Thursday, March 24, 2011

Air Mata Anak Kesayangan Ibu...

sanggup tak korang tgk air mater anak korang?? kompom la tak kan??
.
.
.
same goes to me.. kalo boley aku tak nak tgk air mater adam ngalir... tp maner nak mau nyer.. tetiap hari kompom akan nanges nyer.... alahai hero ibu nie... tak per la time ni maser anak ibu nak besar... nak explore sumer bender kan...
.
today Adam Hifdzan, genap 1 tahun 5 bulan..... sekejap jer sebulan telah berlalu... alhamdulillah... untill now ibu berjaya nyusukan adam even d malam hari jer... Ibu da tak pumping lagi sbb production da semakin slow... tp alhamdulillah time malam membuak2 susu datang untuk adam... bahagia rasernyer sbb ibu mampu tido pelok2 ngn adam lagi... **ayah siler jgn jeles lagi yer... adam sayang ibu jer.... ngeee~~~~


tetiber ader gambar air mater plak anak ibu ni kan... sorry syg... actually indecent ni maser amik adam from umah ummi ain... Acik Mie ngaco adam.. nyakat nak amik adam... tu sbb adam nanges... sian anak ibu nie... as usual, adam kalo dgr bunyi keta ibu jer kompom lari ke luar rumah even tgh pakai kan pampers ker, tak berkasut ker... so no more ummi ain... sorry la kalo ummi nak ajak balik.. papa umpan ngn motor pun tak jalan... kih kih kih....:p sayang adam... 


Alhamdulillah, walaupun adam masih tak mampun untuk bertutur lagi, tp adam da banyak pandai... especially adam da kenal anggota badan... da tak kompius lagi... 
mata, mulut, telinga, lidah, gigi, rambut, kepala, kaki, tangan, lutut, ketiak, pusat, bird.... sumer adam da mahir... syukur ngn nikmat Allah...
.
.
semalam ibu test adam depan mama mayraa...

Ibu: adam hari ni ader buli myraa tak? 
Adam: adam geleng kepala...

Ibu: adam ader pijak tgn humayraa tak?
Adam: adam geleng kepala lagi...

Ibu: adam sayang humayraa tak?
guest what?
?
?
?
?
?
?
adam ngangguk....:P 

tak sangka sebenarnyer... means, anak ibu ni da makin banyak akal... da pandai... kalo ibu cakap jom mandi terus tarik tgn ibu nuju ke arah toilet... kalo tak bukak pintu toilet tue... siap la...

one more thing, kalo malam nak tido... kalo adam gosok2 mater n nyendeng2 kat ibu, ibu tny adam nak sleep ker? adam akan terus tarik tgn ibu ajak masuk bilik...:P

tempat feberet tgk tv jgn kaco ok!! tuan tecik punyer!!! tok baring2... sandar2...


see... adam da bnyk pandai kan... tak per la ibu akan tunggu adam untuk pandai cakap satu hari nnt... adeeb anak aunty leen da pandai cakap... damia anak auntie suzi pun da pandai cakap... hope maser untuk ibu melayan kerenah adam byk cakap akan tiber tak lamer lagi...

tp org kater kalo da muler pandai cakap, tak larat nak layan? hopefully ibu bakal sabar ngn situasi itu nanti...

jap g nak singgah secret recepi nak beli kek sepotong untuk adam! only for adam... ayah siler jgn ngendeng ok... :p

4 comments:

bonda dadif aka akish said...

alalalla...betol2 punye kuar air mate nih..mmg geng dadif!!!

cam dulu..time anak lom pndai jln..nk cpt jln..bile dh pndai jln..dah tak larat nk kejor pulak..

=)

Adyshariz said...

takpe zura, dia masih belajar menilai lagi tu..kalau dh pandai cakap cam anak akku ni hah..mmg x terlayan lah ko..hehe

mamalieyna said...

adam dh makin besar, makin bijakkan..hee..cian lak tengok air mata mengalir di pipi..syahdu..hu~

Myra Jay said...

Hehee.. bahagianya bila ada anak nie.. leh tengok keletah depa.. :)
Myra tak tau bila nk dapat rasa peluang tu :)

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers