Saturday, December 31, 2011

Welcome 2012 (*__^)

salam tahun baru sumer....
waaa.... esok da masuk tahun baru....peeps!!

cepat nyer masa berlalu....
macam2 hal da berlaku sepanjang tahun 2011 ni.... pahit manis sumer nyer terlakar dalam blog ni... blog ni da jd diari peribadi aku dan insan2 yg aku sayang... segalanyer tercoret indah d sini... bukan tok bukak pekong d dada tp sekadar catatan perjalanan seorg insan yg menumpang kasih di bumi Allah...:P

ok la biler cakap tahun baru sumer akan ckp aper azam baru kan... same jer azam aku cam awal muharram dulu... aku harap segala aper yg aku hajatkan akan tercapai....

BABY BARU >>> alhamdulillah tercapai sudah and sekarang aku da preggy hampir 7 minggu...


RUMAH BARU >>> alhamdulillah... sudah melangkah... hope loan bank akan lulus...

n now, byk g yg bermain d pikiran aku tok pasang bermacam2 azam... tak perlu la aku share kan kat sini.... insyaAllah sekiranyer tercapai aku akn coret kan jua suatu hari nanti...

alhamdulillah, baby d jangka kan akan kuar pada bulan 8 next yr... n now aku da mula training adam tok say NO pada tekk... hope usaha aku akan berhasil...

mmg aku sendiri sedey tp aku terpaksa... aku sendiri lemah tok bg adam tekk.... hope adam kuat yer sayang... org kater akan demam la hilang selera makan la n so on... but aku tetap yakin jika d izinkan Allah sumer perkara tu akan terhindar... n aku begitu berharap adam akan kuat....

yes! adam pasti boley.... insyaAllah....

sayang tak nak susah kan ibu kan...?
hope adam akan membesar bagaikan juara!

erm aper lagi nak citer ea...

tak ader aper sangat kot.... cukup la sekadar aku ucap kan selamat tahun baru buat saper2 yg singgah ke blog cap ayam aku ni ha... 

akhir kata for last entry for this year.

buat suami tersayang, thanks kerna terus terusan sayang kan ayang.... thanks sbb sentiaser support n bg sokongan moral yg tak penah putus2... walaupun kadang2 bercanggah pendapat, bertikam lidah n bagai... tp kiter tetap d takdir kan bersatu... ayg sayang abg!

buat adam cinta hati ibu, ibu doakan adam akan terus membesar dengan izin n rahmat Allah.... sentiaser dalam lindungan Allah.... jadi anak yg baik yer sayang... ibu akan sentiaser berada d belakang adam walau dalam aper keadaan jua... hope Allah perkenankan doa ibu supaya adam membesar menjadi anak yg soleh, terpelajar n mampu berbakti utk dunia, agama, bangsa, keluarga da juga tok ibu n ayah!

buat baby dlm tummy, sihat2 yer sayang... moga Allah izinkan tok kiter ketemu next august'12.... lindungi la baby ku ya Allah... supaya lahirnyer nanti cukup sifat dan sihat tubuh badan, berakal n terpelajar... solehah!


akir sekali, salam sayang dan selamat tinggal 2011....

Wednesday, December 28, 2011

Mak Ai..... Gedabak NyeR.....



tp itu la yg berlaku....

naseb badan....

bukan tak bersyukur... tp mak ai... besor sgt ler plak... sampaikan takut nak menaip kat blog kesayangan aku ni ha.... 

en ikram ni sajer jer tau... kemain dier yer... sementara aku dalam bilik kebal td dia sesuker hati jer menukar monitor aku ni.... sampai kan raser cam nengok TV ler plak...:P

ok minggu ni minggu kesibukkan aku sampai la next week ok... sbb since aku wat payroll, week before 7hb aku da kena kire OT last month... then next week baru start dengan gaji.... mmg menanges la dis week sbb sampai opis jer da ngadap duit....* _ '

bonus, tak yah cakap ler... takkan meraser nyer... cukup la sekadar kalo tahun depan dapat increment... sedey keja ngn company cikai cam nie... nama gah, tempat cantik tp kebajikan staff tak d jaga sangat....

no fix increment, no bonus... cuti tahunan yg hanyer la 12 hari tu pun for thise yg da bekerja 2 tahun dan ke atas... kalo da 5 tahun baru la meraser nak cuti lebey2....

ermmm... naseb badan... nak sedap kan hati pk ler kat luar saner tu ramai yg menganggur.... 

ok la.... berceria pasai dak opis nie, sekarang aku da kerja kat bahagian account... every month aku kena wat payroll... ni major task aku la... maser memuler buat tu byk gak la yg silap... sedey giler... siap kena serang ngn staf la bagai... maklum la company ni tak berapa nak standard.. ader staff yg d layan bagai kan anak emas da ader gak yg d layan bagaikan anak tiri angkat...

so aku yg budak baru belajar ni kirer sumer standard jer.. so muler la ader yg mengamok kan...

hahahaha.... ader aku kesah...

ok gua mau balik dulu yer... da kol 5 pm da....


Tuesday, December 27, 2011

Kebahagiaan Dan Keserasian Yg Ku Cuber Bina

Waaaa.... weee....
nak jerit boley tak....

punyer awal pagi aku upload gambor ni sbb mood happy nak bercerita... seklai boss aku panggil masuk bilik kebal tok kire duit sales.... nak jerit tak guna kang melayang bonus plak....

aper yg dpt aku paham sikit2 td, MIJM aka company aku bernaung akan bg bonus tp tak tau ler baper nilai nyer... yg pasti yg telah termaktub, Pangkor Marina da kompom dapat sebulan gaji.... seronok la mama mayraa yer! so boley ler ngepau mak ni haaa.... yuhu!!!

************************************************

ok berbalik pada cerita hujung minggu aku... cuti x'mas kan.... so en hubby awal2 da inform nak balik bota... so aku kan isteri yg solehah, turutkan la walau pun dalam keterpaksaan...:p opsss!!!

tp kali balik hari sabtu after aku balik kerja sbb aku sekarag sabtu kerja half day... compare before aku kerja full day.. so the very the big thanks to MR LOI aka boss aku sekarang sbb transfer aku ke opis... walaupun aku tak pasti baper lamer aku akan berada kat atas ni ha... wat ever it is selagi aku ader kat atas ni aku gunerkan peluang sebaik yg mungkin....^__*

ok sampai2 bota, makanan da terhidang... so dengan perut yg lapar bangat ni so kami pun makan ler aper yg terhidang.... ader nasi beriani, puyuh, ayam, jelatah.... atas nasihat suami tercinta makan la aku nasi n ayam jer sbb puyuh n jelatah kan panas n tajam tok aku yg baru nak mengandung ni.. so telan air liur jer la.... lalalalalala......

nak d jadikan citer, malam tu kami sumer makan kat luar... @ horizon restaurant... nak kater high class sgt tak la kan... tp so far so good la... makanan pun ok2 gitu... yg pasti dapat makan menu feberet aku di sbb kan en somi tercinta yg pilih menu... walaupun yg tukang bayo nyer adalah FIL...:p




ok comel tak kami? 
saper kater tak comey nak majuk arrr.....:p

aku suker giler gambo ni tu sbb aku biar publish bosar2...
di snap oleh pak ngah aka azrul aka somi SIL aka bespren my hubby..

tq much much azrul...
tpon ko canggih, plus aku n adam yg comel...
tu sbb gambo ni pun the very the cutest!!!

**masuk bakul angkat sendiri!!!




alahai si comel anak ibu ni....
sejak kena pancing ngn pak ngah dengan game, kemain suker dia bergambo...
soh posing pun ngikut jer...

yg pasti kamu sangat comel wahai anak ku!




cak!

main cak2 ngn ibu plak.... 
ibu nak snap gambo dia, dia plak main cak2....

wahai anak ibu sayang, 
hope adam akan membesar menjadi anak yg soleh...
bahagia sangat ibu nengok adam happy n ceria...
namo banyak ragam yer sayang...
walau pun sekarang adam da muler nak merap (org kater pembawakan budak ea?)
ntah la....
but till now, ibu n ayah masih boley bersabar ngn kemanjaan kamu itu!
peeps!!!




see...
ini la bukti nyer biler pak ngah umpan dengan game...
sanggup serah diri dok ngn pak ngah...
padahal maser muler2 jumper kemain pelok kaki aku sipa cakap
"ibu.... adam takut pak ngah........"




ok tanyang sikit menu yg en hubby pilih.... sumer tu menu set n + air tembikai satu jug....

tp jgn heran yer sbb aku ni ha namo minum alif ya sin, so aku pilih extra minuman feberet aku...

C.A.R.O.T S.U.S.U

en hubby pun layan kan jer permintaan aku...
ngeeeeee........~~~~~~~~

sayang banyak2 en hubby ku!!




ini lah menu feberet aku..... 

BUTTER SOFT CRAB 

mmg aku bedal tak hingat ler kan!!! 

alhamdulillah...

kekenyangan.....

****************************************************

ok la....

secara jujur nyer, dinner ni bukan la nak sambut kedatang org baru.... saper org baru tu? org baru tu adalah baby yg aku and SIL kandung...

baby anith da 3 bulan++ n aku plak baru 1++...

so perjalanan kandungan kami masih panjang n d harapkan sihat sehinggala d lahirkan kelak....

dinner ni sempena konon nak meraikan kami satu family yg berkumpul... mmg jarang dapat kumpul bersama. tp biler da berkumpul ni biaser la kan, kompom ader yg best n tak best nyer... so pendam sahaja la...

tp yg pasti aku da cuber berlagak serasi dengan FIL aku walaupun kengkadang masih makan hati... mereka FIL ok cumer biaser la biler da preggy nie, sensitip tu lebey sikit... tambahan kenangan pahit maser preggy n berpantang adam dulu sering terlintas d pikiran...

aku cuber nak masuk dalam FIL aku... walaupun hakikat nyer kami amat susah tok bersatu... tp aku cuber demi kebahagian suami tercinta... biarla aku pendam, aku menjeruk raser asalkan en somi bahagia...

FIL aku ok, kami da tak punyer masalah, cumer nyer biaser la kan bukan senang nak NGAM biler pernah ader titk hitam d awal perkenalan kami...=)

aper dia ea.... ok la nnt2 aku story balik yer... yg pasti taraf FIL & MIL adalah sama like my mom n dad... *ikut islam laa... tp dalam hidup realiti mana mungkin kan....

aku cuber nak perbaiki perhubungan kami... hope satu hari nanti mereka juga akan menerima aku sebagai anak mereka jua....:P


Saturday, December 24, 2011

MasyaAllah banyak nyer KoMen.......

hehehehe....

"""ni status aku kat FB semalam""""

"akhirnyer terjawab sudah... 3 bulan aku melepek demam yg on off, batok tak henti2, sesema yg da macam hujan, syukur Ya Allah, moga kebahagiaan ini akan terus berpanjangan"

bukan ini yg aku nak kongsikan... tapi komen terakhir yg aku terima dari insan yg aku sayang....

opkos la en hubby kesayangan aku...:p

itu la komen dia selepas membaca hampir 70 komen yg d terima n di balas...=)

"MasyaAllah banyak nyer komen"...

alhamdulillah, aku berkongsi kegembiraan dengan ramai... cust yg aku sayang, kengkawan yg aku cintai.... sumer berkongsi kegembiraan pabila mengetahui adam bakal bergelar abg long...

timer kasih kengkawan... timer kasih sumer kenalan yg mendoakan sy dan baby selamat sepanjang bakal menjalani hidup bersama membesar dengan jayanyer... akupun mengharapkan baby ini bakal lahir dengan cukup sifat.. sihat tubuh badan n bakal menjadi anak yg soleh...

opkos la aku mengharapkan kedatangan permata gugurl... tp itu sumer kehendak yg maha ESA... aku sedia menerima segala ketentuan... biarla aper pun jantina nyer, yg pengting sumer nyer selamat...

bercerita berkenaan pengalaman mengandungkan adam dulu, permualaan juga aku dan seisi keluarga sangat gumbira... tp kegembiraan tercemar seketika d sebabkan kehilangan ayahanda yg tersayang semasa aku hamil 3 bulan....=(

tp selepas tu, seperti biaser hidup perlu d teruskan... alhamdulillah segalanyer berjalan ngn lancar... tak ader aper yg pahit sepanjang proses kehamilan adam... aku tak ader alah langsung... tu sbb aku naik hampir 25kg...=)

hope, baby kali ni pun aku takkan face alahan yg teruk....

ok la, aku nak sambung wat kerja... kalo nak d coret kan mmg byk yg aku nak tulis... tp kengkangan tugas sebagai pekerja membatas kan aku tok meneruskan... berjumpa d lain entry ya....=)


doakan aku n baby!


Friday, December 23, 2011

Abg ADAM bakal Ber" ADIK....:p

Salam Jumaat dunia...

Keberkatan malam jumaat dan juga penghulu segala hari....

sekadar mencoretkan sebuah kenangan yg pasti membuat kan ceria bahagia sepanjang hari....

Alhamdulillah impian bakal menjadi kenyataan....=)


ok la....

untuk pengetahuan kalian ""siler tgk gambar kat bawah ni yer!!!"

ok la... di pendekkan cerita....

mood aku sangat bahagia... lepas cek jer terus snap gambo n send kat my lovely sis yg sorang tu kat PD n sorg lagi tu kata nun tawau saner...

dua2 bahagia mendengar biter yg d khabarkan...

dengan en hubby lg la kan... mmg la dpt special pelokan muchuk muchuk!! manja manjer gitue... masing2 antara kami tersangat la happy... terlalu byk dugaan mendatang utk memiliki baby nie...

tp akhirnyer, impian jd kenyataan... aku bahagia.... suami juger begitu....

pg2 lagi da call mak bgtau kat mak... mak pun happy sbb ramai da yg keep on asking biler nak bg adam adik... sbb adam pun da almost 2 & 2 months this 24th Dec 2011...

so aku bersyukur sangat2 ke hadrat Ilahi atas kurniaan nie.... publish kat wall FB sekali berjela komen2 yg d terima.. masing2 tumpang happy dengan status aku pg ni... berkat pagi jumaat...=)

terus update status kat BBM... ramai gak yg wish tahniah n so on... ader yg siap bg tips mcm2 caner nak handle adam... opkos la kan, adam was very the very pampered with me.... 

but time is coming to persuade adam to be a good brother... n most important thing nak pujuk adam tok lepaskan TEKK....

perkara yg paling aku takuti....=(

but, i have to...

ok la berjumpa d lain entry....

doakan baby n aku selamat yer kengkawan... sayang korang sumer! 


Thursday, December 15, 2011

8.15am >> berani mati!

salam bahagia peeps!

hidup yg harus di teruskan... pahit manis tu la kehidupan... tanpa ader pahit manis tak syok la plak kan....

sangat terharu dengan komen2 yg d beri oleh kalian pembaca sekalian....:p

baru la aku sedar bahawa diari alam maya ni mmg sangat dekat d hati peminat... sbb aper aku ckp diari? sbb segala yg aku anggap perlu d kenang aku harus coret kan kat sini... tak kira la hal peribadi, hal kerja, hal kengkawan...

ader aku kesah? bukan nak bukak aib tp ini la kehidupan aku... kalo korang tak mo sibuk tak yah bacer k... ops terkasar plak... bukan aper, ader c anon ni kater blog ni bukak aib... kalo nak kire bukak aib, byk lagi media sosial lain yg bukak aib... pader aku tepuk dada tny iman! n bagaimana kiter mengguna kan sesuatu media tu sebaik yg mungkin!

pg ni aku lambat sikit... sedar2 da pukul 7.45am... aku demam semalam n sesema yg teramat teruk... sekarang ni pun asik sok sek sok sek jer... rimas mak tau! tp nak wat camner, anak da sihat mak plak....

so tak sempat nak singgah beli paper tok sarap... so aku pun grab jer aper yg ader kat umah... n hasil nyer...



so ni jer la hasil nyer!!

kol 8.00am baru aku siap mandi... sekali tgh siap2 adam plak yakk!! adussss.... mmg kompom lambat ler nie... so bergegas mandi kan adam... sekali kuar umah tepat jam 8.15...

tp kuasa Allah kan, tak sampai 5 minit da boley anta adam n terus pecut ke opis... sekali punch baru kol 8.26.... yeee haaa....

cuber bayang kan betapa dekat nyer opis aku n umah aku.... hahahahaha.... so pas ni tak yah kelam sangat sbb start sekarang aku da boley kuar umah kol 8.15am... jgn jeles ok!


*********************************************************************

ok bercerita plak pasal adam... d sbb kan adam da mau minum susu kat umah ibu afiq, so semalam pas amik adam aku pun pergi la kedai mencari susu tok adam...

aku tak penah terpikir pun nak test bg susu ni...  korang nak tau susu aper? ni haaa dia...

ini la susu yg aku maksud kan....
tak mahal pun berbanding susu2 yg penah aku try before..

RM21.90 utk satu kilo...=)

ibu afiq ajar minum dalam cawan 
then pakai straw...

mmg sangat suker la cinta hati aku tu kan!

so aku berdoa pas ni adam akan maintaiN nyusu ngn jayanyer! bukan aper kan... ni sumer tok kesihatan sepanjang hayat dia jugak... aku sbg ibu musti la nak yg terbaik kan...

mana ader mak bapak nak yg buruk tok anak dia...

ok la keja aku pun menimbun ni, so aku stop dulu... jap g aku terjah blog2 yg lain yer.. sayang korang sumer!

bukan aper, adam pun da besar kan... hope pas ni biler da mau nyusu senang la sikit hati aku ni kan...

Wednesday, December 14, 2011

Semoga Adam serasi bersama IBU AFIQ

salam sejahtera sumer!

waaa... tak sangka luahan rasa hati pader entry yg lepas byk mendapat respon dari pembaca setia blog cap ayam nie... tak sangka bebenor nyer!

tp sy cumer publish maner2 tak tak berbau kemarahan dan permusuhan... cukup la sekadar sy seorg sajer yg tau aper yg kalian komen... sbb mama mayraa jugak pembaca blog ini...

ok la, terima kasih daun keladi kalian sumer... sy sgt hargai komen2 yg d beri, tp jgn kecik hati kalo komen kalian sy tak publish... bukan aper, biar la perit dan kemarahan kalian tu sy sorg jer yg bacer... sy tak nak mengerohkan keadaan bersama sahabat yg sy sayang!

mmg sy terkilan, sbb tak mungkn salah adam 100% kan... tp tak aper la ALLAh maha adil... Allah da suratkan sumer nyer jadi macam nie.. n hari ni hari ke2 adam bersama IBU AFIQ... alhamdulillah, nampak serasi macam dengan UMMI AIN dulu... hari kedua da ok.. da tak nanges2 da...

yg sebenarnyer, ibu afiq ni dari dulu nak jg adam... comey kater nyer.. ibu afiq ni dok depan umah aku... so tak sampai 5 minit da sampai kalo jalan kaki:-) masa dia tau ummi ain nak pindah, sibuk bertanya kalo dia boley jaga adam. tp masa tu sy sedikit gusar sbb ibu afiq ader anak bongsu yg sebaya adam... AFIQ nama nyer... tp kalo da jodoh kate ALLAH, tolak macam maner pun akhir nyer bersatu gak kan?

duduk la adam di rumah afiq... yg best nyer afiq ni beza 11 bulan dari adam... tp afiq da pandai tak pakai pempers... IBU AFIQ kater tak aper, nnt dia ajarkan... actually dari adam genap 2 tahun aku da ajar. tp biaser la kalo ibu sendiri yg ajar, da la acuh tak acuh kan... hehehe...

lagi satu yg best, IBU AFIQ siap ajar adam nyusu botol semula... Alhamdulillah... mungkin aper yg terjadi ada hikmah nyer...

selamat tinggal MAK ITA... mak ita ok, cumer keadaan yg menyebab kan tak OK...

biler citer bab amanah ni, bukan anak jer amanah yg perlu kiter jg... mak bapak selalu ckp n impi nak miliki anak yg soleh solehah... cuber cermin diri sendiri dulu... adakah kiter sabagai anak da cukup soleh dan solehah pada mak bapak kiter? cukup sempurna tak semayang 5 waktu kiter? cukup sempurna tak penutupan aurat kiter? poser ramadhan yakin 100% ker sempurna... pembayaran zakat?

sumer ni kena amik pusing... bukan senang nak jaga amanah.. mmg anak sebahagian dari amanah yg Allah pertanggungjawabkan.... tp kalo diri sendiri tak dapat jaga macammaner nak jg anak kan? tepuk dada tanyer la iman... so zura, starting for this time being, awak pun kena berubah... biar org nak cakap aper, biar org nak wat aper kat kiter. ingat pesan mak, jgn membalas... insyaAllah Allah akan bg petunjuk.. semua yg berlakupasti ader hikmah....

ader yg bertanya so aper jadi pada mayraa kan?
mayraa sekarang masih kurang sihat batuk... sian mayraa.... auntie doakan mayraa cepat sembuh yer sayang...  abg adam selalu tny pasal mayraa... n tiap kali abg adam tny auntie kompom sebak... sbb abg adam rindukan mayraa.. sahabat yg da setahun bersama... tak per la, ader rezeki nnt kiter jumpa... abg adam sekarang sebelom tido pasti tny, ibu awak(mama mayraa) maner? ibu umai mana?... sedey sangat...=(

tak per la... suatu hari nnt adam akan luper jugak pasal mayraa sahabat dia ni... masing2 da bawak haluan sendiri... selepas kejadian hari tu, aku da tak anta adam kat umah mak ita... tp mayraa masih di sana menanti kepulangan pengasoh baru yg sedang bercuti... sehari selepas, kaki mayraa bertanda segaris dari belakang peha ke belakang lutut... next day plak badan mayraa bertanda... macam kiter menggaru tue... biji2 tanda yg boley d kater kan agak byk kat badan mayraa...

jgn salah sangka ea... bukan adam yg buat, n takkan sekali adam yg buat la kan... mayraa yg garu sendiri... kuku mayraa panjang, tp sekarang da pendek sbb mak ita da potong...

erm... nak citer aper lagi yer... panjang plak karangan hari rabu nie... ooo luper nak bgtau, aku mmg tekad ngn IBU AFIQ... n takkan berpatah semula ngan mak ita... sbb mak ita asik tpon nak jaga adam balik... tp sekali kaki da melangkah kuar, aku takkan berpatah semula... bukan aku ego tp hati aku da sakit... biler tgk mayraa aku sedey... tgk mak ita pun aku sayu... so better aku tekad dengan keputusan yg aku buat... lg pun adam da besar.. da muler faham aper yg aku cakap...

adam jadi anak yg dengar kater yer... cara ibu didik adam mungkin berbeza dengan cara org lain, biar org kater ibu manja kan adam, tp manja ibu pada adam ader ketegasan nyer... pada ibu, belom maser nyer ibu nak jentik or rotan adam... adam masih dalam proses utk d manja...

ibu amik iktibar kisah nabi yg mana (ibu tak pasti samada anak @ cucu baginda) bermain time baginda tgh solat... then budak tecik tu naik n duduk atas tengkuk nabi yg tgh bersujud... baginda tak marah pun... baginda bersabar sehingga budak tecik tue turun n baru continue solat...

so salah ker kalo ibu nak cuber bersabar macam tue... so adam jgn noti2 ok!
hope adam jadi anak yg soleh dan mendengar kater... tak kire kater saper... maner yg baik adam perlu patuh tau... yg tak elok jadikan sempadan...

ok lah, setakat di sini dahulu coretan ibu... nnt ibu ber karangan lagi kat sini yer!

salam bahagia sumer....=)

Thursday, December 8, 2011

kalo adam tak kuar, sy akan amik mayraa biler2 masa....

mungkin kah pengasoh baru adam nanti sama seperti ummi ain? ingat lg tak pasal Ummi Ain?

alkisah dua sahabat yg sedari kecil bersama terpaksa di pisahkan deq kerana terlalu "sayang"....

kalo awak membaca ni, maaf kan saya yer... sekadar untuk mencoret kan aper yg berlaku... saya tak salah kan awak dan juga suami awak... saya anggap ini sumer takdir... setiap perhubungan pasti ader pasang surut nyer kan... dan kali ni kiter teruji dek kerna terlalu sayang....

saper sangka, dugaan ni dtg bagai kan kilat tp pergi gak sepintas lalu dengan izin Allah...

bermula dengan kesan gatal/melecet/garu/garut/cekau d tangan mayraa....

samada adam yg punya kerja atau sebalik nyer hanya Allah yg lebey mengetahui....kalau yer sekali pun adam yg buat aku pasrah... sbb tak ader bukti nak kater bukan adam yg buat, tak ader saksi nak kater mayraa yg garu sendiri... so aku terima dengan hati yg terbuka...

plus, mulut pengasoh kali ni boley tahan gak cabang nyer... mmg dari awal, baby sitter adam yg lama tak mo mak ita yg jg adam n mayraa.. tp kalo tak cuber tak tau aper jadi kan...

bermula la episod adam n mayraa bersama qaseh, kakak, alia d umah mak ita.... aku mmg senang org nyer, selagi tak tersentuh aku akan senyap... janji anak aku d jaga dengan baik... alhamdulillah aku mampu untuk bersabar sehingga la kemuncak makan hati yg berlaku isnin (5/12/2011)....

sumer nyer berpunca dari suami sang sahabat yg terperasan ader kesan luker d tangan anak... kesimpulan ber BBM, boley d katerkan suami sang sahabat ni menyalahkan adam sebulat nyer... sehingga masa dia berjuma k.ita terkeluarla kata2, kalo adam tak kuar sy akan amik mayraa biler2 masa....

alhamdulillah aku punya sahabat yg jujur menceritakan segalanyer... so aku bersikap rasiaonal menerima seadaanya... bohong la aku tak terasa... aku gak manusia biaser... aku gak punya hati dan perasaan... tambahan biler si suami sahabat mengatakan aku tak pandai menjaga anak...

aku pun bersemuka ngn k.ita n cakap aper yg mampu aku luah kan....

mama mayraa ckp k.ita bgtau.... "adam pijak qaseh.... siap ckp lagi.. ni kes berat awak... awak kena pukul adam.. bertegas sikit dengan adam tu... jgn manja kan sangat... awak lembut sangat ngn adam....

aku pun tny k.ita... adam ader pijak qaseh ea kak? k.ita ckp.... eh mana ader... biaser la diorg main2 tolak2 tarik2... terjatuh terpijak.... bukan dia pegi pijak budak tu tgh baring....

dua2 aku masuk tinger kanan kuar tinger kiri... sbb pada aku hal budak2 biaser la... mungkin aku lebey bersikap tak aper... penah suatu tika dulu mayraa gigit peha adam... ni antara yg paling teruk la... sbb mmg time mayraa nak tumbuh gigi dulu adam selalu jd mangsa... n bohong la kalo aku kater adam tak penah gigit mayraa kan... tp kali tu kesan gigit tu dua kali... n lebam hijau sampai bengkak....

sbb kes budak2 kan, aku citer hal ni kat mama mayraa tp lebey pada take it easy... lama2 baik la... tak effect mana pun...:-) boley d kata kan time tu tetiap hari balik ader kesan gigit kat badan adam... antara yg teruk sampai luker kat bahu, juga mama mayraa tau... kat tangan tu tempat biaser selalu kena..... lalalala... pengajaran kehidupan tok adam juga...

tp biler mayraa jd cam ni n terus salah kan adam 100% aku betol2 kecik hati.... makan hati yg teramat sangat... "terus mengugut pengasoh and sedikit sebanyak memperkecilkan aku... sehingga ckp, kalo zura tu tak pandai jaga anak meh sini biar saya ajar..."

di sebab kan luker itu gak, aku dingin ngn mama mayraa yg selama ni BFF aku... tak penah ader rahsia antara kami... sehingga kan hal dalam selimut pun kami penah berkongsi rahsia... begitu pny kami rapat... kami penah berkongsi air mata biler berdepan masalah... tempat bertaut kalo si suami masing2 jauh beroutstation....=(

tp, keadaan masih dingin.... padahal selama ni aku anggap mayraa tu macam anak aku sendiri... bukan nak mengungkit, tp itu la kenyataan nyer... aku juga sayangkan mayraa... setiap pagi aku belikan bekal tok adam n mayraa... tak penah aku beli single set.... setiap makan tok adam kompom aku pesan ngn adam, makan ngn mayraa tau... bukan la gah maner pun, setakat sarapan pagi jer... makan kudap2...

kadang2 roti canai, kuih muih, nasi lemak, bihun ker mee ker... ikut mana yg aku sempat singgah time nak anta adam tue... sbb aku tau mama mayraa tak sempat nak singgah beli... n alang2 aku da singgah beli kan... beli la sekali... n dulu kami penah ckp, tak mo pisahkan adam n mayraa... tu sbb masa Ummi Ain?  pindah kami berusaha menjari pengasoh yg boley jaga kedua nyer...

even aku jumper dua org pengasoh yg willing jg adam tp tak mo mayraa kami tolak... n mama mayraa pun ader jumper yg boley jg mayraa jer pun mama mayraa tolak.. tp tak sangka plak persahabatan adam n mayraa jd macam nie...

kami penah bersembang.... n kami akui, kami baik kami rapat tp kami dua manusia yg berbeza budaya, cara and personality... mama mayraa agak sedikit garang dengan mayraa manakala aku plak agak lembut dengan adam... cara approach kami berbeza... bohong nak kater aku tak penah pukul, tak penah cubit adam...
kalo salah tetap salah... tak penah aku biar kan sumer benda...

tp aku lebey suker psycho adam... alhamdulillah adam masih BF so senang aku nak pujuk dia... itu cara aku... tp biler org kater aku macam2 seolah2 mengata laki aku sekali tu yg aku jd kecik hati....=(
alhamdulillah n bersyukur sangat aku dapat tenang kan en somi n kami anggap sumer ni ader hikmah nyer...
biar la org nak kater kami aper pun... kami punya cara yg tersendiri tok didik anak kami... pokok pangkal berbalik la pada Allah...

mak pesan, jgn tinggal solat n ngadu la kat Allah... Allah sentiaser bersama org2 yg sentiaser ingat Allah...=)


so hidup kena terus... buat mama mayraa, sy sayang awak n sy maaf kan segala keterlanjuran antara kiter... sy pun mintak maaf andai awak ader terasa hati ngn sy... kalo ader yg adam terpakai or termakan hak milik mayraa, sy mintak halal dunia akhirat yer...=)

hope Allah izinkan kiter tok mesra seperti dahulu...!

Wednesday, November 2, 2011

Kerna Adam aku CeCeRCinTA......


tIGA kATA - kru


Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut


Mungkinkah kerna kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta

Chorus

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta

Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa
Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Ditakdirkan berpisah

Ulang Chorus
(Rap)
Dalam kesibukan
Kita seringkali mula hilang kemesraaan dengan mereka di sisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga mempunyai bahu sedia untuk kita bersandar
Pejamkan matamu
Lihatlah di hatimu semua kasih terhimpun dibiarkan terkurung
Jadi luahkan sekarang luahkan

Ulang Chorus
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta (Aku cinta padamu)

Wo ai ni
I love you




HUHU...

tak pasti biler mana dia da pandai utk meminati lagu...=)

di sebab kan budak tecik ni jugak la aku giler ngn lagu KRU nie...
bukan aper, kat maner2 biler terdengar lagu ni kompom adam yg aku rindu...

anak tecik ni gak da terlalu matang pada aku..
macam2 yg dia da mula pandai....

ok la itu saja tok kali nie...=)


Monday, October 24, 2011

Muhammad Adam Hifdzan is TWO...

alhamdulillah....

Allah masih panjang kan umur anak ibu... n ibu harap adam akan terus panjang umur dan menjadi anak yg soleh..=)

yes my dear friends,...

it's ADAM BESDAY... 

adam 2nd besday....


ha ini la aku maser aku da 9 bulan...=)

so bigggg!!!!

dalam peyut ibu tu jugak la ada ADAM.

 n sekarang adam da masuk dua tahun... da dua tahun gak la ibu dapat breastfeed adam... nikmat sebagai ibu yg mungkin tak sumer ibu dapat rasai...=)


ni time ADAM  baru lahir... n kalo tak silap sejurus kelahiran jer sbb darah2 pun masih ader... ni maser nurse bg kat ibu utk hug n kiss for the first time..

tp almaklumla, anak sulong kan so tak ader preparation or plan tok photoshoot.. cumer yg ader ni jer la kenangan yg ibu ader...=)


sangat sedey biler tgk adam dok bawah lampu... kenangan yg sangat sakit buat ibu biler adam kena dok bawah lampu...=(


see si chubby ibu ni da sihat...=) gewam tgk badan dia yg moolat2 nie...

.
.
.

n terlalu byk kenangan yg tak mampu ibu nak coret kan kat sini... sumer nyer berjalan dengan pantas.. yg pasti ibu sangat bersyukur n bertuah d kurniakan anak seperti adam...

ramai org kata: ( time bawah setahun )

> adam ni asik senyum jer.. walaupun sakit makan ubat pun ttp senyum..

> adam ni anak manja. opkos la sbb ibu akan manjakan adam semampu ibu slagi tak melampaui batas...

> adam ni tak boley nampak mak dia, kalo tak org lain tak laku.. std kot pader sumer anak... cumer tak nafi kan mayraa anak yg berdikari dalam byk2 budak yg aku jumpa...

> adam ni anak yg baik tak kuat nanges.

> adam ni hitam n byk ikut belah kuarga aku... tak per ibu tak kisah adam hitam or putih.. jnj adam sihat n berjaya dalam hidup adam... mampu berbakti pada ibu n ayah dan juga agama..

.
.
.
.
.

ramai org kata: ( time sekarang setahun )

> adam ni asik senyum jer.. walaupun sakit makan ubat pun ttp senyum..

> adam ni anak terlalu manja. makan pun nak ibu kunyah... opkos la.. aku pun willing wat! ader masalah?

> adam ni tak ngada2.. asik nak melekat ngn mak dia jer... well, anak ibu... adam ok jer kalo korang sayang kat dia.. tp kalo da kamu asik marah2 opkos la dia namo!

> adam ni da pandai nanges2... yer la sbb menangis tu adalah pembelajaran tok adam tok dia ekspresskan dia sakit or dia nak kan perhatian...

> adam ni makin putih.... ooo ikut ayah ler ni...=)

ini lah manusia suker menunding kesalahan pada org lain... kalo anak tu elok, cantik, berjaya itu la anak dia, itu la anak sedara dia.. itu la cucu dia... tp kalo sebalik nyer cepat jer nak mengelak diri... takut sangat nak terima kenyataan...

aper la yg ader pader perbezaan duniawi... ilmu agam tinggi melangi, ilmu duniawi pun tak kurang tp hati ttp busuk... hati ttp berlagak ego... hati ttp meninggi diri...

*
*
*
*
*

wat eva it is, ibu tak cepat melatah... ibu tetap sayang anak ibu... ayah ttp manja kan adam...=)

adam jgn riso yer sayang, adam ttp pengarang hati dan jantung ibu ayah...

n now aku bersyukur berjumper pengasoh yg sayang kan adam...

abah pun da muler angkut adam sana sini... siap request lg kalo hari sabtu kasi bj lawa2 sikit sbb senang nak angkut g jalan or g mana2... ok, sy yg menurut perintah...=)

ok la...

now nak cakap pasal perkembangan adam setelah mencecah umur dua tahun...

@ adam da byk pandai cakap... antara nyer..

IBU... adam da pandai panggil aku IBU...

bukan abu lg yer kengkawan...

IBU!!!

ibu, adam nak sleep
ibu, adam nak boom
ibu, adam nak acik (nasi)
ibu, adam nak adi (mandi)
ibu, adam tv
ibu, adam nak colat (chocolate)
ibu, adam nak air
ibu, adam nak tu la nak ni la...

kalo kena kaco ngn ayah plak... siap cakap g 

ayah.... don't!!
ayah.... no!!

ayah nak oto (motor)
ayah nak eagound (playground)
ayah nak adang (padang)

n macam2 lagi...

latest,

aper ibu aaa bat? amer adam ugu....
(naper ibu lambat, lama adam nunggu..._

jgn tak tau anak ibu ni suker lagu cececinta...=) nyanyian KRU tue... jenuh ler asik nak lg ni jer...
tp mmg aku suker pun lagu ni...

syukur alhamdulillah atas nikmat ALLAH yg tak terkata nie...=)

ok la, nnt aku update pasal celebration plak yer... love you all!!

Saturday, October 22, 2011

Give Birth Prezen!!!

alhamdulillah...

saper sangka cempedak da jd nangka...

kui kui kui....=)


hadiah dari en somi yg tersayang...=)

thanks sayang...

hadiah ni semperna umur adam da nak masuk dua tahun...
*tp hadiah adam en somi tak beli lg...^__^

sumpah, demi Allah aku tak penah terpikir aku akan memiliki sdn bhd BB ni...

bukan aper, bukan tak mo nak ikut perkembangan zaman, tp as knowing myself yg yak berapa nak cermat ni, n kalah ngn adam tiap kali dia mintak tpon... so agak sukar aku nak realisasikan impian memiliki BB nie...

tp en somi dgn yakin telah menghadiah kan BB CURVE 9360 ni kat aku...


.
.
.
.


masa en somi sampai dia da senyum2... almaklumla da lewat malam dia sampai kan... then masuk bilik bawak tpon ni bg kat aku... ingat kan tpon dia tp pelik asal jadi nipis plak? lalalalala... peghak la plak kan...

then en somi cium n cakap

"ni tpon tok ayg.... hope ayg suker... abg beli ikut citerasa abg... hope ayg berkenan la ea..."

.
.
.

raser cam terhenti sekejap jantung nie...=)

per lg senyum melebar la kan...

ikut hati nak jerit..


ya be da be du!!!!!

tp control sbb time tu tgh tekk kan adam...

ALHAMDULILLAH....

.
.
.
.

hope pas ni aku akan belajar menjadi seorg yg cermat...=) pandai menjaga barang2 yg sensitip macam nie... bukan aper mmg la tpon ni tak semahal tpon yg 2 3 ribu riban tue.. yg boley sekadar kiter ckp then dia boley taip sendiri tu kan... tp sekurang2 nyer dapat ber FB sepanjang masa pun aku da cukup bersyukur...=)

boley la bertambah majukan my business....

moga, Allah akan terus murah kan rezeki tok aku, suami adam n adik adam nnt...



ok yg ni plak en somi kata hadiah tok diri sendiri...=)

mmg puas hati giler la...

sbb aku da try n godem2 da... menyeronokkan...

sbb en somi da lama pakai bb bold 9780 cam gambar kat bawah ni... so tok enhance kan kemudahan tu yg beli playbook nie... serius beb, puas hati giler!


ok la... tu jer aku nak update today...

rezeki mencurah2 dari ALLAh...^ __ *



hehehehe... nnt aku update lg yer... isnin depan 24/10/2011 besday adam... 

jgn luper kasi hadiah tau... hehehehe....

*mg cepat la rezeki dpt adik adam plak nnt...=)

Saturday, October 1, 2011

Mengharap Ihsan & Rahmat Allah


perancangan Allah saper yang tahu kan?
mungkin pada aku itu yg terbaik, tp pada Allah yg maha kuasa bukan...

sudah semestinyer Dia merancang sesuatu yg lebey baik dari segalanya...

.
.
.

bukan nak emo, tp cuber muhasabah diri...
aku cuber mengelak dari berurusan dengan AR*K....  melarikan diri dari Cruise Tasik Putrajaya... itu la faktor utama mengapa aku tekad berenti 24 jam selepas habes pantang... walaupun hakikat sebenar aku sayang nak tinggalkan CTP... 

kat sini la segala nyer bermula...:p berkenalan dengan manusia2 yg kenalkan aku erti hidup bersosial... yg mengajar aku untuk hidup, mengajar aku untuk berkawan... untuk bersahabat untuk menghormati dan d hormati.. untuk menghargai dan d hargai....*__*

bukan semua event ader melibatkan arak tp boley d katakan setiap event besar yg aku organize ader melibatkan ar*k... tak dapat nak larikan diri...=( sbb yg mampu wat event kat CTP ni dari kalangan yg ader wang... then opkos la event dari kalangan org melayu ni kurang kan... kalo da melibatkan mereka2 yg bukan beragama islam opkos diorang akan request ar*k... then takkan nak kater tak boley plak kan?

.
.
.

berhijrah la aku ke manjung perak...=)

sempat tanam anggur selama 5 bulan... waaa wee... time ni Allah jer la yg tau aper perasaan aku... penah d perlekeh... penah d perli... penah d cemus... yer la saper yg suka ader anak yg tak bekerja? saper yg suker menantu yg tanam anggur kan...?

sedey sangat waktu nie... pendam perasaan... en hubby pun mula raser terbeban sikit2.. muler sakit tinger acap kali org bertanya zura tu tak nak cari kerja ker? zura tue takkan nak dok umah jer mcm kakak2 dia? zura tak nak tolong bantu kamu ker? kalo dia kerja ringan sikit kamu... tak la terbeban sangat....

dalam hati aku menages... 

terus tpon mak bgtau kat mak....=(

hello?? org2 yg bertanya sumer... kalian ni tak percaya pada takdir Allah ker? kalian kan dari golongan org bijak pandai... dari golongan org2 berilmu agama.... naper pikiran kalian sangat cetek?

isteri ker yg bertanggungjawab untuk menyara sebuah keluarga? bonus jer tau kalo isteri bekerja? so jgn d persalahkan golongan isteri yg duduk umah menjaga anak2... mmg mata kasar nampak diorg tak menyumbang, tp kalo anak da 5 org then berderet plak tu mampu sanagt ker nak anta pengasoh? 

lain kali sebelom bercakap sila rujuk kitab balik yer... :P

.
.
.

syukur alhamdulillah da senyap da mereka2 dari bertanya... ingat kan da senyap terus... da topik lain plak kuar.... naper tak apply gomen? keja cam ko tu org cuti ko keja... org raya ko keja...
new topik bermula la plak...=(

dan aku da da tak kuasa nak melayan... masuk tinger kanan kuar tinger kiri.. ikut hati nak jer benti keja dok umah... biar padan muker aku, biar padan muker diorg... hahahahahaha....

cumer sekarang aku mencari jalan kuar... aku da jemu ngn kerja aku sekarang... aku da muak dengar cakap2 manusia2 yg selalu iri hati pada aku... 

td bersembang ngn Mr L.. seakan ader sinar yg mampu dia bantu aku... semalam aku bersembang ngn Mr J.. tp hampa sbb jawapan nyer samar2... dan semalam gak aku nanges bersama Mr J meluahkan aper yg aku raser selama ni... Mr J x mampu nak bg jaminan tp meminta agar aku lebey bersabar... tp sampai biler...?


anda di izin kan Allah aku mohon sumer yg berjalan akan berakhir dengan sebuah senyuman... aku da tak mampu tok pergi lebey jauh... dan aku jugak lemah mendengar tomahan manusia...

aku juga ingin jadi seperti manusia biaser... manusia yg waras... yg bahagia... bahagia bersama keluarga tercinta.. bahagia bersama mertua, bahagia bersama kawan... bahagia sepanjang masa...

moga ader sinar di sebalik aper yg aku tanggung sumer ini...=(

Thursday, September 29, 2011

Sesuci Sutera :: Susu Ibu khasiat terbaik buat si manja..=)

Salam khamis sumer....

hari ni hati berbunga2 sedikit... sbb en hubby akan pulang malam nie...:p
* lately nie emosi tak stabil sbb bendera merah nak berkibar rupernyer... patut la melayang semacam jer angin badan!

.
.
.


saper kater sy comel angkat tangan!

.

hehehe... ibu saya mmg macam tu habes satu dunia dia nak canang kater saya chomel! mmgla sy comel kan? opss, terlebey sudah.... 


alhamdulillah.... Allah beri aku zuriat yg sangat comel ni... kalo korang nak kater anak korang lg comel pung tak aper... aku tak kecik hati pung.... mana ader ibu yg kata anak dia tak comel! yer dok??

terlena dari mimpi n angin badai yg melanda.....:p

yups aku akui kebelakangan ni aku selalu jer cepat naik angin... aku nak sentiaser dekat ngn hubby... 24hours kot nak hubby... maser hubby kater dia nak p outstation, huhuhu... ribut taufan melanda tanpa di mintak2... hubyy bg explanation macam maner pung air mata ni terus turun tanpa minta izin....
*jahat kan dia...=)

.
.
.

betoi kater hubby, kecap jer... tup tup malam kang hubby akan pulang...=) 
hope abg akan selamat dalam perjalanan n selamat sampai rumah...



maaf kan ibu sayang....

sebenarnyer aku ader plan nak benti bg adam tekk... tapi biler muhasabah diri balik n amik pusing kater2 org berpengalaman, aku raser aku harus batal kan niat aku tue...!

yups aku terlalu penting kan diri andai aku terus kan nat aku tue...
malam td pung aku da pk byk kali, tak per la biar la aku berkorban sedikit demi kesihatan adam sepanjang hayat... kalo korang nak tau adam ni tak mau langsung minum susu formula... since umur dia setahun 8 bulan adam da reject langsung... sedey gak.. takut keperluan kalsium dia kurang...

tp mak kater, susu badan lebey berkhasiat... kalo adam tak cukup kalsium gigi adam tak kan penuh even garham pung da tumbuh... kanak2 sebaya adam, (anak kenalan rapat) pun yg ok minum susu formula tak pung gigi dia lagi....^__*

so opah cakap tak adil aku putus kan susu badan tok adam... tu rezeki adam... takkan nak sekat rezeki adam? susu badan ni anugerah Allah... tak sumer ibu2 kat luar sana yg berpeluang menyusukan anak...

nikmat nyusukan anak ni banyak sangat!

- time nyusu dapat pelok2 ngan adam...
- time nyusu dapat cium2 adam puas2...
- time nyusu dapat cakap2 ngn adam lelama, bg nasihat kat dia...
- time nyusu gak, mak kata byk kan baca surah Insyirah ( alama nasyhrah ) n hembus kan kat ubun2 anak supaya anak menjadi anak yg soleh n jauh dari gangguan syaitan...
- time nyusu gak kalo da letih sembang boley la zikirkan kat adam...
- time nyusu gak attachment anta adam n aku kuat! kami bersatu...:p

- time nyusu gak la adam lebey tenang, kalo dia nanges yg ntah aper2 ntah pung boley damai kan biler bukak tekk..
- nyusu badan gak senang, g mana2 tak nyah susah2 bawak bekal susu formula, bawak thermos, bawak plain water bagai... kalo adam nak tekk jer boley terus selak...:p
- selain tu, jimat banyak wang wooo... sbb, susu formula kalo nak beli sebulan 2kg.. kalo sekilo da rm50? hehehehe.... so budget ni boley la beli benda lain kan kan kan?

mmg byk la nikmat menyusukan anak ni kan... 
pada ibu yg bg susu formula pada anak, agak susah gak la kan nak spend masa bersama anak... kalo nyusu badan silap2 (aku la wajib nyer) terus tido pelok2 ngan adam...=)

.
.
.


see... adam pun senyum manjang biler ibu bg tekk kat dia...

mak siap cakap lagi kalo sok2 ko da ngndung adik adam automatik adam tu refuse tekk... so tak yah la pk cam ner nak bentikan dia sekarang... selagi susu tu ada ko bg jer... kurang kan makan tak per, tp jgn langsung tak makan sbb nak bg air susu sikit... anak sakit sok saper yg susah?

mmg ader kebenaran gak kater2 opah tue... along, nyah relax jer nyusu kan baby diaorg kan... tak penah merungut pung...=) tetap gak dapat adik kan?  =)


ops luper plak nak shara kat mana aku snap gambo2 nie..=)

actually last week aku join open house opis en hubby... tak ramai kenalan yg boley d wat sembang sbb tu la keburukan biler en boss adalah golongan muda mudi...:p

bukan nak bangga diri, tp kenyataan yg jelas lg bersuloh... en hubby ni ketua janatan kat salah satu agensi kerajaan kat manjung ni... so pendek kata boss no satu...

so staff yg paling muda berumur 34 tahun kalo aku tak silap...

jurang umur yg ketara... en hubby baru 27 kot! then all the staff majority among 40tahun... batch mak2 pak2 kiter nia! en boss baru ader anak yg berusia nak masuk dua tahun tp all staff da ade yg pny cucu... so camner nak wat kan? aku nak bergaul nyembang lebey2 pung tak pandai... diorang plak sekadar dtg bersalaman then terus blah join family masing2.. so aku kebuntuan... tak ader geng! syukur aku ada adam... cari makan pung ngn adam, main ngn adam, nyembang ngn adam... aku wat muker seposen la kan... wife en pen pegawai nyombong... so aku tak suker org sombong blagak nie...=) tau la dia berpangkat n kaya raya.. tp kalo miskin hati budi tak guna gak kan.... opps....

.
.
.
.
.

gambar rajah ni sekadar nak share jer... masa aku search en google ni aku jumper chat ni=)
so terbukti la kan susu ibu mmg pilihan g terbaik untuk anak..=)


Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers