Tuesday, December 27, 2011

Kebahagiaan Dan Keserasian Yg Ku Cuber Bina

Waaaa.... weee....
nak jerit boley tak....

punyer awal pagi aku upload gambor ni sbb mood happy nak bercerita... seklai boss aku panggil masuk bilik kebal tok kire duit sales.... nak jerit tak guna kang melayang bonus plak....

aper yg dpt aku paham sikit2 td, MIJM aka company aku bernaung akan bg bonus tp tak tau ler baper nilai nyer... yg pasti yg telah termaktub, Pangkor Marina da kompom dapat sebulan gaji.... seronok la mama mayraa yer! so boley ler ngepau mak ni haaa.... yuhu!!!

************************************************

ok berbalik pada cerita hujung minggu aku... cuti x'mas kan.... so en hubby awal2 da inform nak balik bota... so aku kan isteri yg solehah, turutkan la walau pun dalam keterpaksaan...:p opsss!!!

tp kali balik hari sabtu after aku balik kerja sbb aku sekarag sabtu kerja half day... compare before aku kerja full day.. so the very the big thanks to MR LOI aka boss aku sekarang sbb transfer aku ke opis... walaupun aku tak pasti baper lamer aku akan berada kat atas ni ha... wat ever it is selagi aku ader kat atas ni aku gunerkan peluang sebaik yg mungkin....^__*

ok sampai2 bota, makanan da terhidang... so dengan perut yg lapar bangat ni so kami pun makan ler aper yg terhidang.... ader nasi beriani, puyuh, ayam, jelatah.... atas nasihat suami tercinta makan la aku nasi n ayam jer sbb puyuh n jelatah kan panas n tajam tok aku yg baru nak mengandung ni.. so telan air liur jer la.... lalalalalala......

nak d jadikan citer, malam tu kami sumer makan kat luar... @ horizon restaurant... nak kater high class sgt tak la kan... tp so far so good la... makanan pun ok2 gitu... yg pasti dapat makan menu feberet aku di sbb kan en somi tercinta yg pilih menu... walaupun yg tukang bayo nyer adalah FIL...:p




ok comel tak kami? 
saper kater tak comey nak majuk arrr.....:p

aku suker giler gambo ni tu sbb aku biar publish bosar2...
di snap oleh pak ngah aka azrul aka somi SIL aka bespren my hubby..

tq much much azrul...
tpon ko canggih, plus aku n adam yg comel...
tu sbb gambo ni pun the very the cutest!!!

**masuk bakul angkat sendiri!!!




alahai si comel anak ibu ni....
sejak kena pancing ngn pak ngah dengan game, kemain suker dia bergambo...
soh posing pun ngikut jer...

yg pasti kamu sangat comel wahai anak ku!




cak!

main cak2 ngn ibu plak.... 
ibu nak snap gambo dia, dia plak main cak2....

wahai anak ibu sayang, 
hope adam akan membesar menjadi anak yg soleh...
bahagia sangat ibu nengok adam happy n ceria...
namo banyak ragam yer sayang...
walau pun sekarang adam da muler nak merap (org kater pembawakan budak ea?)
ntah la....
but till now, ibu n ayah masih boley bersabar ngn kemanjaan kamu itu!
peeps!!!




see...
ini la bukti nyer biler pak ngah umpan dengan game...
sanggup serah diri dok ngn pak ngah...
padahal maser muler2 jumper kemain pelok kaki aku sipa cakap
"ibu.... adam takut pak ngah........"




ok tanyang sikit menu yg en hubby pilih.... sumer tu menu set n + air tembikai satu jug....

tp jgn heran yer sbb aku ni ha namo minum alif ya sin, so aku pilih extra minuman feberet aku...

C.A.R.O.T S.U.S.U

en hubby pun layan kan jer permintaan aku...
ngeeeeee........~~~~~~~~

sayang banyak2 en hubby ku!!




ini lah menu feberet aku..... 

BUTTER SOFT CRAB 

mmg aku bedal tak hingat ler kan!!! 

alhamdulillah...

kekenyangan.....

****************************************************

ok la....

secara jujur nyer, dinner ni bukan la nak sambut kedatang org baru.... saper org baru tu? org baru tu adalah baby yg aku and SIL kandung...

baby anith da 3 bulan++ n aku plak baru 1++...

so perjalanan kandungan kami masih panjang n d harapkan sihat sehinggala d lahirkan kelak....

dinner ni sempena konon nak meraikan kami satu family yg berkumpul... mmg jarang dapat kumpul bersama. tp biler da berkumpul ni biaser la kan, kompom ader yg best n tak best nyer... so pendam sahaja la...

tp yg pasti aku da cuber berlagak serasi dengan FIL aku walaupun kengkadang masih makan hati... mereka FIL ok cumer biaser la biler da preggy nie, sensitip tu lebey sikit... tambahan kenangan pahit maser preggy n berpantang adam dulu sering terlintas d pikiran...

aku cuber nak masuk dalam FIL aku... walaupun hakikat nyer kami amat susah tok bersatu... tp aku cuber demi kebahagian suami tercinta... biarla aku pendam, aku menjeruk raser asalkan en somi bahagia...

FIL aku ok, kami da tak punyer masalah, cumer nyer biaser la kan bukan senang nak NGAM biler pernah ader titk hitam d awal perkenalan kami...=)

aper dia ea.... ok la nnt2 aku story balik yer... yg pasti taraf FIL & MIL adalah sama like my mom n dad... *ikut islam laa... tp dalam hidup realiti mana mungkin kan....

aku cuber nak perbaiki perhubungan kami... hope satu hari nanti mereka juga akan menerima aku sebagai anak mereka jua....:P


1 comment:

miss jue said...

anith pregnant? hahahah. dulu dia kata Dr suh pantang 6bln. ngeee~

congratz to kak zura n anith.

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers