Saturday, March 19, 2011

Saya Suka Baca Buku....:P


Syukur alhamdulillah…
.
My little adam sekarang da semakin bijak… semakin pandai… semakin banyak akal… kadang2 sampai aku penah mengeluh… tidak selayak nyer aku begitu kan…
.
Anak adalah ANUGERAH !! anugerah terhebat… terhebat sepanjang zaman… anak lah yg menceriakan kiter… anak lah yg byk mengajar kiter erti hidup kitaran dunia… kalo tak kiter pasti luper jasa dan pengorbanan seorg ibu… betoi tak? Kalo kiter tak ader anak pasti, kiter tak pernah pikir, macam mane sengsara nyer mak mengandungkan kiter… melahirkan kiter… membesarkan kiter… itu lah nikmat ANAK…
.
BERPERANG…. Tiap kali after mandi… pasti akan berperang dengan adam… berperang untuk pakai kan adam baju… sungguh tak keruan aku kalo nak pakai kan adam baju… macam2 helah… macam teknik aku guner nak umpan adam… sudah nyer pasti ader jugak air mater adam yg tumpah.. bukan sbb kena marah… tidak sama sekali… bukan sebab kena cubit… langsung tak pernah lagi… tp di sebabkan namo pakai baju… adam adam… banyak akal sungguh…
.
Tp aku tetap bersyukur dengan nikmat anugerah yg aku punya… ADAM.. peneman hidup aku… penyeri hidup aku… KEMBAR aku…(opah kater).. pantang tak nampak kelibat aku pasti meraung!! Itu la sebab nyer susah untuk aku tinggalkan adam pada sesiapa.. cumer semahunyer UMMI AIN… time aku g work jer la… kalo tak pasti melekat d kaki aku!!
.
Suker baca buku  hobi adam…  biler nampak buku pasti d suruh bacakan… kalo dengar ibu ngaji sanggup duduk kat pangkuan ngaji sama2… then gelak2… adam faham ker?? Musykil ibu.. tp saper tau kan… Kuasa Allah:p
.
Alhamdulillah… semoga adam akan mejadi khalifah Allah yg Berjaya:P



 

1 comment:

bonda dadif aka akish said...

isnyallah ya adam...berjaye hendaknye....

samela kite zura..time nak pakaikan baju..bukan setakat berperang....ahaiiii siap kite yg terlonjak nk umpan dia pakai baju ngan pempes...

ahaksss

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers