Monday, October 24, 2011

Muhammad Adam Hifdzan is TWO...

alhamdulillah....

Allah masih panjang kan umur anak ibu... n ibu harap adam akan terus panjang umur dan menjadi anak yg soleh..=)

yes my dear friends,...

it's ADAM BESDAY... 

adam 2nd besday....


ha ini la aku maser aku da 9 bulan...=)

so bigggg!!!!

dalam peyut ibu tu jugak la ada ADAM.

 n sekarang adam da masuk dua tahun... da dua tahun gak la ibu dapat breastfeed adam... nikmat sebagai ibu yg mungkin tak sumer ibu dapat rasai...=)


ni time ADAM  baru lahir... n kalo tak silap sejurus kelahiran jer sbb darah2 pun masih ader... ni maser nurse bg kat ibu utk hug n kiss for the first time..

tp almaklumla, anak sulong kan so tak ader preparation or plan tok photoshoot.. cumer yg ader ni jer la kenangan yg ibu ader...=)


sangat sedey biler tgk adam dok bawah lampu... kenangan yg sangat sakit buat ibu biler adam kena dok bawah lampu...=(


see si chubby ibu ni da sihat...=) gewam tgk badan dia yg moolat2 nie...

.
.
.

n terlalu byk kenangan yg tak mampu ibu nak coret kan kat sini... sumer nyer berjalan dengan pantas.. yg pasti ibu sangat bersyukur n bertuah d kurniakan anak seperti adam...

ramai org kata: ( time bawah setahun )

> adam ni asik senyum jer.. walaupun sakit makan ubat pun ttp senyum..

> adam ni anak manja. opkos la sbb ibu akan manjakan adam semampu ibu slagi tak melampaui batas...

> adam ni tak boley nampak mak dia, kalo tak org lain tak laku.. std kot pader sumer anak... cumer tak nafi kan mayraa anak yg berdikari dalam byk2 budak yg aku jumpa...

> adam ni anak yg baik tak kuat nanges.

> adam ni hitam n byk ikut belah kuarga aku... tak per ibu tak kisah adam hitam or putih.. jnj adam sihat n berjaya dalam hidup adam... mampu berbakti pada ibu n ayah dan juga agama..

.
.
.
.
.

ramai org kata: ( time sekarang setahun )

> adam ni asik senyum jer.. walaupun sakit makan ubat pun ttp senyum..

> adam ni anak terlalu manja. makan pun nak ibu kunyah... opkos la.. aku pun willing wat! ader masalah?

> adam ni tak ngada2.. asik nak melekat ngn mak dia jer... well, anak ibu... adam ok jer kalo korang sayang kat dia.. tp kalo da kamu asik marah2 opkos la dia namo!

> adam ni da pandai nanges2... yer la sbb menangis tu adalah pembelajaran tok adam tok dia ekspresskan dia sakit or dia nak kan perhatian...

> adam ni makin putih.... ooo ikut ayah ler ni...=)

ini lah manusia suker menunding kesalahan pada org lain... kalo anak tu elok, cantik, berjaya itu la anak dia, itu la anak sedara dia.. itu la cucu dia... tp kalo sebalik nyer cepat jer nak mengelak diri... takut sangat nak terima kenyataan...

aper la yg ader pader perbezaan duniawi... ilmu agam tinggi melangi, ilmu duniawi pun tak kurang tp hati ttp busuk... hati ttp berlagak ego... hati ttp meninggi diri...

*
*
*
*
*

wat eva it is, ibu tak cepat melatah... ibu tetap sayang anak ibu... ayah ttp manja kan adam...=)

adam jgn riso yer sayang, adam ttp pengarang hati dan jantung ibu ayah...

n now aku bersyukur berjumper pengasoh yg sayang kan adam...

abah pun da muler angkut adam sana sini... siap request lg kalo hari sabtu kasi bj lawa2 sikit sbb senang nak angkut g jalan or g mana2... ok, sy yg menurut perintah...=)

ok la...

now nak cakap pasal perkembangan adam setelah mencecah umur dua tahun...

@ adam da byk pandai cakap... antara nyer..

IBU... adam da pandai panggil aku IBU...

bukan abu lg yer kengkawan...

IBU!!!

ibu, adam nak sleep
ibu, adam nak boom
ibu, adam nak acik (nasi)
ibu, adam nak adi (mandi)
ibu, adam tv
ibu, adam nak colat (chocolate)
ibu, adam nak air
ibu, adam nak tu la nak ni la...

kalo kena kaco ngn ayah plak... siap cakap g 

ayah.... don't!!
ayah.... no!!

ayah nak oto (motor)
ayah nak eagound (playground)
ayah nak adang (padang)

n macam2 lagi...

latest,

aper ibu aaa bat? amer adam ugu....
(naper ibu lambat, lama adam nunggu..._

jgn tak tau anak ibu ni suker lagu cececinta...=) nyanyian KRU tue... jenuh ler asik nak lg ni jer...
tp mmg aku suker pun lagu ni...

syukur alhamdulillah atas nikmat ALLAH yg tak terkata nie...=)

ok la, nnt aku update pasal celebration plak yer... love you all!!

3 comments:

Salina@IbuAqil said...

Selamat hari lahir sayang.. Moga diberkati Allah dunia akhirat.. ;)

|| NaFiRaa || said...

happy birthday adam.. moga jadik anak yang soleh~

ieda said...

happy bday adam,semoga jadi anak yang soleh. 19/11 ni haziq turn to 2

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers