aku n baby sihat hingga ke hari kelahiran ea... Syg sumer!

Jom kiter sleep! :-) sebelom tu jom layan pixca set tilam baby "MAH" n gelagat abg adam!


<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

No comments:

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers