Wednesday, March 16, 2011

Hadiah untuk ibu tersayang….

Semalam tanpa d sengajakan caner aku boley layan plak salesman yg datang… borak punyer borak terpikir plak… naper perlu berkira untuk membeli senaskah Al Quran… cuber kalo yg datang tu salesgirl yg bawak baju or mainan adam… kompom aku rembat… tp kalo bab agama berat jer hati jahil aku ni..… dasar tak sedar diri betoi!!

So aku pun membulatkan hati membeli Al Quran yg d bawa oley mamat tue… dengan deposit sebanyak tut….. n total harga yg mencecah…RM000.00…. bukan seratus.. n tak cecah 3 pun…

Mmg sangat tertarik dgn olahan yg d gunakan… n aku raser sangat berbaloi.. lengkap dgn terjemahan yg simple dalam bahasa melayu… so senang faham… kaler pul yg penting! N dalam maser yg samer, dapat sekeping CD ustaz ajar tajwid.. so next two month kalo Milla (my younger sis) cuti sem boley la belajar sekali ngn my mom… besides ader gak buku matsurat n sirah nabi…=)) berbaloi baloi…

My mom pun selalu g ngaji kat masjid.. kalo ader yg proper kan senang my mom nak go through.. bukan aku tak mo beli tok sendiri tp aku raser my mom lebih memerlukan… aku da ader yg time kawen punyer… tu pun aku beli sendiri ikut citaraser aku… berkaler n happening! Cumer nyer tak ader tafsir la… yg ni ader tafsir…
Biler aku bgtau mak semalam, kemain sonok hati org tua aku nie.. bahagia sungguh! Hope mak akan suker ngaji guna Quran ni yer… besar… jelas… mmg best la… hehehe… boley ya tumpang pahala sekali=)

Mama Mayraa pun tak ketinggalan beli samer… kami bukan la mampu sgt… boley bayar 3 kali.. tu yg aku suker tue… so tak la raser beban sangat… bender untuk tabung akhirat naper perlu nak berkira kan… kalo beli CD GAME sekeping RM10.00.. kalo da beli berkali2 cecah gak ratusan RM kan??? Betoi tak?? So aku masih belom membazir kan?? My next impian kalo mampu nak anta mak g HAJI… tp tak tau la biler yg di izinkan Allah… ALONG, NYAH, EJAI, MILA, FARIS… jom yok!!

Jom kiter layan nak gambar Quran yg aku beli took my mom nie=))











 

No comments:

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers