Tuesday, March 29, 2011

K.E.P.I.N.G.I.N


merenung maser hadapan... aper yg bakal berlaku... masih kah aku berpijak d bumi yg nyata...
hidup yg tak keruan... sedey nyer=((

Berbalik citer semalam…
Ntah la lately ni jiwa terlalu kacau… macam2 terjadi…

Hari ni aku anta adam kat umah ibu.. harap2 adam selesa kat saner… tgh hari td aku g ngintip… ok jer aku tgk.. adam tak pasan pun aku datang.. then aku tipon ibu tny caner… ibu pun cakap adam n mayraa ok… Alhamdulillah… ummi ain cutis bb ayah ain sakit… ain cuti seminggu… ermmm…
Hal opis plak… apek tu cuti so aman la hidup aku… lalalalala..

Mesti mak sonok kat Tawau sekarang… da sampai saner da ikut Nyah jalan2… huhu.. sonok nyer my mum… ok la aku mood ader kacau sikit hari nie.. so aku malas nak ngomel panjang2.. nak g BW wajib pun malas sgt da nie… insyaAllah esok aku g umah korang eh…


diri ini masih mencari kebahagiaan, kedamaian.... mana mungkin untuk menjumpainya sedangkan diri tidak membina kebahagiaan itu... bagaimana nak memupuk sekiranya makin d pupuk makin berjauhan...
Isteri hamparan dunia, Suami langit penaungnya, Isteri ladang tanaman, Suamilah pemagarnya, Isteri bagai kejora, Suami menjadi purnama, Tika isteri beri hempedu, Suami tabah menelannya.. Tika suami terteguk racun, Isteri carilah penawarnya,Sungguh isteri rusuk yang rapuh, Berhati-hatilah meluruskannya.... 

Monday, March 28, 2011

B.E.N.G.A.N.G!!!!!

kosong!
itu la aku...


ntah naper.... tensen sangat da nie... tekanan demi tekanan lately nie...
macam2 yg berlaku...

mungkin kah ini sumer dugaan untuk ku... 
untuk menguji ketabahan hati...
kemuncak kebengangan melanda... 
waaa......:-(
.
.
.
.
Azura,
 
Kindly issue a letter to Hertz to revise their lot number to JCM2/G-13

"bengang la kan dapat email cenggini.... mmg bahalol betoi mamat ba alip ba ya ni.... tak tau ker aku saper?
designation aku aper? ingat aku ni kuli batak ko ker?"

Dear Lee,

I do not know any matters about retail shop...

I don't have any info regarding this...

I do not know from A - Z...

TQ..

"aku pun reply la kan...."

------------------------------------------------------------------------------------------------------

"then dier reply balik..."

Azura,
 
Dengan menggunakan Letter Hear (ko salah eja ok!) MIJM, taipkan surat kepada HERTZ dengan menyatakan changes of address from current to JCM2/G-13
 
Tunjuk kepada Mr. Benard sebelum cetak Letter Head.

"aku reply balik..."

Lee,

I think you should provide me previous letter to HERTZ and explain me further... should have previous filed.. I don't want take for granted.. Just do it..

If I not mistaken Shasha was handle it before. Husna also doesn't know about this. Already asked... Liza also was not...

Before, Mr Benard ask me to handle n develop affiliate program (marketing program) with retail shop for travel card member benefit... This is admin matters... 

sorry & tq...

then mamat ba alip ba ya ni tak reply... mungkin akan bersambung esok... mmg cacar marba lately ni... yg paling aku bengang aku dept sales... ko dept planning... how come ko nak instruct aku kan? kot yer pun benard yg suruh... ask benard la nak instruct aku... sakit hati betol... A to Z tak tau paper, last2 aku plak nak d suruh wat itu ini... 

bengang giler da nie... satu lagi suker suki jer Mr B ni soh aku g exhibition dis week... mmg trouble betoi la boss aku nie... aku bukan EVENT dept ok!! sila soh budak EVENT yg pergi... nak aku wat kejer extra... naik kan la gaji aku... tau aku boley wat itu wat ini, tp biler mintak naik gaji macam haram jadah jer... 

aper nak jadi nie... makin lamer makin naik minyak ini org... sgt tensen... bukan aku nak berkira kerja.... honestly aku giler cintakan marketing.. tp berpada la nak amik kesempatan kan... takat mintak tolong boley timer lagi... tp kalo da pijak kepala mmg hangin la kan... kater aku itu ini... tp biler perlukan aku kemain melangit memuji... biler da tak nak kutuk kemain sampai selisih pun tak pandang...

huuuuu... hangin betoi hari nie... tak pasai2 makan aiskrim cup large lagi okey.... ni yg nak pujuk en hubby nak benti kerja nie... kalo mampu da lamer aku benti n nak concentrate kat business... wat kecil2an... then da ok baru la kembangkan lagi kan... huhu... siler berangan la pn azura yer....=(

note: just wait perang esok hari... naseb la dapat pekerja mulut laser cam aku kan... boss plak putar belit alam... dapat kaki kipas menjatuhkan melayu jer... dier jer la yg betoi... dier jer la yg bagus....

to b continue....



 

Friday, March 25, 2011

Kasih Jumaat....

Salam sumer... Salam jumaat...

Now aku mmg ngaku aku da jarang sgt BW... bukan sebab aku da riak... da somobong... bukan tak sama sekali..... aku cumer terganggu oley sekatan dari pihak management... aku tak mampu nak BW sbb aku sekarang dalam pemantauan... ader aku kesah... hehehe...

lumrah biler kite tak mengunjungi pasti makin berkurangan la yg berkunjung... aku tak salah kan kalian wahai blogger sumer... lumrah dunia... cukup la sekadar aku mencatit segala kisah aku untuk kenagan adam suatu hari kelak... hari ni aku tersangat la bz.. da tak tau nak manage kejer sudah... my mom call td pun tak boley nak layan... kejer manyak nak mampus...:-(

tp biler kerja tak ader langut... ermmm naseb la labu... huhu... aku plan nak beli notebook.. memandang kan aku pun da jatuh cinta untuk ber business=)) hehehe.... tp duit tak terkumpul lagi... en hubby tak halang cumer dier soh kumpul duit sendiri kalo nak... berjanggut la jawab nyer... 

hope ader la rezeki suatu hari nnt... mak kater kalo nak berjaya kena la susah dulu... so mungkin ni cabaran yg harus aku telan.. nak beli broadband... nak pakai maxis BB la... aku da survey samada nak beli notebook, IPAD, BB or IPHONE... tp sumer nyer tak berkenan...

ader pro n con sesuatu produck tue.. so aku bulat kan hati nak beli dekstop... mungkin mahal kan... sbb adam pun da makin bijak... adam pun bakal nak guna PC gak nnt... boley ar bg dier belajar sikit2... kalo beli notebook macam susah... n kena jg beria.. dapat kat adam sekali dier pijak tak ker menanges=((

hehehehe... tgk la kalo terkumpul duit nnt akan aku berusaha gak nak beli... tak pe la en hubby, sy sahut cabaran nie... mmg sedikit kecik hati, ye la org tu manyak duit niat jer nak beli aper... tergerak nak beli aper swap jer card credit... no hal... org tue gaji besar... aku sedar gaji aku sgt la ciput... da la kejer ntah aper ntah... ader degree pun macam tak guner jer... org tue ader pangkat besar, status.. family kaya... aper la kalo nak d bandingkan dgn aku ni haaa... aku tak mampu nak bermewah mewahan... aku manyak tanggungan... as long as aku mampu ceriakan adam its enough... bab lain persetan kan jer la... 

erm... asal emo plak nie... mmg aku emo pun rite now... since semalam... otak serabut... balik keja semalam pun, lepas suapkan adam makan kek aku terus masuk bilik... tak masak n tak makan... EMO!


ooooohh my little hero... i love you much much much!!!!
aper yg harus ibu wat sekarang.... terus memendam raser its better rite=) tambah emo semalam lepas sembang ngn mama mayraa... maser sembang pun da nak nanges tp cover... balik umah biler kenang balik mmg da tak tahan... hope Allah murahkan rezeki aku dan keluarga ku....:p

insyaAllah selagi terdaya... aku ttp akan bertahan di sini....:p untuk mu ADAM sayang....

 

Thursday, March 24, 2011

Air Mata Anak Kesayangan Ibu...

sanggup tak korang tgk air mater anak korang?? kompom la tak kan??
.
.
.
same goes to me.. kalo boley aku tak nak tgk air mater adam ngalir... tp maner nak mau nyer.. tetiap hari kompom akan nanges nyer.... alahai hero ibu nie... tak per la time ni maser anak ibu nak besar... nak explore sumer bender kan...
.
today Adam Hifdzan, genap 1 tahun 5 bulan..... sekejap jer sebulan telah berlalu... alhamdulillah... untill now ibu berjaya nyusukan adam even d malam hari jer... Ibu da tak pumping lagi sbb production da semakin slow... tp alhamdulillah time malam membuak2 susu datang untuk adam... bahagia rasernyer sbb ibu mampu tido pelok2 ngn adam lagi... **ayah siler jgn jeles lagi yer... adam sayang ibu jer.... ngeee~~~~


tetiber ader gambar air mater plak anak ibu ni kan... sorry syg... actually indecent ni maser amik adam from umah ummi ain... Acik Mie ngaco adam.. nyakat nak amik adam... tu sbb adam nanges... sian anak ibu nie... as usual, adam kalo dgr bunyi keta ibu jer kompom lari ke luar rumah even tgh pakai kan pampers ker, tak berkasut ker... so no more ummi ain... sorry la kalo ummi nak ajak balik.. papa umpan ngn motor pun tak jalan... kih kih kih....:p sayang adam... 


Alhamdulillah, walaupun adam masih tak mampun untuk bertutur lagi, tp adam da banyak pandai... especially adam da kenal anggota badan... da tak kompius lagi... 
mata, mulut, telinga, lidah, gigi, rambut, kepala, kaki, tangan, lutut, ketiak, pusat, bird.... sumer adam da mahir... syukur ngn nikmat Allah...
.
.
semalam ibu test adam depan mama mayraa...

Ibu: adam hari ni ader buli myraa tak? 
Adam: adam geleng kepala...

Ibu: adam ader pijak tgn humayraa tak?
Adam: adam geleng kepala lagi...

Ibu: adam sayang humayraa tak?
guest what?
?
?
?
?
?
?
adam ngangguk....:P 

tak sangka sebenarnyer... means, anak ibu ni da makin banyak akal... da pandai... kalo ibu cakap jom mandi terus tarik tgn ibu nuju ke arah toilet... kalo tak bukak pintu toilet tue... siap la...

one more thing, kalo malam nak tido... kalo adam gosok2 mater n nyendeng2 kat ibu, ibu tny adam nak sleep ker? adam akan terus tarik tgn ibu ajak masuk bilik...:P

tempat feberet tgk tv jgn kaco ok!! tuan tecik punyer!!! tok baring2... sandar2...


see... adam da bnyk pandai kan... tak per la ibu akan tunggu adam untuk pandai cakap satu hari nnt... adeeb anak aunty leen da pandai cakap... damia anak auntie suzi pun da pandai cakap... hope maser untuk ibu melayan kerenah adam byk cakap akan tiber tak lamer lagi...

tp org kater kalo da muler pandai cakap, tak larat nak layan? hopefully ibu bakal sabar ngn situasi itu nanti...

jap g nak singgah secret recepi nak beli kek sepotong untuk adam! only for adam... ayah siler jgn ngendeng ok... :p

Wednesday, March 23, 2011

Tips Hidup Cemerlang....


Bukan susah kalo betul2 nak cantik bergaya dan berjaya… td aku jalan2 sekali tertarik ngn kater2 ni… so aku nak syer kan la ngn kalian sumer.. luper plak aku nak amik link kat maner aku jumper artikel nie… 

sbb nyer adam sekarang pun da meningkat membesar… dan membesar.. banyak sgt yg aku perlu untuk pastikan adam dapat segalanyer dengan cukup.. perbelanjaan sekarang ni bukan macam kiter dulu2… mak bg sehari RM1 boley jer cukup untuk belanja sekolah pagi petang… tp kalo untuk zaman adam kompom sehari nak paling kurang RM5… (kedekut nyer aku=)).. betoi la kan… cost of living sekarang makin menjadi2.. kalo kiter sebagai ibubapa tak siap sedia, jgn salahkan anak kalo anything happen next nnt… nauzubillah… style hidup pun makin mencabar... Am I rite? genjala sosial yg semakin menjadi2.. sangat2 takut=(

Hanya dgn lima perkara sajer…:p 
1: Kalau mahukan wajah yang cantik – Tunaikan Solat Subuh 
2: Kalau mahukan duit yang banyak – Tunaikan Solat Zohor 
3: Kalau mahukan kesihatan yang baik – Tunaikan Solat Asar 
4: Kalau mahukan anak2 yg cerdik dan berjaya – Tunaikan Solat Maghrib 
5: Kalau mahukan tidur yang nyenyak tanpa ganguan – Tunaikan Solat Isyak

Senang jer untuk dapatkan sumer nie… hanya dengan 15 minit setiap hari... sebagai peringatan untuk kalian sumer, dan juga untuk diri aku sendiri gak.. Aku gak manusia alpa…cuai saner cuai sini... So, en hubby lepas ni kiter try banyakkan berjemaah plak eh.. bukan aper kalo wat sorang2 pun cenggini pny bny manfaat nyer kalo berjemaah kompom Allah lagi suker kan…

biler tengok balik muker adam yg chomel nie... riso sangat... budak ni terlalu suci... terlalu bersih... sangat2 berdosa kalo kiter mencorakkan yg tak baik... contoh senang jer: 
kalo mak ayah tak semayang caner nak tegur anak g semayang? 
kalo mak ayah tak ngaji, caner nak soh anak mengaji al-quran?
kalo mak sendiri tak bertudung... ayah plak bersuar pendek, caner nak tegur anak nnt kan?
bukan nak tuding jari... aku pun masih tak lengkap lagi... pakai tudung, tp kdg2 selempang! kdg2 baju ketat, lengan baju kdg2 senteng... so masih tak sempurna lagi kan? en somi jgn luper yer... anda pun ader SYER SAHAM DOSA gak tau!! ngeee~~~~ 

tepuk dada tanyer iman... moga ader sinar keinsafan sebelum malaikat datang menjemput=((
Kata Nabi Muhammad S.A.W; siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak . (Sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat)
 'Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. ' Surah Al-Baqarah ayat 286



 

Tuesday, March 22, 2011

Yummi Yummi.... Durian....

Best nyer dapat makan durian… 
Teringat zaman muda mudi dulu yg kena temankan mak jaga dudun durian… :p naik motor kapcai belakang bawak bakul rotan yg besar… kena lalu kat becak.. kadang2 jatuh sbb becak licin… kena kutip balik durian yg bertabur…


PACAT… jgn cakap la… penah sekali at one time aku kira ader dekat 80 kesan gigitan pacat.. naseb la tak ader parut.. kalo tak… kompom susut nilai… ngeh ngeh ngeh… tp pengalaman uruskan dusun peninggalan arwah opah aku tue mmg heaven… seronok sgt…
.
Ok back to durian nyer kes… Malam td en hubby bawak balik durian… SEDAP!... da lama tak makan durian.. last time 2 month ago... maser jalan2 ker Teluk Senangin… tp beli sendiri… boley tahan la harga dier kan…


Malam td dapat makan sesedap yg aku punyer pokok dulu2… syukur Alhamdulillah atas nikmat yg Allah beri.. Durian Jantung.. Adam yg muler2 nolak pun pandai makan… saper yg kupas? Suker aku tgk adam makan… da tak muak da… ader 3 ulas gak dier makan… Kompom la en hubby yg kupas… ok tak skill my husband? Ader gaya penjual durian tak? Da ader improvement sikit.. kalo tak dulu aku yg kupas… kih kih kih…




Sambal tempoyak pun sedap kan… my en hubby faberet adalah gulai tempoyak ikan patin… huhuhu… sedey nyer… aku tak suker… tp kalo MIL masak, telan gak la… padan muker aku!
Ada aper dgn durian kan a.k.a RAJA BUAH…


i)                    Ader yg kater durian ni ader phytonutrien dan anti-oksidan yg tinggi… yg maner boleh turunkan kadar kolestrol dan bersihkan darah…
ii)                   Ada kajian mendapati durian dapat mengelakkan jangkitan kulat. Ini kerana kandungan zat besi yang tinggi membantu sel darah putih menghasilkan kimia semulajadi membunuh jangkitan.
iii)                 Durian juga mengandungi asid amino dan vitamin B, C dan E dan ia tinggi kandungan anti-oksidan. Anti-oksidan membantu memperlahankan kemusnahan sel-sel kesan dari radikal bebas seperti pencemaran udara dan asap rokok.
iv)                 Tryptophan adalah antara bahan yang didapati di dalam asid amino di dalam durian. Tryptophan adalah keperluan bagi mengawal tahap serotonin dalam tubuh. Serotonin adalah hormon yang memberikan ketenangan dan keceriaan serta penawar insomnia. Mereka yang kurang serotonin selalunya tidak dapat mengawal emosi, sering marah dan menghadapi tekanan perasaan.

So pader saper2 yg tak makan durian korang sgt la rugi… maner ader durian ni busuk.. wangi jer.. sedap! Harum!:p jgn luper lepas makan durian hirup air kat tapuk durian tue tau.. petua org tua2 untuk hilangkan panas:p


 

Monday, March 21, 2011

On our way to umah Ummi Ain….:p


Yeee haaa… encem tak saya auntie2?.. sayala budak cute yg banyak akal tu!!
.
Ok memandang kan kunci motor en hubby tertinggal kat umah BOTA(umah my father in law), so sepanjang minggu ni nampaknyer aku kena la menghantar dan menjemput en hubby ke pejabat yer… 
**alamak da tak boley ngulor da….:-(
.
Nak d jadikan citer kan… tu la dier kalo nak asik salahkan wife jer kerja nyer… dolat.. padan muker!!... Lumrah dunia kan… kalo kiter miskin… kalo kiter berada kat bawah selalu la d perlekehkan… org yg byk duit ni selalu anggap kiter yg miskin ni nyusahkan… bebankan… Ader aku kesah… hahahaha… kemain plan nak belikan itu belikan ini… ok fine…  aper da jadi?? Hahahaha… Biarlah RAHSIA…..
.
Biler en hubby  yg memandu (sementara nak sampai ke opis dier jer), aku pun amik kesempatan la posing with adam… hehehe.. op kos la adam da mandi.. adam owayz mandi ngn ibu d awal hari.. dulu sebelum ada adam selalu berdua ngn en hubby sekarang no need coz da ader adam! Mandi berdua… gelak2 berdua… semayang berdua… ngaji berdua… main berdua… makan berdua… n tak ketinggalan tido pun berdua2an… en hubby jgn kaco ok!! Hehehehe… caner nak dapat adik nie?? Ngeh ngeh ngeh……
.
Piece no war!!!....:P




Sunday, March 20, 2011

Thomas Set: Bekal untuk my hero…


Sesungguhnyer ini sumer ini adalah kehendak nafsu ibu adam… sila jgn gelak kan yer.. sbb nyer adam mmg tak ngerti lagi pasal kehendak dunia…:p
.
Sbb aper yer? Sbb aku da Berjaya menghabeskan sisa baki duit yg ader untuk beli set Thomas untuk adam… biru lagi tue… sungguh Nampak kelakian gitu…
.
Waa… macam anak2 korang gak la kan.. kalo g umah baby sitter sekarang da kena bawak bekal.. sbb nyer adam kan da muler pandai makan.. sampaikan aku yg kadang2 jemu nak masak… of kos la menu everyday berlainan.. tp every week kompom kena masak bender yg sama… jemu!
.
Ader idea tak macam maner nak tangani masalah jemu nie… boley jer tak bawak bekal… tp sian kat adam… at least bekalan aku tu untuk makan tgh hari dier jer.. satu lauk setiap hari aku masak.. menu feberet adalah kentang goreng n sup daging… for breakfast kalo aku rajin aku wat roti telur la.. roti kaya la… roti sardine la… tp kalo tiba tak rajin langsung tak ader…
.
Naper aku giler Thomas eh? Hehehe… no answer… comel kot.. cute… ball pun aku beli Thomas gak… hehehe… bankrupt bankrupt… yg pasti aku suker tgk adam happy… nnt ader rezeki nak beli beg sekolah plak.. adam da boley pakai beg sekolah.. kompom tambah cute kan??
Ok la… ibu adam, sila jgn habeskan duit lagi yer.. nnt ayah marah…
(ader aku kesah!!.... **wink wink**) 



Saturday, March 19, 2011

Saya Suka Baca Buku....:P


Syukur alhamdulillah…
.
My little adam sekarang da semakin bijak… semakin pandai… semakin banyak akal… kadang2 sampai aku penah mengeluh… tidak selayak nyer aku begitu kan…
.
Anak adalah ANUGERAH !! anugerah terhebat… terhebat sepanjang zaman… anak lah yg menceriakan kiter… anak lah yg byk mengajar kiter erti hidup kitaran dunia… kalo tak kiter pasti luper jasa dan pengorbanan seorg ibu… betoi tak? Kalo kiter tak ader anak pasti, kiter tak pernah pikir, macam mane sengsara nyer mak mengandungkan kiter… melahirkan kiter… membesarkan kiter… itu lah nikmat ANAK…
.
BERPERANG…. Tiap kali after mandi… pasti akan berperang dengan adam… berperang untuk pakai kan adam baju… sungguh tak keruan aku kalo nak pakai kan adam baju… macam2 helah… macam teknik aku guner nak umpan adam… sudah nyer pasti ader jugak air mater adam yg tumpah.. bukan sbb kena marah… tidak sama sekali… bukan sebab kena cubit… langsung tak pernah lagi… tp di sebabkan namo pakai baju… adam adam… banyak akal sungguh…
.
Tp aku tetap bersyukur dengan nikmat anugerah yg aku punya… ADAM.. peneman hidup aku… penyeri hidup aku… KEMBAR aku…(opah kater).. pantang tak nampak kelibat aku pasti meraung!! Itu la sebab nyer susah untuk aku tinggalkan adam pada sesiapa.. cumer semahunyer UMMI AIN… time aku g work jer la… kalo tak pasti melekat d kaki aku!!
.
Suker baca buku  hobi adam…  biler nampak buku pasti d suruh bacakan… kalo dengar ibu ngaji sanggup duduk kat pangkuan ngaji sama2… then gelak2… adam faham ker?? Musykil ibu.. tp saper tau kan… Kuasa Allah:p
.
Alhamdulillah… semoga adam akan mejadi khalifah Allah yg Berjaya:P



 

Friday, March 18, 2011

Saper boley tolong jaga kan adam??

Wadoooohhhh… pening kepala aku mikior kan nyer… kepala da la sedia tgh berat nie… bertambah weng weng aku jadi nyer!!
.
Demam aku belom baik lagi…=(( plus sesema n mater ku yg senantiaser berair… hingus sesat ke mater… kih kih kih=))
.
Semalam lagi paler berat semacam… after amik adam dari umah baby sitter aku terus pulang ke rumah… terbungkang!!! Adam asik asik soal aku…**kids language yer… pepe bu?? Mungkin maksudnyer naper ibu?? Aceh ceh ceh…. Sungguh chomel anak ibu nie… caring kat ibu plak tue… ni yg tambah chayang chayang kat adam ni!! Meh ibu pelok pelok adam meh….
.
Ok back to the story….:p baby sitter bgtau, 28/03/2011 dier akan menjalani satu operation… nak cabut gigi yg tak menjadi last week tue… so kalo da warded hari senin kompom2 berlanjutan sampai hujung minggu Nampak nyer.. aiseymen… takkan aku nak cuti seminggu kot… mana aci!! Cuti da la tak byk ini company… since januari aku asik cuti jer… januari da amik 3 hari… februari 2 hari… Nampak nyer mac ni seminggu la plak… parah tol nie…
.
Tp takkan nak salahkan bb sitter plak kan… dier bukan sengaja… da nak sakit… tp saper nak jg adam n humayraa nnt? Seminggu plak tue…=((sedey nyer… Mama mayraa ader plan caner tak? En hubby plak memanjang jer bz.. kuar masuk umah.. umah aku pun da macam hotel jer.. kejap dier ader kejap da tak ader… sekejap ke penang la sekejap ke langkawi la.. sekejap ke klang la… Opah dtg jg adam boley?? …
Alamak opah pun tak available la plak… Opah ader trip ker Tawau.. best nyer opah.. nak itot boley? Ermmm… ketensenan dah tahap gaban da nie… tolongggggggggggg………………
.
So macam maner nie… saper nak jaga adam… please… moga ada jalan yg d temui nnt… 
.
Sedey + tensen + serabut = **weng weng**
  

saper mau jaga ini budak chomel??  sila angkat tangan...:p


 

Thursday, March 17, 2011

Belum di izinkan Allah lagi=))

Waaa… badan sangat tak best!!

Setelah d beri harapan 2 minggu tak berkibar bendera merah, akhirnya aku tewas gak… mungkin telur2 yg di hasilkan tidak sekuat dahulu… kah kah kah… ayat tak boley blah kan… erm… nampaknyer jurang adam ngn adik dier kompom la 3 tahun… kih kih kih… en hubby kater hope new baby akan lahir samer tarikh ngn dier… just wait n see=))

Mmg da d jangka pun… kalo d ikutkan mmg aku n en hubby da plan for second baby… tp Allah masih belum mengizinkan.. sebab nyer…. Mungkin adam masih mahu d manja manja kot… anak manja aku tu mmg byk ragam nyer lately nie… owaysz nak aku berkepit dgn dier jer… kalo time aku nak masak… kussss semangat kompom perlukan kesabaran yg tinggi…

NGACO JER!!!! Hehehehe…. Nak tau cenggana little hero ni ngaco? Muler2 mintak sudu.. da bosan mintak sudip.. da bosan mintak d turunkan sumer sekali koleksi sudu2 yg ader! HABES SEPAH sumer… biler yg itu pun dier bosan… muler la nak besen nak kuali… last2 terabor….. sabaw sabaw sabaw!!!
Balik pader citer new baby… seperti yg aku jangka pun… tambahan plak aku travel jauh sgt last week.. bende last minute arrangement plak tue… plus pressure… ntah la sumer tolak campur byk bg effect gak kat aku… tp pendek kater Allah belum mengizinkan lagi…

Syukur gak Alhamdulillah… tak nafikan aku gak banyak kekurangan.. insan jahil… aku raser perlu perbaiki diri untuk jadi ibu yg terbaik.. lately ni aku byk sgt culas.. bab itu bab ini… my mom pun byk sudah tegur.. mungkin ader hikmah nyer kot.. to en hubby, hope kiter samer2 betoikan apery g salah ek.. sampai biler cenggini kan?? Nnt kalo adam nothy nak salahkan saper? Nak marah kiter pun lebey kurang kan.. tak aci la kan…

Effect nyer, today aku demam… da telan panadol n ponstant.. kepala berat sgt.. nak makan pun tak lalu.. tp biler pk adam… telan gak la.. mlm td tak makan langsung sbb badan panas sgt.. mujur adam tak nyangkit.. drive keta td pun mcm weng2.. actually my mom pun demam rite now.. hope mak cepat sembuh yer…

 
biler agak nyer nak sambut baby baru eh?? kih kih..

p/s: da luper da ker sakit bersalin???... berangan nak ader baby baru... teringat pengalaman bersalin... pengalaman berpantang yg byk sgt ragam nyer...



 

Wednesday, March 16, 2011

Hadiah untuk ibu tersayang….

Semalam tanpa d sengajakan caner aku boley layan plak salesman yg datang… borak punyer borak terpikir plak… naper perlu berkira untuk membeli senaskah Al Quran… cuber kalo yg datang tu salesgirl yg bawak baju or mainan adam… kompom aku rembat… tp kalo bab agama berat jer hati jahil aku ni..… dasar tak sedar diri betoi!!

So aku pun membulatkan hati membeli Al Quran yg d bawa oley mamat tue… dengan deposit sebanyak tut….. n total harga yg mencecah…RM000.00…. bukan seratus.. n tak cecah 3 pun…

Mmg sangat tertarik dgn olahan yg d gunakan… n aku raser sangat berbaloi.. lengkap dgn terjemahan yg simple dalam bahasa melayu… so senang faham… kaler pul yg penting! N dalam maser yg samer, dapat sekeping CD ustaz ajar tajwid.. so next two month kalo Milla (my younger sis) cuti sem boley la belajar sekali ngn my mom… besides ader gak buku matsurat n sirah nabi…=)) berbaloi baloi…

My mom pun selalu g ngaji kat masjid.. kalo ader yg proper kan senang my mom nak go through.. bukan aku tak mo beli tok sendiri tp aku raser my mom lebih memerlukan… aku da ader yg time kawen punyer… tu pun aku beli sendiri ikut citaraser aku… berkaler n happening! Cumer nyer tak ader tafsir la… yg ni ader tafsir…
Biler aku bgtau mak semalam, kemain sonok hati org tua aku nie.. bahagia sungguh! Hope mak akan suker ngaji guna Quran ni yer… besar… jelas… mmg best la… hehehe… boley ya tumpang pahala sekali=)

Mama Mayraa pun tak ketinggalan beli samer… kami bukan la mampu sgt… boley bayar 3 kali.. tu yg aku suker tue… so tak la raser beban sangat… bender untuk tabung akhirat naper perlu nak berkira kan… kalo beli CD GAME sekeping RM10.00.. kalo da beli berkali2 cecah gak ratusan RM kan??? Betoi tak?? So aku masih belom membazir kan?? My next impian kalo mampu nak anta mak g HAJI… tp tak tau la biler yg di izinkan Allah… ALONG, NYAH, EJAI, MILA, FARIS… jom yok!!

Jom kiter layan nak gambar Quran yg aku beli took my mom nie=))











 

Tuesday, March 15, 2011

Ceritera Langkawi :: LIYR :: aku dalam keterpaksaan.....

mmg memenatkan biler harus menghadirkan diri ke langkawi..
tp ramai yg cakap selamat berseronok ke saner...

ikhlas aku pergi mmg tak sonok langsung...
sebab nyer...
pergi atas urusan kerja
budget tak cukup
kalo g saner kan kompom nak berhabesan...
tp biler kewangan terhad mmg tak syok!!

alhamdulillah aku sampai dgn selamat ke saner...
bersama ibu tersayang n adam...
tak ketinggalan my lovely hubby!
aku sampai langkawi mmg da petang...
dari kuala perlis... naseb parking ader tempat special..
kalo tak kompom jalan jauh sbb parking da penuh...
musim cuti sekolah koh kot...

sampai langkawi perkara pertama adalah sessi borong coklat..
sessi beli membeli aper yg di pesan...
untung haji ismail sbb aku n mak jer nak dekat RM500 habes=))

cek in hotel..(dok kat bella vista ok!) company yg sponsor=)
rehat jap then g jalan2 ronda2 lagi... naseb da book awai kat tempat yg samer... keta sewa pun dapat rate murah sbb da kenai.. kalo tak rate cuti sekolah RM120.00 ok... aku dapat RM80.00... kira ok la kan... nnt aku claim balik kat opis... en accountant siler lepas kan claim sy okies!!
 kami g makan2 kat kedai ala2 thai gitue!!

segala nyer pedas=))
ok ni second day @ Awana Porta Malai...
kat tempat form d ader kan ok...
cuber korang bayang kan caner aku nak masuk ball room ngn si kecik adam yg tak mo lepas nie...
sgt geram yg teramat sgt... tp naseb baik en hubby yg banyak kali beralah... at last dier yg masuk attent the forum... aku dok luar kat pontoon with my mom n adam... kami plak yg melangok=))

see... adam yg sgt happy... wat muker tak bersalah=)
kejap jer aku stay kat luar ni then aku bawak mak ronda2 kat pantai cenang..

nak shopping2 kat sebelah underwaterword!


tgh ari kami makan kat Wan Thai... 
asal tak makan kat hotel...
sbb tak nak la...

ari tu makan kat sini sedap...
saje jer en hubby nak bawak mak makan sini...
aku tak sempat nak snap gambo sbb adam meragam..
menages kuat2 sampai satu restoran dengar...

last2 adam kalo nanges kompom akan muntah!
so abes baju aku...
nak marah anak sendiri... ikut hati nak tepuk jer... tp sayang...
aku tinggi suara pun adam da teresak2.. nikan nak pukul...
sian anak aku yg sorang nie...

ok ni citer sebelah petang plak...
g shopping komplek nak berhabes duit lagi=)

adam penat last2 sekali dier baring atas lantai...
adam new habit..

biler tegor kang ngamuk sakan... anak saper ntah nie=))

ok mmg d akui aku mmg tak berjalan sakan pun... sekadar jgn tak jalan2 jer...
see.. sekarang kami da on the way back to kuala perlis..

pagi sabtu da balik...
keadaan jeti mmg agak merimaskan..
org yg sangat padat...

adam oways aku dokong sbb takut hilang...
mmg terlalu ramai manusia kat jeti plaza langkawi tue..
tak dapat d nafikan...

kami d gurun sudah...
benti solat jap=))

sebelum meneruskan perjalan pulang!

aper jadi ngn forum?
ntah sumpah aku tak faham aper pun...
kah kah kah...

next mei ader another forum...
awal2 aku da pesan kat my boss... you should go... not me...
sbb kalo anta aku gak kompom aku balik dgn hand out jer...
maner la aku paham yatch nyer law...

pendek citer mmg sangat memenat kan=))

 

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers