Monday, February 28, 2011

aku terima nikah nyer... * 8 kot....:p

salam sumer...
aku sgt bz lately nie... dapat plak arahan next week kena ke langkawi attend seminar... adoyai... kena tinggalkan adam la plak.. sedey nyer...=((

tp yg ngubat sedey aku adalah aku terima satu bungkusan... 
mengandungi 8 helai romper... mmg aku suker n bahagia sekejap... kalo shopping pun belom tentu aku nak beli sekali 8 helai romper kan... da la cotton lak tue..

so saper2 ader pos romper tue kat aku tolong la inform yer.. aku akan wat special entry untuk u olls... tq sgt2.. aku suker sangat2... tp 3 helai yg jenama early days tu adam da tak muat so aku da hadiah kan pader member opis aku... sbb anak diorg yg tgh kecik lagi... sharing is caring=))

yg lagi 5 helai tue, adam muat and aku sgt suker sbb sleevless. mmg sesuai kat adam yg kuat peloh tue.. tq yer saper2 yg sudi memberi tue=))

ok la aku da nak balik ni.. da nak kol 4.45ptg.. da nak balik da... insyaAllah esok aku akan update macam biaser... BW pun aku tak sempat... korang jgn merajuk eh.. nnt aku p umah korang2 sumer esok.. serius hari ni aku bz sgt... sayang korang sumer!!

doakan yg terbaik untuk aku yer!

 

Sunday, February 27, 2011

Rahsia Bulan Kelahiran... Fadzilah Kamsah Teory...:p

korang penah tgk tak bender alah ni kat FB?
aku tgk da ramai da yg test..
.
.
.
.
.
tanpa hiraukan boss yg ader lalu lalang ni aku pun nak wat la..
ok jom kiter tgk aper kater Dato' Dr Haji Fadzilah Kamsah pasal bulan kelahiran aku, en hubby n my little hero.. adam hifdzan..
yg ni aku punyer ok...

plg sesuai adalah
org nyer tegas dan berkepimpinan..
>> ramai yg komen aku cenggini since sekolah dulu... bukan pasan sendiri ok..

plg tak boley blah
berbakat dalam dunia seni n silat...
bersilat ngn my little hero ader la...:p

yg ni plak my little hero punyer..
nak nilai pun, adam still tecik lagi..
so sekadar amik tau jer la...

yg ni en hubby punyer..

yg plg terkena..
keras hati nak capai matlamat!

yg tak ader kena mengena..
suker bender seni...

so korang punyer aper cer?
jom cek yok!!



 

Saturday, February 26, 2011

Keinginan Membuak Buak..... Moga Di Permudahkan.....

sehari dua nie, aku keep on thingking what happening after dis 5 years... makan gaji... tak cukup wey!! serius... tambahan aku mmg sekarang da plan nak tambah zuriat yg kedua... bukan la langsung tak cukup tapi kalo nak pader kan aper yg ader, sian kat baby yg bakal lahir nnt... 

takkan aku nak setia menyewa rumah kan... kompom la da ader keinginan untuk miliki rumah sendiri sudah.. to be honest sekarang umur aku da menjengah ke 27 tahun... da makin tua wey!! so after dis 5 years, umur aku da masuk 32 tahun... so takkan nak stay cenggini kan... kalo aku maintain jd jaga kat sini, paling kuat gaji aku boley cecah RM3*** jer... sedey kan.. so sian kat baby yg ader nnt.... buat nyer dat time aku da ader 3rd baby... kan ke haru...

so, dats y i need to do something dat can generate side income.. at the moment i starting with my TIKAR GETAH KANAK-KANAK..... korang da beli belom... rugi kalo korang tak beli... percaya lah... aku pun pakai la... ader dua lagi kat umah... sbb nyer my lil adam tu suker benor makan sepah... part paling best kalo dier kutip balik makanan yg tumpah tu n makan... so senang nak cuci.. n tak riso kalo adam kutip balik pun masih d jamin kebersihan nyer... =))

sebelum ni aku ader la jual brooch, gelang mutiara tp kat dak2 opis jer... biler jual tikar ni, aku advertise kat blog n FB.. alhamdulillah ader yg membeli... walaupun untung masih belum riban lagi.. tp ok la biler da muler cecah ratus kan..=)) hehehehhe... so jom yok!!! beli jgn tak beli k!!... support business aku yokk!! so korang jgn la tensen kalo aku keep on promo TIKAR GETAH KANAK-KANAK.......

insyaAllah dalam maser terdekat ni aku akan maju setapak lagi.. kalo d izinkan Allah, kebaikan bersama aku akan bergabung tenaga bersama Mama Mayraa, Mama Husna, & Miss Unpredictable  ..
so just wait n see... Jika ini sumer adalah kebaikan untuk kami, moga Allah permudahkan segalanyer... korang pun doakan aku yer...:p

ok la da panjang lebar aku bebel pg sabtu... jom tatap wajah my lil hero plak:p
love you much dear...!!

 

Friday, February 25, 2011

kutip pahala malam jumaat... & hari jumaat....:p

salam jumaat sumer...
erm...
aper topik best ari nie eh...

yg pasti hati aku berbunga2 sgt dis morning=))

first of all....
thanks sayang... en somi yg amat menyayangi aku... n opkos la aku gak sayang en somi giler2...:p

pg td tgh drive aku terpikir sajer2... senang nyer wahai si isteri nak kutip pahala... dan payah nyer si suami menanggung dosa.. raser diri begitu jahil dalam usia meningkat usia nie... memikir maner hala tuju aku after dis 5 years...

ok back to topik kutip pahala... korang penah terpikir tak sgt senang kaum isteri nak kutip pahala biler bersama ngn en somi... bukan aper, ni berdasarkan hati n ilmu cetek aku jer tau... ingat2 balik pesan2 tok guru... pesan2 mak aku...

i) mlm td mlm jumaat... PAHALA bersama ngn en somi kan...
ii) en somi balik keja sambut depan pintu....PAHALA.
iii) bg secawan air, wlwpun air sejuk... PAHALA...
iv) siapkan makan malam untuk en somi... PAHALA...
v) pandang muker en somi ngn penuh kasih sayang pun PAHALA... 
        *nie baru bacer td fadzilah kamsah kater...
vi) pelok2 ngn en somi pun PAHALA and dapat panjang kan umur en somi...
        *nie baru bacer td fadzilah kamsah kater...

pendek kater tak susah jadi kaum isteri nie... selagi ikut kemahuan en somi, *selagi tak melampaui batas k...
erm.... sambil senyum2....

erm.... kemana plak aku 5 tahun akan datang nnt kan... takkan aku nak jg kaunter info ni sampai ke tua kan... moga2 murah la rezeki en somi naik pangkat... boley la aku pindah=)) muler kan hidup baru balik.. kalo setakat dok kat sini makin tepu otak aku... hehehe....

bukan nak salah kan takdir, tp ntah la...... moga ader sinar indah d hari jumaat yg penuh barakah ini... aku da muler kan setapak menjoinkan diri dalam dunia business.. harap2 Allah permudahkan segala urusan aku n berkati setiap langkah yg aku ceburi... korang2 support bussnise aku eh..=))


Thursday, February 24, 2011

Anak Ibu da setahun 4 bulan....:p

terima kasih Allah...
terima kasih kerna memberi nikmat kesihatan untuk anak kecil ini...

terima kasih kerna membahagiakan aku...
kewujudan hero tecik ni telah menyempurnakan hidup ku...

**tp tgh plan nak tambah ni=)) hope ader rezeki..
hari ni anak ibu da genap setahun 4 bulan...
alhamdulillah ibu masih mampu nyusukan adam..
harap2 impian ibu nak nyusukan adam sekurang2nyer sampai setahun 6 bulan berjaya la hendaknya... bukan aper, pasni boley la ibu wat adeq-))

my encem boy yg bergaya sakan with my new sunglasses...
kalo korang berminat nak beli, klik kat link atas tue...

mmg berbaloi la... aku siap beli sepasang lagi...
yg putih ni aku punyer, my hubby kaler hitam...
C.U.T.E..

sungguh bergaya kan my hero nie...
adam adam...
ibu punyer la...

sbb nyer cuacer panas...
adam jeles ibu bergaya sensorang, so adam pun nak pakai gak..
mmg encem la anak ibu nie..

pandai kontrol jgn bg jatuh plak tue=))
lamer beb adam pakai nie...:p

alahai si anak yg sedang bergaya...

ader gayer romeo tak?

si encem anak ibu kena paksa amik gambar...
terkepit hidung anak ibu ni...:p

Ya Allah, panjang kan la usia anak kecil ku ini...
moga adam akan terus membesar dgn sihat..
namo sakit2 yer sayang...

aper yg adam da pandai sekarang kan?

adam da kuat berlari... pantang nampak ayah kompom nak main kejar2.. dalam umah pun jadi.. siap main nyorok2... gelak kekeh kekeh... guling2... ibu senyum jer nengok... bahagia adam manjer ngn en hubby... sekarang adam kuat nak g jalan... pantang nampak pintu terbuka kompom nak ajak g jalan... tp kalo ayah kater nak g work faham plak tak nak ikut... kalo tak... meroyan sakan....

adam da boley cakap sikit2...
ayah..
opah..
cicak..
star..
bird..

tu je la kot..
yg lain tue asik membebel sakan... **kids language... kadang2 aku yer kan jer.. sbb aku pun tak paham... but overall, bak kater opah... adam da put on weight=)) mmg itu impian aku... namo la kuyus2... hehehe... n berat adam sekarang adalah 11.5kg=)) sihat yer sayang...

just nak adam tau... ibu sayang adam sangat... jd anak yg baik tau...

**agak2 biler la adam dapat bacer balik kisah2 dier kat dalam nie kan... tak sabar nak tunggu adam da pandai membaca... 


 

Tuesday, February 22, 2011

Part 2: Lost World of Tambun...>> Biler Adam da mengantok....:p

hahahahaha...
ini la sebab nyer naper aku tak turun da kat next stop..
only turun kat arnab jer...

tu pun adam da huyung hayang...:p

sebab utamanyer adam tersangat la mengantuk.. biler naik tren kan berangin.. tu la sebab nyer adam lagi cepat ngantok.. so aku pun sempat la merakam detik sejurus adam dalam keadaan yg tersangat mengantok nie=))
mater da tak boley blah da...
da berat sgt da tue...
aku panggil pun da wat muker seposen..

akhirnyer terlentok kat opah...
aku panggil pun da tak sedar..

sempat aku pusingkan kepala adam..
hehehe:p

biler da sampai kat tempat asal, aku pun dokong la...
tak sampai hati aku tengok biler adam ngantok tahap gaban cenggini...

balik kat khemah yg di sediakan aku pun baring kan adam..
adam da tak hingat dunia..
tambahan angin plak kuat.. sejuk lagi la bertambah lena si adam ni ha...

thanks opah coz sudi menemani aku...
en hubby?

sbb ader opah en hubby amik kesempatan main all games yg ader...
so aku tinggal ber3 jer la ngn opah n adam..
en hubby da tak hingat dunia=))

sian kaki anak ibu..
jatuh maser main lari2 ngan anak saper ntah..
darah banyak gak..
tp adam tak nages aku pun wat dono jer la...

kang kalo aku tegor kang, dan dan tu dier sakit n kompom akan nanges=))

p/s: adam tido lebey kurang sejam sengah gak time nie... melangut la ku ngn opah sbb tak ley nak wat aper... tunggu adam balik sbb en hubby ajak g jusco... en hubby nak belikan kasut baru untuk aku...=))


 

Part 3: Lost World of Tambun...>> Happy Bermandian Bersama

alhamdulillah trip yg sgt best!!
so far, adam sgt behave..
alhamdulillah..

terima kasih Allah..:p
jom layan pixca kami nak...
jgn jemu nengok yer...
ni jer satu2 nyer gambar kami bertiga...
en shukri tak bgtau plak adam tutup mater kan...:p

adam with en hubby...

di celahan terowong bawah kapal yg ader kat situ=))

adam tak ader mood..
ngntok..

so adam tak mo main sorang...
so begini jela kami...

love my hero!

kat bawah cendawan hujan...

see, adam namo turun walaupun seminit..
owayz nak berdokong!!

sayang tgk aper?

atas train tawap satu taman=)

muker adam biler nampak rabbit..

biarkan adam ngn opah...
opah da 3 kali dtg..
so tak excited sangat la....

senyuman dari ibunda tersayang...

adam berlarian dalam rabbit wonderland...

maser ni mood adam da terbang jauh..
mungkin sbb penat yg melampau kot..

tunggu next entry eh...
lawak toi anak ibu ni..
sbb kan adam, pot lain tak turun sbb adam da lentok...:p


 

Monday, February 21, 2011

Part 2: Lost World of Tambun...>> Menu yg ok ok sajer... (sbb byr mahal)

see my little hero suker makan jelly=))
.
.
.
.
.
korang korunk nak tau tak..
adam tak tido since pg..
so sampai saner dier ngntok..
adam tak ader mood..
.
.
.
makan pun tak dari pagi..
harapkan nenen aku jer...:p

naseb ader jelly yg dier nak makan...

nasi putih..

kari ayam..

no idea aper nie..
tp ader ketam, fish kek, fish ball..

kangkung..

song tam a.k.a kerabu mangga.

mahai ooo makan kat sini... plus air miniral n jelly satu kepala RM31++...
mmg cekik darah!!

kah kah kah...
sbb nyer tak berbaloi la kan dgn aper yg d sediakan..
buah tak ader...

hi la pihak admin..
cekik darah betoi..
da la masuk muler2 kitorg booking 2 khemah..
sekali dier marinate satu jer..
senget tol...

tp sumer ok jer...
naseb bukan duit poket sendiri kan...=))


 

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers