Saturday, February 5, 2011

Aku Benci Jerawat....

raya china yg sangat memenatkan...
yups...
aku harus bekerja sepanjang cuti...
raya melayu pun aku kerja..=))
inikan raya china kan...
org lain boley bersuker ria bersama keluarga...
aku plak menabur bakti kat opis menemani anak2 buah yg bekerja d ticket counter=))
yg sebetol nyer diorg lagi la penat kalo nak d compare kan ngn aku..
aku sangat penat...
satu badan yg amat menyakit kan...
serius beb... badan aku lenguh2 d wat nyer....
.
.
.
ader ANGPAU ker??
Puan Husna, Mr Benard, Mr Loi, siler jawab yer...
*ader ker diorg bacer blog tecik aku nie...
kelak sendiri sambil tepuk dahi...
guling2 kat pontoon pun diorg tak amik peduli pun....=))
melayan kerenah customer yg byk hal...
x d nafikan kan customer is always rite, but sumtimes customer is crazy!!
yups... sumtimes they are crazy...
pening kepala melayan...
.
.
.
tak sabar nak replace cuti nnt...
cepat la besok... tak sabar nak berehat...
all bosses is chinese so they are on leave..
so in emergency i need to make sdn bhd desicion...
risiko... kompom la ader tp nak wat caner... 
ader aku kesah...
.
.
.
kesan nyer...
ke stressan yg melampau... ini la hadiah nyer... 
JERAWAT memenuhi ruang dahi ku..
since remaja aku tak penah ader jerawat k, 
tp biler jerawat yg dtg ni n meninggalkan kesan, aku bertambah2 stress!!
arghhhh!!!! katerkan NO pader JERAWAT....
ader petua tak caner nak hilangkan jerawat??
please la help me... d very d needed!!!...:p
.
.
.
sian kat my little prince yg kebosanan kat umah tue...
en somi plak agak kekok gak la menjager adam sendirian...
tapi nak wat caner keadaan memaksa...
tp tgh hari kang aku nak balik amik adam bawak mai dtg opis..
sian kat dier... kalo dtg sini boley main2...
jap g nak p beli bubur ayam mcd... for my little prince...
tak larat nak masak semalam sebab mlm td balik umah bota.
cousin my en somi tawen...
.
.
.
pg td pun subuh gajah...
sedar2 da kol 7...
syukur la alhmadulillah adam sekarang pagi lambat bgn,
kalo tak kompom banjir nyer tgk aku g kejer...
hehehehehe=))

ok la, aku nak sambung tgk2 kan my anak buah...
korang bz tak??
kalo tak bz klik HB satu untuk aku k...=))


4 comments:

ch@ said...

tak busy pun, kebosanan bercuti kat rumah lama sangat, jerawat stress tu, kena pastikan muka bersih dan jauhi makanan berminyak. kalau boleh makan buah dgn sayur dan minum air masak. hiii.

Fieza79 said...

kalau stres sure naik jerawat kat dahi kan...benci jerawat...mmg mencacat kan wajah kan..huhu tp jerawat ni suka je naik kat bwh dagu..lg benci..!


klik2 HB utk zura..sbb kesian zura kena keje je kan..hehe

bahiyahaziz ; said...

petua ni bagos juga tau...
gune sireh...mase kita petik daun
sireh tu,ambil tangkai sireh sikit..
tumbuk then letak je kat tmpt jerawat..
biar dia kering dan jatuh sndiri..
slalu amalkan..insyaALLAH hilang jerawat tu...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

cara tuk hilangkan jerawat kan.. amek kertas pasir pastu gosok kat dahi tue. buat selama 3 kali..x cukup 3 kali x bOleh. dah 3 kali tgk perbezaannye. mesti BERHASIL!!

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers