Saturday, October 1, 2011

Mengharap Ihsan & Rahmat Allah


perancangan Allah saper yang tahu kan?
mungkin pada aku itu yg terbaik, tp pada Allah yg maha kuasa bukan...

sudah semestinyer Dia merancang sesuatu yg lebey baik dari segalanya...

.
.
.

bukan nak emo, tp cuber muhasabah diri...
aku cuber mengelak dari berurusan dengan AR*K....  melarikan diri dari Cruise Tasik Putrajaya... itu la faktor utama mengapa aku tekad berenti 24 jam selepas habes pantang... walaupun hakikat sebenar aku sayang nak tinggalkan CTP... 

kat sini la segala nyer bermula...:p berkenalan dengan manusia2 yg kenalkan aku erti hidup bersosial... yg mengajar aku untuk hidup, mengajar aku untuk berkawan... untuk bersahabat untuk menghormati dan d hormati.. untuk menghargai dan d hargai....*__*

bukan semua event ader melibatkan arak tp boley d katakan setiap event besar yg aku organize ader melibatkan ar*k... tak dapat nak larikan diri...=( sbb yg mampu wat event kat CTP ni dari kalangan yg ader wang... then opkos la event dari kalangan org melayu ni kurang kan... kalo da melibatkan mereka2 yg bukan beragama islam opkos diorang akan request ar*k... then takkan nak kater tak boley plak kan?

.
.
.

berhijrah la aku ke manjung perak...=)

sempat tanam anggur selama 5 bulan... waaa wee... time ni Allah jer la yg tau aper perasaan aku... penah d perlekeh... penah d perli... penah d cemus... yer la saper yg suka ader anak yg tak bekerja? saper yg suker menantu yg tanam anggur kan...?

sedey sangat waktu nie... pendam perasaan... en hubby pun mula raser terbeban sikit2.. muler sakit tinger acap kali org bertanya zura tu tak nak cari kerja ker? zura tue takkan nak dok umah jer mcm kakak2 dia? zura tak nak tolong bantu kamu ker? kalo dia kerja ringan sikit kamu... tak la terbeban sangat....

dalam hati aku menages... 

terus tpon mak bgtau kat mak....=(

hello?? org2 yg bertanya sumer... kalian ni tak percaya pada takdir Allah ker? kalian kan dari golongan org bijak pandai... dari golongan org2 berilmu agama.... naper pikiran kalian sangat cetek?

isteri ker yg bertanggungjawab untuk menyara sebuah keluarga? bonus jer tau kalo isteri bekerja? so jgn d persalahkan golongan isteri yg duduk umah menjaga anak2... mmg mata kasar nampak diorg tak menyumbang, tp kalo anak da 5 org then berderet plak tu mampu sanagt ker nak anta pengasoh? 

lain kali sebelom bercakap sila rujuk kitab balik yer... :P

.
.
.

syukur alhamdulillah da senyap da mereka2 dari bertanya... ingat kan da senyap terus... da topik lain plak kuar.... naper tak apply gomen? keja cam ko tu org cuti ko keja... org raya ko keja...
new topik bermula la plak...=(

dan aku da da tak kuasa nak melayan... masuk tinger kanan kuar tinger kiri.. ikut hati nak jer benti keja dok umah... biar padan muker aku, biar padan muker diorg... hahahahahaha....

cumer sekarang aku mencari jalan kuar... aku da jemu ngn kerja aku sekarang... aku da muak dengar cakap2 manusia2 yg selalu iri hati pada aku... 

td bersembang ngn Mr L.. seakan ader sinar yg mampu dia bantu aku... semalam aku bersembang ngn Mr J.. tp hampa sbb jawapan nyer samar2... dan semalam gak aku nanges bersama Mr J meluahkan aper yg aku raser selama ni... Mr J x mampu nak bg jaminan tp meminta agar aku lebey bersabar... tp sampai biler...?


anda di izin kan Allah aku mohon sumer yg berjalan akan berakhir dengan sebuah senyuman... aku da tak mampu tok pergi lebey jauh... dan aku jugak lemah mendengar tomahan manusia...

aku juga ingin jadi seperti manusia biaser... manusia yg waras... yg bahagia... bahagia bersama keluarga tercinta.. bahagia bersama mertua, bahagia bersama kawan... bahagia sepanjang masa...

moga ader sinar di sebalik aper yg aku tanggung sumer ini...=(

1 comment:

cik CT said...

banyak2 bersabar ye...

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers