Monday, January 31, 2011

Jatuh Hati Untuk Bercinta Lagi.....:p

aku jatuh cinta lagi..
.
.
.
sejak akhir2 nie adam sgt manja ngn aku...
kalo boley 24 hours nak berkepit jer..
.
.
.
then masalah aku sekarang ni dak tecik ni sangat comel pada pandangan mater aku?
kalo korang tak comey aku tak kisah pun..
sbb anak aku kompom la aku cakap anak aku comey kan..
.
.
.
see this pixca..
for me, its so nice...:p
.
.
.
sejuk mater aku...
love my son, my little prince much2!!


siler klik for free gift k!!

Tabik Spring!!! Chris Medina - BreakEven : American Idol 10 Auditions



kredit to Mama Mayraa.... a.k.a kina... sbb kina yg bg aku tgk video nie...
sgt terharu... cinta yg agung..
cumer nyer,
aku doakan moga diorg akan terus kekal bersama...


Ringankan tangan untuk klik2 yer=)))

Sunday, January 30, 2011

Kisah Langkawi : First Nite Dinner...:p

sangat best korang...
makan yg sangat lazat... memang berbaloi la=))
yg pengting aku dapat makan my fav dish..
.
.
.
soft crap=))

malam ni ader peja n sorg g mamat nie aku luper namer dier...
makanan yg glamor kat sini ayam bungkus dier..
ayam ni d bungkus ngn daun pandan..
sedap + lembut... = seketol adam makan...:p
neway, thanks kat peja sebab memberi layanan first class kat aku n family=))

insyaAllah ader rezeki aku akan berkunjung lagi ker sini bersama mak n family aku plak...
tapi bukan la tahun nie... biler2 la... hope ader kesempatan...


klik kalo nak dapat kan free gift okeis!!!
 
 

Kisah Langkawi : Helang Besar...:p

korang penah g tangkap gambar kat helang besar tue tak??
seronok ruper nyer area tue...
kat tepi pantai gak..
sangat cantik pemandangan kat saner..
walaupun aku catergory org tempatan, tp still janggal gak...
pendek kater alala jakun terhormat la...
tgk la adam tue...
sepanjang maser dier enjoy...:p
cuber meneroka dunia yg indah nie=))
da penat jalan adam merangkak la plak...
senget anak ibu nie=))
.
.
.
aku tgk pelancong yg dtg siap panjat g dekat ngn helang tue...
konon nak berdiri kat celah2 huruf tulisan langkawi tue=))
aku tak berkesempatan sbb segan...:p
.
wat eva it is aku sedang plan nak p maner plak eh end of this year..
korang ader idea tak nak p maner?
kalo korang sudi suggest la kat maner tempat menarik yg korang recommend??
kat dalam jer la eh... sbb nak berjimat=))
ahaksss....


Kalo nak hadiah free kena klik banner nie yer...:p 
 

Kisah Langkawi : Under waterworld=))

Alhamdulillah aku berpeluang singgah ker Under Waterworld...
mmg syok kat sini...
tak sangka ley tgk ikan bosar2 secare life..
dulu maser bujang penah g yg kat Aquaria..
tp tu pegi ngn kengkawan...
feel dier lain...
.
.
.
biler dapat g sekali ngn en somi n my little prince kenikmatan tue lebey teraser..:p
syukur pader nikmat mu ya Allah...
mmg tak tergambar segala yg terindah di sini...
di simpan kuat dalam kotak memory..
first part yg kami terjah.. 
aksi adam biler nampak ikan pari besar...
teruja ku tgk adam yg teruja tgk ikan pari tue=)) 
ni time kat luar.
still ader part yg best walaupun cuacer panas..
ikan2 kaler pull yg menarik perhatian adam...
sampai termasuk2 kepala kat lobang titi tue..:p 
yg ni plak kawan adam jumper maser kat under waterworld..
kitorang masuk n kuar waktu yg samer..
so kami pun bersoreh la...
bertegur saper..
dak tu sebaya ngn adam.. tp baru dapat kaki. so masih jalan jatuh g. 
yg adam mentang2 da terer kemain dier buli dak tue...
tp at last dier pandai sayang gak kat dak tue...
namer nyer aku da luper...!! 
love so much my prince...

kalo korang da tau tak per la...
ni percutian ke2 aku selepas ke penang hujung tahun lepas...
bersama en somi n my little prince=))
.
.
.
moga pader tahun2 akan datang akan ader kesempatan cenggini gak untuk aku dan keluarga ku...


Nak free gift tak? nak income lebey tak? 
jom klik banner kat bawah nie....=)) 
 

Friday, January 28, 2011

Kisah Langkawi : Enjoy d Puncak Tertinggi....




kami masih berader d puncak gunung daaa...
mmg sangat menyeronokkan biler menyakat little prince berjalan sendirian...
kegayatan terserlah kat wajah adam..
sian adam d buli oley aku n en somi=))

terpancar tak kebahagiaan di wajah kami sumer=))
mmg sgt happy!! 
penat wooo panjat tangga...
banyak plak tu anak tangga dier...
naseb la en somi willing nak dokong adam...
thanks sayang.... 
sian adam kena dera ngn aku ngn en somi...
sebab nak hilang kan kegayatan adam...
so aku lari2 tinggalkan dier..=))
at last he manage balance himself.... 
time ni adam da berani dok sensorang...
siap happy lagi... so aku pun test ar tny n sembang bagai ngn adam...
mmg dier da tak gayat da... sbb dier ley berdiri bagai dalam cable car tue..
tabik spring la untuk mu little prince=))
biler nak turun, adam da berani dok sensorang...
so aku tak lepaskan peluang untuk bergambar bersama en somi..
.
.
biaser la kan biler da nak balik ader org jual gambar time nak naik tue=))
surprising kau...
harga sekeping gambar yg diorg tangkap tue RM35.00...
sgt la mahal... kalo dier jual RM20.00 pun kompom aku beli..
sbb aku pun ader experience jual gambar nie=))

alamat nyer mmg aku tengok jer la...
hik hik hik....

Ringankan tangan untuk klik2 yer=)))  
  Menuju Ke Puncak

Kisah Langkawi ~~ singgah kat first stop then naik balik....



sangat sonok naik cable car nie...
then kami stop sekejap kat first stop..
kat area ni tak ramai yg turun sbb time kami naik pun da petang..
.
.
.
singgah sekejap jer...=))
jgn tak singgah...
tapi mungkin adam masih beraser gayat kot...
so tak mo turun langsung dari dokongan si ayah... 
then jalan kejap2 jer terus naik cable car balik sebab destinasi utama masih tak sampai lagi..
as usual adam mungkin da penat ngn en somi then dier nak dok ngn aku plak.. sian aku nengok muker dak gayat nie... tapi tak nanges pun da mujur... sbb ader satu pasangan tu anak dier pun gayat... menanges ajak nak turun. sian diorg... seb adam behave...:p kredit to adam yer... 
kitorang jalan2 kejap jer...
pusing2 jap...
cuacer mmg sejuk giler korang...
almaklum la da petang kan...

so kami terus naik cable car n menuju ker destinasi yg tertinggi...
nak tuju destinasi yg puncak ni lagi la en somi **kecut telorrr......:p

Dah register belum... kalo belom jom register nak? Ringankan tangan untuk klik2 yer=)))  
 

Thursday, January 27, 2011

Banduan Wanted!! kalo jumper tolong pulang report kat balai terdekat...

ini la banduan yang terlepas kat marina island last week...
.
.
.
nauzubillah...
simpang malaikat 44 kaum kerabat aku dari menjadi salah seorg banduan..
Ya allah, lindungi la zuriat aku dari tercemar dgn dosa2 mu ya Allah=))
.
.
.
naper aku kater banduan?
sbb nyer abg aku sgt tak suker pader baju yg ader jalur2...
mmg ejai tak suker...
berlainan plak ngn aku mmg sgt suker ngn stripes=))
.
.
.
so biler abg aku nampak adam pakai baju yg berjalur kompom dier akan cakap banduan terlepas... so aku redha jer la... sbb pader pandangan mater aku adam sgt comel... hehehehe... maner ader ibu yg kater anak dier tak comel kan... since baby mmg banyak baju adam yg berjalur pun...:p yg baju ni plak siap ader gambar muker kat montot lagi...
sgt comel kalo adam ngn tonggek2 tunjuk montot=))
tonggeng2 ader gambar muker kat montot...
cute!!

Ringankan tangan untuk klik2 yer=)))  
 

Kisah Langkawi ~~ Biler Adam Naik Cable Car...


Secara personally aku da dua kali naik kabel car nie=))
first time dulu naik with my bro n mom also ader milla, faris, k.ewa...
sangat seronok...
then biler dapat naik lagi sekali ngn en somi n little prince terlambau happy la hati nie...
en somi mmg peng' gayat sikit n nampak nyer adam mewarisi kegayatan itu...
ahakss!!!
riak muker en somi sila abaikan eh...
en somi mmg sgt susah nak ader gambo yg elok...
biler d suruh senyum snap yg ker 5 or ke 6 la baru dapat muker yg elok...
nak pang suami sendiri kan... hik hik hik....=))

en somi kater **kecut telorr....:p
hahahahaha... sebab nyer dier gayat pader ketinggian...
aku relax jer... aku mmg da biaser da...
agak2 kalo soh en somi wat flying fox kompom jerit sakan kan.....
kah kah kah......
**oppss.... kutuk sudah... mintak maaf yer sayang.... terlepas sudah.....
nak kena babab ibu ni yer....
mmg sangat seronok saksikan my little hero ni menghargai ciptaan Allah=)
mana tak nyer asik2 wooooo...
nak cakap tak pandai tp cumer itu jer expresi yg mampu dier bg...
then dier akan bebel guna kid languange la...
mmg ta faham...:p
as ussual aku standby kan air kotak milo untuk adam...
sebarang kemungkinan boley terjadi kan...
so dari adam menanges lalak2 kang better dier ader bender dier nak minum or pegang...
.
.
cuber tgk muker adam???
happy + excited + sonok, tp ader sedikit gayat=))

ni baru naik... turun nnt lain entry k=))

Ringankan tangan untuk klik2 yer=)))
 

Jalan2 ngan Adam Hifdzan....

seronok sangat biler tgk perkembangan anak kan...
sekarang mmg aku suker bawak adam jalan2..
kalo boley aku nak penuhkan maser berjalan2 pusing2 ngn adam...
.
.
.
kalo korang nak tau adam ni sangat behave..=))
mmg aku bangga ader anak seperti adam...
tak banyak nyusah kan aku...
.
.
.
adam sayang, hopefully adam akan terus menyenangkan ibu sampai ke akhir hayat.
dunia akhirat adam senang kan ibu yer darling!!
.
time ni aku bawak adam jenjalan kat lumut lagi...
seronok hilang kan bosan ngn adam nie...
adam la manusia paling happy kalo aku bawak dier jenjalan naik keta...
ayah tak ikut pun tak kisah=))
.
.
.
bukan sbb tak mo bawak ayah,
sbb ayah yg selalu tak ader...
oways kusus n meeting jejauh...
so kiter enjoy!!!

Ringankan tangan untuk klik2 yer=)))
 

Wednesday, January 26, 2011

Sedap hingga menjilat jari=))

korang penah snap gambar comot anak korang tak??
sebelum ni pun aku penah wat entry pasal budak tomot nie...
tp biler ngenang kan tiap kali dier makan cokelat kompom tomot yg sgt2...
.
.
.
sampai besepah kat pipi
sepah kat dagu
sepah kat hidung...
.
.
.
nak marah tak sampai hati...
geli hati tgk gelagat dier ader la...
.
makan ngn penuh nikmat...
tambah kalo dapat makan fererer rosher...
ngn kacang2 dier makan...
penah aku takut dier tercekik kacang tue...
lagi aku mintak lagi dier kunyah...
.
.
siap tunjuk kacang tu da hancur=))
last sekali aper lagi ...
dier telan daaa kacang tue...
.
.thanks God adam tak tercekik...
pandai anak ibu=))

Ringankan tangan untuk klik2 yer=))) 
 
 

Kisah Langkawi ~~ Biler Adam dapat naik ferry...:p

alalalalalala....
si comey anak ibu nie...
conok yer dapat naik ferry yer...
.
.
.
inilah alkisahnyer...
tp story sebelum naik ferry namo citer sbb terlalu peribadi untuk d kongsikan...
cumer nyer yg pasti aku nak bgtau aku la manusia paling bahagia biler sampai kat kuala perlis tue=))
sbb aper??? BIARLAH RAHSIA....:p
.
.
.
aku mmg da standby air kotak untuk adam.
sbb mak da pesan untuk elak dari mabuk laut, bg makan kat adam.
n adam sgt behave sepanjang dalam ferry. adam tak mabuk sbb asik minum air soya.
then turun naik kusi dalam ferry ke hulu ke hilir...
al maklum la hanyer kami jer yg ader dalam ferry tu....
sbb aper??? BIARLAH RAHSIA....:p
.
.
.
yg pasti sgt best dapat naik ferry yg macam bapak aku yg punyer=))
kalo tak cayer tgk gambar adam kat atas tue...
da bawak seribu satu makna kan??
hehehehe....
.
.
.
nantikan entry seterus nyer biler kami sampai d langkawi nanti=))


Ringankan tangan untuk klik2 yer=)))
 

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers