Thursday, May 24, 2012

Doa Lembut Kan Hati Suami

Ermmmm...

Mood melayang... Happy biler dia depan mater.... :p
Tp tu sumer perasaan aku sorg! Dia ttp xda perasaan :-(

Arghhhh.... Persetankan sumer tue.. Aku mls nak amik pot... Biar la sumer ni berlalu pergi.. Biler pk sakit hati... Baik aku pk pasal maser depan baby...

Alhamdulillah, aku raser persiapan da semakin lengkap... InsyaAllah, kalo d takdir kan next week bersalin pun aku da bersedia... Doa aku jika d takdirkan aku bersalin, biar la waktu tu di siang hari... Hubby xda pun aku x ksh, dan biarlah aku kuat 'berperang' & 'berjihad' tok kelahiran kali nie...

Bukan aper kalo ikut bz hubby skrg, mmg aku x boley nak harap kan dia. Kalo dia ader tu satu bonus... Hubby terlalu bz hingga kan sekrg ni pun aku jumpa dia hujung minggu jer... Kalo ader pun hubby akan qada penat n byk tdo sepanjang hari... So samer gak kalo dia xda...

Sama gak dengan persiapan baby... Sumer aku buat sorang... Cuber tok berdikari wlw pun pokai n kering... :-) hope baby pun akan cekal hati andai kater d takdir kan perlu berdiri d kaki sendiri...

Ni td aku terjumpa doa tok lembut kan hati suami... Mana tau berkat rejab, kasih kembali bertaut... :p

Zikir ini elok diamalkan oleh isteri yang mahu hati suaminya menjadi lembut hati

1. Ya Aziz
2. Ya Jabbar
3. Ya Mutakabbir

Selepas membacanya beberapa kali, hembuskan ke atas suami sekiranya suami tidak perasan. Atau isteri membacanya waktu suami tidur nyenyak. Hembuskanlah di tapak tangan dan letakkan di hati (dada) suami. Mudah-mudahan Allah lembutkan hatinya. Bila hati sudah lembut, mudahlah dibuka kunci perhubungan atau pintu perbincangan.

4. Amalkan doa ini: "Ya Allah, lembutkanlah hatinya (suami) sepertimana Engkau lembutkan besi"

Mana tau doa ni berguna jugak pader korang... Sama2 kiter berusaha k!

Ni sbg langkah alternatif... Tepuk dada tny iman!

<ZuraZari> Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

3 comments:

Anonymous said...

Dalam hidup perkahwinan dugaan mmg sentiasa ada. Anda seorg yg cekal n tabah. Moga mndapat ank yg soleh/solehah.

Anonymous said...

Situasi kita lebih kurang. Moga tetap tabah.. Hingga ke akhir.. Semoga saudari mendapat ganjaran jannah nnt. Amiin.

Anonymous said...

Same wif me as well may Allah bless u

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers