Wednesday, March 2, 2011

02 March 2009..... Kenangan tetap segar dalam ingatan...

this is my big family sebelum arwah ABAH meninggal 2 tahun yg lalu...
sangat sedey...
.
.
.
patut la lately nie aku always emo..
mmg sgt emo..
feeling yg kadang2 ok kadang tak ok..

2 tahun yg lalu... ini la tarikh nyer...
ABAH pergi sgt mengejut..
impak paling ketara sbb aku org terakhir yg jager ABAH..

sedey sangat..
16/01/2009 tarikh aku di ijabkabulkan...
lepas kawen ABAH dok ngn aku...
sempat beberapa kali anta ABAH ker spital serdang...
sempat gak berperang ngn ABAH sebab ABAH g jalan kaki sorang2 dari bandar tasik selatan ke setapak... sempat gak gaduh ngn ABAH sebab ABAH luper makan ubat.. penah gaduh gak sbb ABAH namo mandi...

sumer ni masih segar pader aku..
n paling ralat last day ABAH mintak aku anta balik kg. tp aku tak boley anta sbb tak dpat cuti.. so aku anta ABAH g umah along n along yg anta balik tapah road.. ruper nyer ni kenangan terakhir aku ngn ABAH.

ABAH pesan soh basoh sumer baju abah kecuali kain pelekat..
ABAH cakap nnt senang papehal..
maner la aku tau ABAH da nak PERGI waktu tue...

patutnyer 1 APRIL 2009, ABAH ader appointment operation @ spital serdang sbb ABAH nak wat pintasan.. tak paham sgt tp pasal sakit jantung ABAH la... before ABAH da wat tebuk dari ketiak n kaki tapi tak boley sbb urat ABAH bersimpul tak dapat lepas ke jantung... 

ABAH bgtau aku, ABAH da tak nak wat paper operation sbb abah kater SAKIT=((..
tp maner la aku paham petanda yg ALLAH bg ni kan...
syukur maser ABAH wat operation minor tu aku sempat teman ABAH... da tak malu da ABAH nak shee shee pun aku yg tolong.. sbb ABAH tak larat nak bgn... ABAH kater sakit n ngilu nak gerak... 

sedey sangat biler imbas kenangan nie... hope ABAH tenang kat saner...
jom layan gambar ABAH nak?

kenangan terindah mak n ABAH..

sempat bawak mak n abah n sumer family pergi naik cruise ..
maser ni aku kerja kat Cruise Tasik Putrajaya...

time jalan2 ke narathiwat...

kami bergembira bersama...

acik mee a.k.a ZAMI ISMAIL...
pengubat rindu kalo rindu bangat kat abah..

makan2 kat umah along maser kat bukit mahkota..

renungan ABAH...

pernah teman abah maser g mancing kat laut dalam...
NARATHIWAT...

moga abah tenang kat saner... kami sumer rindu abah...
auatu hari nanti kiter sumer pasti bertemu di sana kan abah...

yg pasti kami anak2 abah sayang abah sangat2...
segala yg berlaku pasti ader hikmah...

hikmah nyer adalah kasih sayang kiter sumer bersatu kembali...
sayang abah!!!

p/s: korang2 yg ader mak ayah, baerbaktila pader mereka selagi mereka hidup yer.. Sabda Rasulullah s.a.w :
Maksudnya : “ Apabila telah mati seorang anak Adam, maka putuslah amalnya kecuali tiga perkara, iaitu : Sedekah jariah, Ilmu yang bermanfaat dan anak yang soleh yang mendoakan kepadanya“. moga kiter sumer adalah golongan anak yg soleh n solehah=))

15 comments:

bonda dadif aka akish said...

mmg kite akan rindu bangat same org yg dh pegi..lagi2 org itu mmg kite syg!!

apepon alfatihah utk abah zura..

~Siti Hajar~ said...

sayu hati bc n3 zura ni...Bykkan bdoa utk Arwah, Sga arwah tenang d sana..

mamalieyna said...

Al-fatihah buat arwah..

eina pun dah takde ayah..selalu membayangkan..alangkah indahnya kalau ayah masih ada, dan boleh sama2 melayani kerenah cucunya yakni akak kita..hu~

Cik JuE said...

aduh sedihnye..moga arwah abah zura tenang di sana....
tetiba teringat ayah n mak kat kg...rindunye kat mereka...

LyNn HaMzAh said...

al-fatihah...moga rohnya dicucuri rahmat dan tenang di sana...

norihan said...

al-fatihah untuk arwah ayah zura..walaupun saya tak pernah merasa kasih sayang dari seorang ayah tapi saya dapat rasa macam mana kehilangan seorang ayahkan...

Fieza79 said...

mesti maseh terkenang dn terbayang telatah abah...al fatihah moga abah zura sentiasa tenang di sana...byk2 kan sedekah kan al-fatihah tanda ingatan zura pada arwah..

tiefazatie said...

sedihnya..al-fatihah utk arwah abah sis..

Adyshariz said...

al-fatihah tuk abah zura..mmg kene hargai org tua selagi ada..insyaallah

sedey plak baca entri ni

ceqjulia said...

al-fatihah untuk arwahyer...tapi muka acik mee tu sama la mcm arwah ayah akak tu ek...

kakyong said...

AlFatihah.

Zura ni anak sedara zami ismail yer...


n3 terbaru kakyong.com Operasi mencantikkan rumah – part 1

aanie said...

al-fatihah...

sedihnya bila kehilangan org yg tersayang...

mummy_ayu said...

al fatiha tuk arwah abah zura..
dah jengah lum kat http://mummyayucontest.blogspot.com/2011/02/3-lucky-winner-for-ians-5th-birthday.html
happy anniversary..ari nie kan?
tgk kat ticker atas tu..

mummy_ayu said...

al fatiha tuk arwah abah zura..
dah jengah lum kat http://mummyayucontest.blogspot.com/2011/02/3-lucky-winner-for-ians-5th-birthday.html
happy anniversary..ari nie kan?
tgk kat ticker atas tu..

Aiydalela said...

Al-Fatihah,

sedihnye baca entri ni. huhuhu.

Moga dia tenang di sana dan mendapat rahmat Allah. Amin

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers