Friday, November 26, 2010

anak ayah main ball besar :p

salam jumaat sumer...
hehehe... hari ni lambat lak nak update=)
minggu yg tersangat la bz...
bukan aper, masuk minggu ni aku da straight 3 minggu aku keja...
dari ahad ke ahad okey!!
sian adam.. sbb kdg2 aku angkut gak dier ke opis...
en somi pun tak terlepas... terpaksa la dier melayan kerenah adam sensorg...
aku terharu sgt ngn en somi...
kepergiaan aku ke singapore byk mengubah en somi...
dulu agak janggal la kalo en somi nak spend 24 hours ngn adam...
macam2 alasan yg en somi bg...
TAKUT 
*
SUSAH
*
TAK PANDAI
dan macam2 lagi la alasan en somi kalo aku soh dier tinggal berdua ngn adam...
tp since balik dari singapore ri tu, en somi byk berubah...

tambah sayang kat adam..
adam jd anak ayah!!
adam manja ngn ayah!!

en somi da tak kekok uruskan adam...
basuh berak adam pun ok...
mandikan adam pun ok...
layan n main2 ngn adam pun ok...

pendek kater en somi da makin serasi ngn adam...=)
perubahan yg sgt aku banggakan... 
bukan la makna nyer dulu en somi tak sayang kan adam...
means, dulu byk sgt alasan n slalu ngelak kalo aku mintak tolong jg adam...
even sabtu time aku kejer pun wajib en somi balik umah mak...
takut tak boley handle adam kater nyer..

tp last week, for the first time en somi jaga adam sendirian kat umah...
memandangkan ahad lepas aku kejer, en somi siap bawak adam g umah kenduri kawan dier lagi... waaaaa.... sungguh membanggakan... sayang en somi...!! 
tgk la aksi manja adam nie... kemain dier bermain lari2 guling2 tolak2 bola besar tu ngn ayah...
aku semakin hari semakin bangga ngn en somi... adam pun da besar da tak susah nak jaga... janji cukup makan cukup susu dier boley main sendiri2 n boley independent!!! 
aksi paling cool yg aku sempat snap gambar adam...
tp da wat mulut pulak...
hehehehe!!! 
sekarang adam suker sgt masukkan jari kat dalam mulut...
sbb da besar baru dapat habit ni so aku raser cam cute jer biler dier penat masuk jari dalam mulut. biler aku tarik tgn dier muler la dier menjerit marah... biler da marah dier kejar aku n biler da dapat adam akan gigit!!! ouchhhh!!!! sakit bebbb!!

Thursday, November 25, 2010

15 Minit On Air @ Perak fm / 95.6

itu la yg d namer kan pengalaman....
mmg best tp kejut perut gak...
bukan baru first time tp biler da lamer meninggalkan dunia promo ni aku semakin janggal untuk bermadah... kah kah kah.... bukan senang nak menstabilkan emosi yer...
alhamdulillah sumer berjalan ngn lancar wlwpun hakikat nyer nafas aku seakan tersekat dt time d sbbkan mengejar maser yg terlalu cepat berlalu....
maser yg d beri hanyer 15 minit...
tp biler da tolak lagu iklan biaser lakan cumer ader 7 ke 10 minit jer untuk kami bercakap...
skrip lamer d abaikan sbb on the spot nyer skrip...
banyak event la katerkan hujung minggu nie kat opis aku ni ha...
ok jom layan story pixca lak...
time sampai kat konti aku nengok GJ gelabah n kalut semacam jer...
biler ajak berdiskuss dier kater tak tau pun... oooo dammm!!!
skrip pun sy tak dapat lagi.... ader soklan ker?
hahahahahahaha..... 
aku gelak sendirian mengenang kan aper nak jadi nie..... 
masuk jer dalam konti terus dier soh pakai head phone bagai... 
mic pon dekat nak mampus ngn mulut...
kompom kalo aku kentot pun boley dengar....
kah kah kah.... gurau jer!!! 
puan husna yg cuak...
kah kah kah....
siap semput mak cik nie....
aku lak takder perasaan!!!! 
ok skrg time aku lak yg menggadai naseb aku n naseb info2 yg harus aku ketengahkan.... naseb la labu... pas aku cakap aku pun tak pasti aper yg terkeluar dari mulut aku... yg pasti my mom my youngest sis dengar kot... tu tak kire lagi my boss n my geng yg dok merakam kat opis lagi... lalalalalalala.... 
ni muker biler dua2 da habes bercakap...
L E G A!!!! 
sempat aku snap muker husna time dier on air...
dier tak sedar pun ader gambar ni...
naseb badan la labu!!!! 
biler da selesai sumer urusan,
aku n husna pun bersalaman la ngn sumer yg terlibat...
sbb da nak balik... dat time da nak kol 6=)) 
mama husna pun tak mo ketinggalan gak!!

*
*
*
jom nak balik cepat...
nak amik adam...
aku sampai umah ibu ain kol 7.40mlm...
sian adam... tp aku dgr dier jerit ya.... ya....
hehehehehe... 
sayang adam...!!!

Wednesday, November 24, 2010

Setahun Sebulan sudah :p

morning sumer.... salam satu m'sia...
yeee ha...
sajer nak citer pasal my little boboy pagi nie...
hari ni adam da genap setahun sebulan...
tapi besday celebration tetap tak sempat nak d buat...
kami sempat gak la beli kek yg sudah sedia tempah sedari awal lagi tue...
* sebenarnyer tempah tok party adam... tp nampak nyer aku terpaksa pendamkan dulu hajat nak celebrate besday adam sbb atas faktor2 yg tak dapat d elakkan..
ni la kek besday adam...
da tempah 2 minggu awal dari besday adam...
tapi aku hanyer amik kek ni seminggu selepas besday adam :p 
sian kat adam...
maaf kan ibu sayang...
bukan ibu sengajer tak mo celebrate besday adam, tp keadaan adam yg tak mengizinkan...
adam ingat tak adam kena admit kat spital tapah maser tu?
adam kena tahan sbb keracunan makanan. n doktor suspek berpunca dari susu basi.. sian anak ibu... tak per la... syukur alhamdulillah adam da makin sihat... dulu berat adam da lebey dari 10 kg tp skrg baru jer nak mencecah 10 kg balik=) tak per... ibu akan pastikan adam besar ngn sihat selepas nie...
*
*
*
pendek citer lepas amik kek tu, kiter celebrate besday adam bertiga jer..
IBU :: = ^ = :: ADAM :: = ^ = :: AYAH 
hehehehe... comel jer adam amkan kek...
sempat gak la adam capai kepak bee tue...=)
insyaALLAH, kalo d izinkan ALLAH next week kiter g holiday yer sayang...
ayah nak g penang, n ayah nak ibu cuti ikut ayah ke sana...
kalo ader kelapangan insyaALLAH, kiter g jalan samer2 yer...
.
.
.
.
.
.
.
jom layan pixca baru adam nak tak?
pixca ni actually maser rayer aji last week...
hehehe... kali ni adam tak pakai baju melayu pun...
sbb ibu kejer... adam pakai baju baru yg opah belikan jer...
thanks alotz opah!!!
mmg terkejar2 rayer aji kali nie...
almaklumla... ibu mmg tak bercuti...
so malam rayer bergegas balik ke tapah.... sampai2 mak da siap kan makanan... terus makan... lemang ader... ketupat palas ade... nasi goreng pun ader!!!


hehehehe... tapi mase pixca ni d snap adam da kat umah bota...
terkejar2 sbb ibu kena masuk opis. 
ibu work!!!
sian anak ibu sorang nie...
jadi anak yg baik yer sayang...
sayang adam sgt2...
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::
:: = ^ = ::

Tuesday, November 23, 2010

ombak d tgh laut.... kami separuh nyawa.... best!!!

sangat cantik kan bot nie...
VEGA...
berusia lebih seratus tahun...
antara bot2 yg menyertai pertandingan REGATTA 2010...
actually first time aku involed wif this program...
sebelum ni sekadar tahu n tak amik pott...
tp biler da join, mcm2 ilmu baru yg aku tau....
mater aku sgt tertarik ngn bot yg nie...
sgt klasik kan... cantik... macam bot yg kat dalam movie omputih tue=)
perjalanan bermuler...
aku :: kina :: jue :: n husna...
sempat bergambar jap ngn Tiffany!!!
ikut kater k.liza dier ni glamour... glomour dalam bot layar.
aku tak tau tp syok gak la kan jumper one of the sifu bot layar kan... 
yang ni lak citer nyer time diorg nak kuar dari pontoon marina...
ader part yg air cetek... so boat diorg sangkut...
*ni antara yg gagal membacer map la nie... ahaks!!!
tapi kalo da nak jadi nak wat caner kan...
so kena la bekerja keras nak stabilkan bot...
sgt mengerikan... tp new info for me... new experienced...
how they manage the boat kalo faced bender2 yg tak d ingini... 
ok yg ni lak kat tgh2 laut k....
da nak sampai pulau sembilan da...
jauh kat tengah kan??
time ni diorg nak passing barang kat boat.
tiffany ni g amik bekalan makanan so nak pas kat crew atas boat
then after da settle dier lak yg melompat naik bot tue...
sgt kagum biler lihat seorg pompuan yg mengetuai satu2 kumpulan yg sgt mencabar...
tabik spring ar!!!!=) 
ini la dier...
mak da pesan jgn main cinta ngn laki org...
kalo da frust kan ker nak terjun laut....
kah kah kah!!!!

skrip di atas hanyer la rekaan semater2 yer kengkawan....
hehehehe... tp syok gak layan kerenah anak2 manjer nie...
HAPPENING!!!! 
hehehehe... biler air da tenang cket aku pun posing ar...
sgt sonok...
aku enjoy...
actually gambar nie TIFFANY yg snapkan...
dier pun heran tgk kami yg terlebey excited ni ha...
dier selamber badak dok kat depan deck wlw pun melompat2...
kami kat dalam siap pegang2 pelok2!!!
especially aku la...
mmg aku penakut yg teramat sgt.... 
kami berempat mmg giler...
tp kalo tak amik kesempatan yg ni, biler lagi kami nak ke tgh laut menaiki bot pecut kan...
meraser gak la melompat2 kat atas air...
menggerun kan... tp enjoy coz tau ramai yg boley selamatkan kami...
kah kah kah....
= =
= =
= =
= =
= =
= =
= =
= =

Saturday, November 20, 2010

kisah sebelum jejak kaki ke singapore=))

alhamdulillah aku selamat kembali dari singapore...
ramai yg bertanyer aper ole2 yg aku bawak...
waaa.....
ingat aku g shopping ker...
aku g work k...
hehehehe... tp ader la sikit kenangan yg aku sempat rembat...
.
.
.
mmg sgt memenatkan... 
tp aku terpaksa mengenjoikan diri...
berjauhan ngn adam bukan sesuatu yg menyeronokkan...
sumernyer amat memedihkan hati....
.
.
.
rindu jgn cakap la...
air mater... kalo boley nak buang jauh...
tapi tak mampu nak halang...
coz hati ni terlalu rindu kan adam... 
sebelum gerak kengkawan sumer bg moral support=)
almaklum la first time nak berjauhan dgn adam...
thanks to all: hus, ain,wawa, mas, jue, kina...
baru lepas nanges nie coz sebelum ni sempat g lunch ngn husband, 
then boley plak jumper adam...
baby sitter adam bawak adam g jenjalan....
da terjumper biaser la kan....
hujan pun turun=)) 
hehehehe... nak tau sbb aper tangkap gambo kaki nie?
sbb nyer diorg perli aku beli kasut baru...
aku mmg tak suker pakai kasut yg bertutup...
tp biler kena exhibition kena la pakai yg bertutup kan...
so, g la menghabeskan duit kat the store...
rembat polo jer... husband tak bg beli yg mahal2 sbb dier tau pas ni aku tak pakai da kasut tue=)) 
ni plak brg2 yg d bawak ke tempat exhibition...
sekadar yg perlu sahaja...
heheheheh beg hitam belah kiri tu beg aku=)
aku bawak beg kecik jer...
aper kena mengena ngn gambar nie kan?
sbnrnyer on the way tu aku drop kan sorg guest boss aku ni kat KL.
diorang sume cha ya nun alip.
so diorg g makan kat restaurant yg ader ba alip ba ya...
aku namo join diorg n aku lepak la sensorg kat sini...
dua jam gak la aku berseorangan...

after dat aku terus bergerak ke johor n bermalam d johor dahulu...:p
ok next entry sambung citer lagi yer=))

Sunday, November 14, 2010

Tersenyum kah my little hero ini??

adam ngah wat per yer time ni...
ibu sentiaser doa agar adam sentiaser tersenyum girang...
bukan aper...
ibu tau ibu jauh...
mungkin adam rindu ibu...
tp ibu terpaksa sayang...
kalo adam sentiaser senyum senang la hati bu nnt=)
senang ayah jaga adam...
so tak susah kan org lain... baru la sumer org tambah sayang kat anak ibu nie=)
comel sgt biler adam senyum...
ibu doakan adam sentiaser senyum n senang bersama ayah...
jgn kasi ayah mara yer...
jgn kasi ayah runsing yer sayang... 
nnt ajak ayah g shopping yer...
adam suker shopping kan...
suker g jalan2 kan...
nnt soh ayah beli kasut baru yer...
kasut thomas tu licin...
nnt adam jatuh..=( 
mainan adam banyak sgt da kat umah...
namo beli lagi yer!!! 
suker anak ibu ni amik barang sini dan saner yer!!!
jgn sepah2 kan barang yer sayang...
nnt orang marah...=)
kalo kat umah tak per nnt ayah boley kemas kan balik..
ok la, ibu sentiaser rindukan adam...
ibu sentiaser doakan adam sihat...
papai sayang=)
tak sabar tunggu isnin... nak jumper adam!!!

me vs mr james khoo=))

ya be da be du!!!!
ini la Mr James Khoo...
yang menjager aku @ singapore...
kah kah kah...
macam dak tecik jer bunyi nyer...
memandang kan aku sorang jer bunga yg g kan, so en somi pun kater
tak kisah sgt sbb dier tau james akan jaga aku...
exhibition bakal bermula 10.00pg habis 10.00mlm.
so aku bakal berpenat la yer...
lalalalalalalaallalaaaaa........
axtually ni gambar maser aku g trip ker pangkor last week..
tp nak update pasal pangkor tak der mood lagi...
so aku amik jer la gambar ni untuk introduce kat korang eh....
Mr James Khoo 
ok yg ni lak miss masz... masztera=)
atas boat pan silver da nak balik marina...
penat sudah..=))

note: maser korang bacer ni, aku ntah wat aper lak kan... mesti aku rindu kat mesia... yg pasti aku bakal merindui my little hero adam... arghhhhhhhhhhh.............. doakan aku selamat pergi and selamat pulang yer...

Saturday, November 13, 2010

me vs mr loi

ok aku perkenalkan mr loi la plak yer...
ni satu lagi aku nyer partner...
mr loi ni asst account manager tau=))
orang nyer tersangat la cute..
aku selesa keja ngn dier...
sangat simple...
sangat comel!!!
korang doakan yg best2 jer tok aku eh...
aku yg sedang menghappykan diri...
kat marina island ader basikal..
yg boley d sewa n boley bawak jalan2..
tak mahal kengkawan=)
RM8.00 per hour...
so mmg berbaloi la...
macam2 patern ader basikal kat sini...
tp tak banyak saper cepat dier dapat la... 
comel kan???
hope sgt aku senang ngn dier kat saner nnt=))

Rindu yang tak terkater....

rindu aku pader anak kecil ini sgt tak keruan lagi....
aper yang adam sedang wat sekarang eh?
caner tidor malam sayang?
ibu nak call tp mungkin ayah sibuk..
jager diri yer sayang.... 
hope adam owaysz behave yer sayang... 
kalo bosan main2 ngn ayah yer...
oways mintak ayah dokong kalo adam rindu ibu yer... 
ibu call tadi...
tp ayah assume ibu tak percaya kat ayah...
sumpah ayah....
ibu percaya kat ayah...
tp normal la ibu maner tak riso kan anak kan?
ibu maner yg tak amik berat pasal si anak?
ibu maner yg tak tanyer itu dan ini kan...

lain la kalo ayah da oways jaga adam...
oways tentukan makan minum adam...
oways tau schedule dier...

hope sayang faham...
ayang ni ibu adam yg baru pertama kali berpisah ngn adam...
yg baru pertama kali bg tanggungjawab pader sayang untuk jaga adam..
mmg sgt riso sayang...
maafkan ayang yer....
ampun kan ayang yer....
ayang insan yg sgt sayang pader adam...=((

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers