Saturday, January 1, 2011

Kenangan 2010 & Azam 2011

Alhamdulillah, labuh sudah tirai 2010...
terlalu banyak kenangan aku untuk d recall kembali...
banyak kisah suker duka aku dalam tahun ini...
tahun yg banyak mengajar aku erti setiap erti kehidupan...

bersama anakanda tersayang...
waaa... sgt menduga kesabaran n keimanan ku... membesarkan my little boboy ni mmg seperti yg d katerkan ley sumer pihak=)) bukan senang nak membesarkan seorang anak... mak selalu pesan, kena byk sabar ngn kerenah anak. anak nak membesar mmg banyak ragam... sepanjang 2010 ni gak la, aku d uji ngn tahap kesihatan adam yg turun naik... adam masuk spital nyer=(( mmg sgt memerlukan ketahanan mental dan fizikal.. UNPAID LEAVE tak yah cakap la... more than 15 days kalo tak silap.... cuti tahunan lesap macam tu jer... mc pun abes!! well done zura:p perkembangan adam yg sgt mencuit hati. ragam yg menggelikan hati... suker menyepahkan rumah adalah habit adam yg utama... da beli mainan yg reger beratus pun, ttp hati berkenan nak sepah kan rumah... baju yg aku lipat kalo leper jer kompom bertaburan balik=)) laci kabinet aku kosong kan... kalo ader brg kompom adam akan 'tolong kemas' kan semuler....=)) tp alhamdulillah, adam byk ngajar aku erti sabar, sayang, dan tamak... tamak dalam erti kater aper sajer akan ku lakukan demi kesihatan dan kebaikan anak kecil nie=))

suami tercinta..
waaa.... dugaan 2010...
aku berselisih faham ngn hubby... melibat kan keluarga mertua... sgt menguji tahap kesabaran. alhamdulillah hubby selalu berpihak pader aku. aku biaser ar keras kepala kan, kalo aku da tau kompom aku tak bersalah naper aku nak tunduk n ngaku kan. ader aku kesah?? so thanks a lot abang.. sbb abang gak ayg setabah ini... menebalkan muker pader sesi 'terjah menerjah' ... ntah la malas aku nak story detail kat sini. cukup la aku kater kan, seburuk maner pun abah aku, abah tetap insan paling mulia pader aku.... so hargailah ayah kalian sumer selagi masih bernyawa=)) i love u much hubby!!

keluarga ku syurgaku...
alhamdulillah... thanks mom... sayang mak sgt2... byk tol mak bersabar ngn kerenak ya n menantu mak yg sorang ni kan.. hik hik hik... susah kan nak bg org faham family kiter??? biar la semua itu ngajar aku erti kedewasaan!! yg pasti mak gak banyak bantu aku harungi kehidupan dalam hidup berumahtangga. banyak nasihat yg berguna. tunjuk ajar. sumer lengkap la... pendek kater full package aku dapat=)) cumer aku masih tak mampu nak hantar mak ke tanah suci... moga akan tiba detik waktu itu....:p

keluarga mertuaku...
sgt mematangkan aku. perselisihan faham ngajar aku erti kejujuran... kebahagiaan... kesenangan... kehormatan ... segala2 nyer... walaupun hubungan masih tidak seperti dahulu, aku cuber bersihkan hati... meneriama seadanya... ermmm.... aku masih balik ke rumah diorg... masih bertegur saper... masih dalam keadaan yg harmoni=) dont wory.... aku d ajar mak pak aku hormat kan org tua=) mak pak aku bekal kan aku cukup ilmu d dada. iman yg teguh! aceh aceh aceh... but, harap2 2011 hubungan akan kembali jernih seperti aku muler2 kawen dahulu.... will try my best!!


adik beradik ku, adik beradik iparku...
sumer nyer ok2 belaka=)) thanks a lots to nyah, banyak tolong aku time pindah umah manjung ari tue. nyah la yg touch up umah aku... aku?? malas + penat + moody coz aku tak mo pindah sebenarnyer... hahahaha... along, ejai, faris mila... alhamdulillah, kami tetap adik beradik terbest d abad ini=) thanks sumer sbb banyak bg moral support pader aku...

ipar2... so far sumer bertukar menjadi manis pabila hujung tahun bermula...  adik ipar aku, Anith bakal menamatkan zaman bujang nyer ngn Mr Azrul a.k.a bestfriend en somi aku!!! kecik betoi dunia ni.. so pas ni kiri kanan depan belakang balik2 org yg samer! bepol alhamdulillah dapat new job n gaji lebey lumayan... belas riban tue... nak sikit boley=)) a.atan... oways beroperasi...:p k.ewa.... dapat baby baru. muhammad qushairi=) alhamdulillah!

kerjayaku...
ermmmm masih kah aku punyer cita2?? secara jujurnya aku cinta kan marketing... tp since berpindah ke manjung nie, seakan2 terkubur segala cita2 aku... menanges? da tak mampu menanges lagi... mungkin ini la pengorbanan aku pader perkahwinan ku... kepada keluarga aku jugak... kalo aku terus mengejar cita mungkin bertambah porak peranda hidup aku.... since suami masuk goment, mmg payah dia nak lekat kat umah... memanjang outstation... org laut la katerkan... adam plak kerap tak sihat... dan mungkin jugak ini yg telah d takdirkan untuk aku... so sekarang aku cumer layan jer kehidupan aku... biler bukak email, banyak email2 lamer terkeluar. banyak gak tawaran kerja yg aku terima. tp sumer nyer d area KL. sekarang aku d manjung... kena berpijak d bumi yg nyata. pensyarah mara yg terlepas untuk interview=( kerani kat bahagian kaunter tabung haji(putrajaya)... banyak lagi la... sales exec kat marriott hotel, putrajaya. sumer aku pandang ajer tawaran yg datang itu=)) hahahahaha... so duduk la aku d marina sebagai tourist info exec=)) sampai biler aku sendiri tak pasti....????

harapan dan azam ku 2011:p
harap2 nyer 2011 ni bakal membawa sinar bahagia untuk aku dan suami ku dan juga untuk insan2 yg aku sayangi=)) aper azam aku eh?
nak tambah anak sorang lagi...:p
aku nak jadi ibu yg terbaik untuk adam n bakal adik2 nyer nnt..
aku nak jd isteri yg solehah
aku nak jd anak yg solehah yg mampu jaga kebajikan mak aku utamanyer n adik bongsu aku sampai la dier habes belajar nnt=))

hopefully impian nak holiday, betol2 holiday termakbul=)) aku berharap sgt kalo2 ader rezeki tertumpah dari langit, aku nak cari kerja baru.... yg gaji nyer lebey berbaloi... mudah2an murah la rezeki aku da family aku...

No comments:

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers