Friday, January 7, 2011

Dalam Kenangan :: Adam 5 Bulan

5 bulan sudah anak ibu nie...
alhamdulillah...
tp sedey sbb ibu da start kejer time nie...

jenuh mencari pengasoh untuk adam...
alhamdulillah setelah 5 6 umah yg d terjah, tersangkut kat ummi nor...
first day, lepas anta adam.....
mmg menghayat hati...
adam namo minum susu botol...
walaupun da d biaser kan kat umah...

biler ummi kol ibu, 
tak semena2 air mater ibu menitik...
sedey nyer Allah jer yg tau...
then ibu call ayah soh amik adam....

ayah g amik adam then bawak dtg opis ibu...
maser tu kan first day ibu kejer so tak berani nak mintak kuar...
lunch pun ibu makan roti jer...
tak lalu nak makan...

then ibu bg adam tekk sampai adam kenyang betol...
kol 2 ayah anta adam balik ke umah ummi n adam tido sampai ke petang...
ibu balik jer, adam nak tekk lagi...
terus ibu bagi...

start ari tu proses mengepam susu muler berjalan..
maser ni ibu tak tau pasal ebm lagi...
tp ibu try n error jer..
masuk opis kol 9 ibu da start pam susu...
2 jam sekali ibu pam...

penah ibu tak pam sampai tgh hari coz boss asik panggil masuk meeting...
tgh hari terpaksa balik sbb baju ibu da basah lenjun...

alhamdulillah, 
hasil pam susu, sehari ibu dapat collect 16 onz.....
syukur nikmat Allah.
walau pun ibu tak wat stock, tp setiap hari biler berjaya bg 
2 botol besar kat ummi untuk adam nyusu, ibu raser bahagia sgt....

selain tue...
perkembangan adam time 5 bulan ni adam da pandai duduk...
da nak mahir merangkak...
rajin angkat montot....=)))

7 comments:

aanie said...

sy pun masa first day anta adam kat pengasuh rasa tak tenteram je...ye la, masa pantang tu duk berkepit ngn kita 24 jam je...risau gak la takut dia xnak susu botol...

Fieza79 said...

mesti la rasa tak selesa dan tenteram biar kan anak dgn pangasuh kan...sedih sebak dh tentu la..phm sgt..lama2 nnti akan terbiasa la tu zura...

Zur@ZaRi said...

fieza... mmg sgt2 tak selesa da waktu tue... mmg raser nak benti kerja jer...

Zur@ZaRi said...

aanie... sy tak penah alami lagi dua bulan tinggalkan ngn org... sbb lepas pantang benti kerja n pindah balik kg. biler start keja balik mak ai... sebak giler...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

bertuahnya adam dapat ibu mcm nie...

Zur@ZaRi said...

aper yg bertuah nyer kina...
kiter ibu ni kan sumer samer jer=))

mamalieyna said...

huhu...dihari pertama berpisah, mmg serba tak kena kan..tmbh2 still bF..huhu..

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers