Thursday, September 15, 2011

Suka Duka Raya 2011

salam dunia!

haaaa..... setelah bercuti panjang, akhirnyer hari ni aku memulakan semula tugas sebagai seorg penjaga kaunter! ahaks... ** en hubby selalu marah aku cakap aku penjaga kaunter..:p

erm.... raya 2011 ni macam2 hal yg berlaku... pening pala...
tp itu la yg d namakan kehidupan...
kehidupan tanpa masalah takkan syok ler kan...

alhamdulillah, pagi syawal aku sungguh meriah.. walaupun aku terpaksa rush balik ke manjung... sbb nyer aku kan kena masuk kerja... boss bg masuk lambat jer... :p thanks en boss sbb selalu tutup mata time nak bayar gaji saya... time kasih sbb selalu byr penuh walaupun sy selalu lambat masuk opis... 

sbb? 1 syawal aku masuk nak dekat kol 12 kot... pastu balik kol 4....=)
aku bukan ngelat tau, tp d sebab kan rush ke spital manjung... SIL warded... miscarriage after 3 bulan preggy... sian kat dia...

 

haaa... perkenalkan.. SIL wif her husband...
ni gambar pg raya... after 2 few hours, terus berkejar ke spital manjung sbb sakit sangat da...
wat eva its it, salam takziah dari akak yer.. tak per insyaAllah next time ader rezeki lain...

n end of this week, diorg sedang berhoneymoon lagi... cuti2 satu mesia...
family azrul naik belon ker BINTULU...=)

.
.
.
.
.

hahaha... 2 syawal pun aku masuk kol 10 kot... 
pg ni aku siap bawak adam ke opis sbb en hubby pun bekerja... kena eskot KCH ke pangkor...

tp 2 syawal ni aku terlebey happy sbb aku wat makan2 with mama mayraa tok jamu sailor2 yg ader... diorg kan omputih so sajer er la nak kasi makan ketupat n nasi impit sikit...

n my whole family dtg beraya ker MARINA...
so gambar family pun kami snap kat sini...=)


yee haaa... sonok kan kalo sumer family dapat berkumpul...
n selepas abah meninggal ni la gambar raya kami yg pertama... 
sebelom ni tak ader di sebab kan masalah2 kekeluargaan yg tak dapat d elakkan...

yang penting kami sangat puas hati sbb mak happy!

.
.
.
.
.

alhamdulillah ALLAH izinkan kami meneruskan niat n rancangan yg telah d rancang...
kami dapat bercuti ke melaka...

tak ler jaoh maner kan.. tp berbaloi la aku bercuti panjang n seronok dapat kuar dari manjung!


see! my little adam yg sangat suker main pasir...
alhamdulillah d sebab kan main laot ngn kak chik aina, kak long aisyah n kak ain adam da tak takut sangat ngn pantai.. kalo tak adam macam fobia sbb maser kecik2 dulu adam penah macam terlemas masa main2 air laot nie... so i'm very happy play play play n play with my lil boy...=)

**entry penuh pasal bercuti next time ler yer..=)


besh!

.
.
.
.
.

tp biaser la kan, malang bukan berbau...

percutian tergendala d sebab kan:

first, aku plak demam + migrain khamis lepas... terbaring macam org nak mati... nak angkat kepala pun tak larat... d susuli dengan muntah2 yg boley mengosongkan perut.... tapi tak dapat menguruskan badan k!
 badan aku maintain debab...:p

.
.

plan nak anta my youngest sista ke airport terpaksa d batalkan d sbb kan msg2 dan panggilan2 yg d terima... nnt kang kater kami anak yg tak bertanggungjawab plak kan... so aku pun menggagahkan diri bgn walaupun tak larat langsung nak bgn... en hubby soh telan obat 4 biji.. (teraser macam makan dadah jer) ssb after makan ubat kepala ringan balik, tp after 5 hours back to normal...=(

.
.

then telan obat lg sbb nak rush balik bota... makan tak larat langsung!

sian kat adam, malam aku sakit tue aku terpaksa tido asing ngn dia sbb dok kater ubat yg dia bagi aku tu kuat takut ader effect kat anak... *adam kan masih BF ngn aku... so big thanks to mak long n mak ngah yg gilir2 nyusukan adam mlm tu yer... aku ingat kan betoi la aku boley tido malangnyer plg lama dapat pejam kan mater adalah selama 20 minit.. kepala sakit sangat... + aku keep on muntah2...=(

.
.
.

biler sampai umah FIL, aku terus tgk ayah yg da terbaring kat dalam bilik... da tak larat sangat... anith cakap FIL da nanges2 tak tahan sakit.... tp ajak g spital namo dat day...

day after, pas maghrib kami g lawat sekali lg... FIL da terbaring kat depan ruang tamu... ramai jemaah surau datang lawat... biler tgk FIL da tak keruan baring tak boley, duduk tak boley, aku forced en hubby paksa bawak g spital... FIL setuju n kami terus ke KPJ IPOH...

.
.
.

sampai sana, kepala aku sedia weng2 aku tertido kat kerusi menunggu. en hubby n FIL dalam bilik kecemasan... adam?? hahaha... sungguh mulia hati kamu wahai kak salmah... aku berkenalan kat situ, n dia willing nak jg adam n suruh aku tido.... ntah naper, aku pun terus tertutup jer mater nie... sedar2 after 20 minits adam mintak susu... huhu... anak2 kak salmah tu pun baik... 2 dari anak teruna kak salmah ni demam panas... so sementara yg lain bosan tu yg dia bg si kakak2 main ngn adam...=)

.
.
.

doc kasi ubat n injection... kami balik... kol 11.30 sampai umah... esok keja! terbaik....!!
hahahaha...

esok nyer FIL dtg g tok appointment... wat MRI n bagai...

result slip disc..=(

**admitted n minor operation**

tp sekarang FIL da ader kat umah.. berehat dari segala xtvt lasak...
syukur rahmat mu ya ALLAH...

.
.
.
.
.

ni nak sedey balik...=(

esok mak ngah nak balik KL balik... sbb next week flight ke tawau...

tak dapat jumper mak ngah..=(


5 comments:

Salina@IbuAqil said...

Alo cian dia.. Kita pun x shat raya kedua cerry berry.. Adoi!! Spoil mood raya..

Sufia Mahzan said...

Semoga mereka yang diuji Allah akan diberi kekuatan untuk menghadapinya.

Meriah raya ye bila berkumpul ramai-ramai.

eLYies said...

meriahnya raya....sian kat SIL...belum ade rezeki....

mamalieyna said...

selamat hari raya zura...haih lama tak singgah sini..hu~ ^_^

aduhai 1st raya pun terpaksa bekerja eh, redha jelah ye..pengorbanan namanya..hee~

salam takziah..hrp ada rezki lg utk ur SIL..Insyaallah..

Adam dh besar!

miss jue said...

laaaa... tak tau lak pkcik sakit sejak raya. and pasal anith tu, sy pun terkejut. masa pegi raya raya ke4 tu tgk dia pucat je. sian lak rasanya.

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers