Friday, March 18, 2011

Saper boley tolong jaga kan adam??

Wadoooohhhh… pening kepala aku mikior kan nyer… kepala da la sedia tgh berat nie… bertambah weng weng aku jadi nyer!!
.
Demam aku belom baik lagi…=(( plus sesema n mater ku yg senantiaser berair… hingus sesat ke mater… kih kih kih=))
.
Semalam lagi paler berat semacam… after amik adam dari umah baby sitter aku terus pulang ke rumah… terbungkang!!! Adam asik asik soal aku…**kids language yer… pepe bu?? Mungkin maksudnyer naper ibu?? Aceh ceh ceh…. Sungguh chomel anak ibu nie… caring kat ibu plak tue… ni yg tambah chayang chayang kat adam ni!! Meh ibu pelok pelok adam meh….
.
Ok back to the story….:p baby sitter bgtau, 28/03/2011 dier akan menjalani satu operation… nak cabut gigi yg tak menjadi last week tue… so kalo da warded hari senin kompom2 berlanjutan sampai hujung minggu Nampak nyer.. aiseymen… takkan aku nak cuti seminggu kot… mana aci!! Cuti da la tak byk ini company… since januari aku asik cuti jer… januari da amik 3 hari… februari 2 hari… Nampak nyer mac ni seminggu la plak… parah tol nie…
.
Tp takkan nak salahkan bb sitter plak kan… dier bukan sengaja… da nak sakit… tp saper nak jg adam n humayraa nnt? Seminggu plak tue…=((sedey nyer… Mama mayraa ader plan caner tak? En hubby plak memanjang jer bz.. kuar masuk umah.. umah aku pun da macam hotel jer.. kejap dier ader kejap da tak ader… sekejap ke penang la sekejap ke langkawi la.. sekejap ke klang la… Opah dtg jg adam boley?? …
Alamak opah pun tak available la plak… Opah ader trip ker Tawau.. best nyer opah.. nak itot boley? Ermmm… ketensenan dah tahap gaban da nie… tolongggggggggggg………………
.
So macam maner nie… saper nak jaga adam… please… moga ada jalan yg d temui nnt… 
.
Sedey + tensen + serabut = **weng weng**
  

saper mau jaga ini budak chomel??  sila angkat tangan...:p


 

5 comments:

bonda dadif aka akish said...

emmm..mmg rumit....

kalo blee autie akish yg jage...bole la pos ke sini...tp auntie pon keroje la adam...

camne ek...

=)

takpe2 zura...pikirkan dulu...insyallah ade jln..

SaRaa said...

sama la kite..bbysitter operation..lamaa sgt dh sebulan xanta anak kat dia..now my mom yg jaga anak..tp tula tpksa jmpe anak wiken jela cz my mom xduk sekali..sib baikla i dah nk deliver..so xdela lama sgt kot dok asing2..huhu..

mamalieyna said...

huhu..buntu..cuti je lah seminggu..apa nak dikata~

takpun meh pos adam ke sini, suh tok arif jaga sesama..hee..leh kwn2..ekeke..

amiey lee said...

huhuhu haruuu memang haruuu....

cmno nak tolong.. anak kta pun mak kta tolong tengok2 kan

abadi romeo said...

kene cari pembantu sorang...

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers