Thursday, September 30, 2010

kekanda beraya di tawau....

Mohd Shaffaruddin Ayob
Noor Aziati Mohd Adzraai@Zari
Siti Nur Aishah
Muhammad Aiman
Siti Nur Aina

ni family kakak aku yg menetap di perantauan...
over d sea...

hehehehe nak sampai tawau kena seberang laut kan....
diorg berayer kat saner tahun nie...
for the first time kitorg berayer tanper family nyah...
mmg sedey... tp nak wat caner kan..
tak mampu nak sponsor balik..

hehehehe...
hope my sis n family gembira gak kat saner wlwpun beraya kat tempat org. tp dr gambar ni nampak diorg eppy tp tak tau lakan dlm hati. kalo aku kat tempat nyah kompom aku nangis kot.  hopefully akan ader kesempatan untuk aku sampai kat tawau...teringin gak g saner... tp belum ader kelapangan lagi la...

tema hijau sakan diorang tahun nie...
sumer cantik dan encem...
comel kan aina...
bongsu setakat ni kot..
hik hik hik.... 
aku panggil BIL aku ni a.atan jer..
K.long n K.chik
note: adik bongsu aku blaja kat ums. hope akan ader ruang gak aku sampai saner...

Cara Pemakaian Tudung Yang Betul

ok la...
setelah sekian lamer aku mencari jawapan..
akhirnya aku dapat jawapan yg pasti...

hope info ini akn bermanfaat pader insan2 kat luar saner..

nowadays ramai yg pakai tudung bukan sbb tuntutan agama..

am i rite??

Ada yang pakai

> sebab terikut-ikut
> sebab malu kalau tak pakai
> sebab trend wanita Muslim pakai tudung
> sebab ia adalah uniform sekolah atau sebahagian dari pakaian tempat kerja
> sebab ada perturan suruh pakai seperti di dalam masjid atau di pasar Kadijah
sebab takut pada mak ayah

tapi 
> Ada gak yang pakai kerana iman dan taqwa


sbb aper jd mcm nie?


> Ada yang pakai tudung, tetapi nampak jambul; rambut masih terurai di depan dan di belakang
> Ada yang pakai tudung, tetapi tidak tutup dada
> Ada yang pakai tudung, tetapi masih nampak bayangan rambutnya kerana kain tudung yang nipis.
> Ada yang pakai tudung, tetapi pakai T-shirt hingga nampak bentuk rupa ketulan badan dan kulit tangan
> Ada yang pakai tudung, tetapi memakai seluar hingga menampakkan lingkaran tubuh bahagian bawah pusat hingga ke lutut
> Ada yang pakai tudung, tetapi memakai skirt hingga menampakkan betis
> Ada yang pakai tudung, tetapi masih nampak leher
> Ada yang memakai tudung, tetapi masih pakai pakaian yang ketat atau transparent


sepatutnyer...

tutup rambut selengkapnya
melabuhkan tudung hingga tutup dada
bahagian lain pd tubuh bdn gurl juga d ttp dgn pakaian yg longgar t'masuk melabuhkan kain baji hingga ke paras peha & pinggul jika memakai seluar
memakai tudung dgn iman & takwa


DALIL SUPAYA BERTUDUNG

“Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan khumur (penutup) mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka, atau bapa mertua mereka, atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang ‘aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya.” (Surah an-Nur: ayat 31)


‘Hai nabi, Katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin: “Hendaklah mereka mengulurkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka”. yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal, Karena itu mereka tidak diganggu. dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.’ [Qs. al-Ahzab : 59].


‘Dan tidaklah patut bagi laki-laki yang mukmin dan tidak (pula) bagi perempuan yang mukmin, apabila Allah dan rasul-Nya telah menetapkan suatu ketetapan, akan ada bagi mereka pilihan (yang lain) tentang urusan mereka. dan barangsiapa mendurhakai Allah dan rasul-Nya. Maka sungguhlah dia telah sesat, sesat yang nyata [Qs.Al-Ahzab: 36]


note: hope sumber ni dapat kiter jadikan panduan yer kengkawan. coz aku gak insan yg serba kekurangan... tp teringin nak jd baik gak!!!


sumber : en google, ipkent.edu.myiluvislam.com


~~~Kerana Aku Seorang Wanita~~~

sekejap jer kan maser berlalu....
esok lusa October da menjengah...
*
tahun lepas time ni aku da sarat da...
sumer org soh aku mkn byk2.. 
takot2 bersalin time rayer tak sempat nak makan lemang n rendang..
*
skali kau!!!!!
da rayer pun tak kuar2 gak si baby nyer....

bulan depan seperti yg sedia maklum adam akan meningkat ke umur setahun..
alhamdulillah atas nikmat ALLAH
*
THANKS ALLAH :p

sungguh indah kurniaan mu...


note: Ya Allah aku ingin kan baby gurl... perkenankan doa ku Ya Rabb :p


hopefully aku ader rezeki untuk menimamng cahaya mata gurl lak...
aku n en hubby penah rancang
moga2 ALLAH perkenankan doa n rancangn kami..

kami nak kalo boley 4 org anak:p kalo lebey pun aku tak kisah!!
hik hik hik..

best kan kalo dapat 2 pasang kids..
2 gurls n 2 boys... 
(^__^)

Wednesday, September 29, 2010

si botak ibu yg cumelll!!!

hehehehe...
as usual sebelum balik nak glamour kan my lil boboy ni ha...
*
pasan tak adam da botak?
sengajer aku botakkan paler dier...
pader pandangan mater aku adam tersangat la comel biler botak...
*
jgn marah yer..
aku hanyer insan biaser yg tersangat taksob pader adam!!
kater ibu dier kan..
*
hik hik hik...
senyuman yg boley wat aku cair beb...
ni kat umah MIL last weekend..
adam tersangat la suker remote..
salah aku coz terluper bawak balik mainan dier..
cloth book adam pun aku tertinggal..
*
so mmg dier akan terkam la remote astro kan..
maner tak nyer button dier kan warner warni..
kompom2 la menarik perhatian setial lil boboy or gugurl yg nengok nyer...
ni lak biler balik umah..
selain mengemas umah adam sgt suker bermain dengan charger tpon..
see!!!
*
ayah lak da tersandar nonton TV..
aku???
aku tukang tangkap gambar la..
hik hik hik :p

Blog TiTle =)) Kasih Tercipta Untukku ------->>>>> Zari's Kasih

salam kengkawan alam maya ibu adam sumer....
*
ibu mintak maaf andai ibu akan menyusah kan kalian sumer...
*
bukan sebab ibu byk melukakan tp ibu telah membuat keputusan yg tegar!!!

APER DIER???

pertukaran namer blog ibu...

SBB???

da lamer ibu prasan yg benor nyer..
blog title ibu samer lebey kurang macam blog mama balqis...

dulu ibu guna namer "KASIH TERCIPTA UNTUKKU"
mama balqis... nyer "KAU TERCIPTA UNTUKKU"

kan ke nak samer tue...
memandang kan blog ibu lebey muder dari blog mama balqis... so ibu kena mengalah la... 

so bg mengurang kan kekeliruan, ibu pun berusaha pikior namer aper yg sesuai...

so ibu decide ZARI's Kasih...

ZARI my late father name's...

so better ibu bubuh namer arwah abah...

ibu sayang abah ibu...
ibu rindu abah ibu...

ibu nak abadikan blog ni untuk abah:p

arwah byk manjer kan ibu...

 ni la arwah abah...

ni gambar maser abh muder....
hencem kan...

so pader saper2 yg list kan blog ibu dlm blog list dier, ibu mintak kerja sama eh... hehehe sowi sgt2... pls help me tukar namer blog ibu... jaser korang sumer sgt ibu hargai :p

Tuesday, September 28, 2010

hope langit sentiaser cerah

sorry yer sumer..
tak sempat nak BW byk2...
aku baru habes meeting...
punyer la lamer meeting nyer...
*

just nak share yg paling besh before balik umah..
my boss announce sumer staff MIJM telah di sah kan 
......KOMPOM ......
*
alhamdulillah...
sebelum ni mmg ader isu pasal kompom staff ni
tp alhamdulillah sejak boss aku ni dtg sumer nyer berubah...
*
increment??
mmg la sumer mengharapkan yg lebat kan...
tambahan pader operation site cam aku yg rayer pun terpaksa bekerja kan...
*
tp aku tak dapat nak paksa mgt naikkan gaji aku..
pasrah jer la..
kalo diorg kianat pekerja mcm aku ni 
ALLAH maha kaya...
cumer mukin akan sedikit effect my performance kot
ha ha ha....
*
just wait n see surat confirmation jer nnt...
dapat naik 10% pun jadilah kan...
ok la...
aku chow dulu...
esok nak update pasai my little boy...

doakan yg terbaik untuk aku yer....

Saturday, September 25, 2010

Turned to =====>>>>> 11th Month =))

 My Little hero turned to 11th month yesterday...
waaaa.... sungguh cepat maser berlalu...
*
Alhamdulillah Lil Adam membesar ngn sihat...
syukur atas nikmat mu ya ALLAH :p
membesarkan zuriat ni bukan satu amanah yg ringan dan boley d ambil mudahkan..
biler da jadi sorang ibu sumer nyer kalo boley nak bg yg terbaik untuk si kecil ni ha..
ni gambar terbaru my lil Adam semalam aku snap..
*
xtually ni kat tempat kejer aku..
mmg tmpt kejer ku berdepan ngn laut..
my opis also depan laut..
*
pendek citer tiap kali aku kerunsingan mmg laut menjadi tempat untuk aku lepaskan segala ketensenan yg ader.. bukan per, kgkadang mcm IBU INTAN cakap, mmg tak sumer bender kena d suara kan.. so untuk amik mood menceriakan diri mmg laut menjadi mangsa aku!!
hahahahaha....
*
inilah car seat Lil Adam..
penah satu maser dulu aku frust sgt sbb Lil Adam namo dok kat sini lagi..
but after sumtimes, he more understand wat me want, 
Lil Adam da faham kalo aku yg drive he must seat at his car sear :p
*
nak nyer last week en hubby tak der..
so my rutin is pg g anta Lil Adam kat umah baby sitter..
ptg balik kejer aku amik Lil Adam n then g merayap..
*
last week gak aku berjaya menghabeskan duit tinggalan en hubby sebelum dier g kusus..
aku belikan new shoes for Lil Adam..
yg kalo jalan tu ader bunyi2 tu :p
*
aku beli toys baru tok dier..
beli botol susu baru..
n mcm2 lagi la..
shopping pampers la...
heheheh=))
*
ok back to perkembangan Lil Adam...
sumer da sedia maklumkan... Lil Adam da pandai jalan...
da mahir you...
Syukur Alhamdulillah!!
so harap2nyer tiader lg la kater2 sinis from tuttt....
aku tak kisah pun cepat ker lambat as long Lil Adam ni membesar ngn sihat...
PERSETAN kan sumer komen2 org2 yg "otodox" tu...
*
next month lak lengkap Lil Adm setahun....
warghhh!!!! sonok nyer..

sekurang2nyer aku enjoy ngn kehidupan aku wif Lil Adam =)
ibu doakan Adam jd anak yg baik yer...
ikut suruhan ALLAH,,
wat aper yg d suruh, tinggalkan aper yg d larang! :p

ok la da panjang da aku bebel kan...
hope dunia tau yg aku bahagia tatkala ini!!

slagi terdayer... aku akan terus memendam....

entahla aku pun tak tau aper yg aku raser sekarang...
ibarat d luah mati mak, d telan mati bapak..
*
susahnyer kan hidup asik nak puaskan hati org jer...
aku akan terus memendam sihingga aku termampu seperti suatu ketika dulu..
bukan tak mampu untuk bersuara, tp kalo aku bersuare pasti badai yg menjelma..
*
cuber untuk menerima...
tp aku manusia biaser, yg tak mampu nak tipu diri sendiri..
cuber untuk meluperkan..
tp mampukah insan jahil cam aku nie nak buang memori tu jauh2...
cuber nak jadi yg baik...
tp kalo slalu menyakitkan caner luker nak sembuh..
cuber untuk memahami..
aku paham tapi aku tak boley nak terima..
cuber nak maafkan...
aku da maafkan. tp aku tak boley luper..
*
so per lagi yg harus aku lakukan??

Friday, September 24, 2010

HUKUM TUDUNG PIN DI BELAKANG LEHER


aku copy dari blog Miss azrynain
sorry yer sis sy copy n3 ni
sekadar untuk berkongsi maklumat=))
same2 la kite pikir yea..

tak tau la, coz aku pun penah gak pakai cenggini..
harus d ubah care pemakaian nyer..

syukur alhamdulillah masih ader waktu untuk mengubahnyer..
cumer perlu merujuk pader yg lebey pakar la kan..
aperkah hukum yg sebenar2nyer....

yg pasti, naper perlu membudayakan budaya kafir kan?
so let change it=))

Hadis nabi:"barangsiapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari kalangan mereka".. – riwayat Abu Daud...

RAMAI MASIH BELUM MENGETAHUINYA, JADI SAMPAIKANLAH KPD MEREKA...

agenda kafir Laknatullah untuk menyesatkan wanita Islam.. Adakah ini suatu kebetulan..? sememangnya agenda Kristian itu amat dahsyat utk menjahanamkan umat Islam..Mungkin ramai yang tidak mengetahuinya...sebar2kan lah.. selamatkan wanita Islam..Allah..Allah..Lindungi kami.. wahai wanita, janganlah kamu memakai tudung yang dibutang/di pin di belakang sehingga menampakkn bentuk leher di hadapan..gayanya tak ubah seperti birawati kristian Laknatullah... Jauhilah dari memakai sebegini...agenda kafir laknatullah itu sangat halus sehingga kita tidak sedar, ketahuilah wahai manusia sekalian.....

Thursday, September 23, 2010

Terowong Mini Adam

da seminggu lebey aku tak bukak blog nie ha..
bukan sebab aper, kat opis line tenet rosak..
balik umah aku dapat bukak jer..
nak BW mmg tak dapat sbb sian kat my lil adam...
bukan per kalo aku da start BW kompom lil adam akan terabai..
so bg mengelakkan ketidakadilan, aku namo la addict kat umah..
cukup la sekadar aku menjenguk jer...
hahahahha....
*
tettt....
*
teringat pixca yg ni ha....
>> sbb aku rindu kat hubby... hubby takder g kusus... esok mlm baru balik.. tersangat la rindu kat hubby. rindu nak pelok2.. nak shium2... gomoi2... boxing2... gadoh2... sumer nyer la rindu... kalo aer depan mater ader jer bender yg nak d jadikan citer.. tp biler da berjauhan padan muker kat diri sendiri... coz kena menanggung rindu=))
sumer sedia maklum la kan...
my lil adam da pandai berjalan... biler da pandai berjalan ni mcm2 gelagat my lil adam ni ha.. 
one day tue, tanpa d sangka2 dier dok ngaco en hubby ngah kusyuk layan game.. d sebab kan usaha untuk mendapatkan keyboard n mouse tak berjaya mcm2 aksi yg lil adam da wat... 
ni la dier terowong mini my lil adam... since dat day pantang en hubby baring situasi cenggitu lil adam akan lalau kat terowong mini tu haa... sgt comel situasi ni...
n searang lil adam demam coz windu kan en hubby..
wlw pun tggl esok jer lagi... tp seminggu menanggung windu seksa la sangat..
selepas berjaya merentasi terowong mini tu lil adam akan mencapai segala aper yg ader kat atas kabinet tv tu.. selepas dapat d capai lil adam akan campak lak kat bawah.. n mater akan liar mencari aku... bukan nk mintak maap yer.. tp sekadar nak bg gelaka tawa girang... kepuasan mencampakkan barang... nak marah tak sampai hati... so aku pun layan jer la... itu la tugah en hubby b4 tido kemaskan balik brg2 yg lil adam campak td n aku lak teruskan sessi peyusuan untuk tidokan lil adam...
* me pun terus tido gak ar=))
hik hik hik....

~~~bUdAk tEniT yg b0LeN~~~

yeee haaaa...
ibu malu la sayer....
*kater adam....
#
ibu sajer jer tau nak tayang badan sayer yg comel nie...
hehehehehe.....
actually nothing special pun..
tapi sajer jer nak berkongsi pixca nie...
my lil boboy da muler nak bum bum balik=))
i LIKE!!!
*
after demam 2 minggu last month ri tu, adam semakin kuyus...
biler dier baring kompom ley main gitar traditional...
*
percayer la.....
#nyanyi sendiri k lagu dato' ct nurhaliza tu ;P
*
senyuman yg tersangat aku admire...
c tenit nie kalo la senyum mmg kompom mencairkan hati saper2 yg nengok nyer...
> ker aku jer yg prasan lebey??

kalo la g maner2 kan, kengkadang musykil gak ramai apek2 amoi2 yg negor..
compare to malays...
bukan takder malays yg negor ader....
kalo malays siap ader yg nak dokong.
cumer aku jer yg tak bg..
takot ngn dunia zaman skrg..
mcm2 boley berlaku kan...
so prevention is better rite??
*
my mom ckp sbb mater adam nie sepet kot..
sepet sgt ker adam mater adam nie??
tettt....
ni yg masalah nie...
hehehe...
nengok la tgn dier kat maner tue...
hahaha...
teraser sumthing new kot...
sensored yer kawan2 sekalian...
tenungan mate yg menusuk kalbu seorg ibu..
maner mungkin aku mampu berpisah ngn c budak tenit nie...
hopefully my boss terus memahami aku yg tegar ngn penyusuan badan nie...
kalo boley aku namo terlibat ngn outstation =((
tp da 3 kali aku mintak excuse..
mungkin kah aku bakal menebalkan muker lagi untuk 
mintak excuse for the next exhibition??

*kalo la boss aku dapat bacer isi hati aku kan best??
yg benor nyer gambor ni aku snap after mandi...
skrg nie teramat la susah nak pakai kan adam nie drypers.
bukan sebab aper, dier da ligat kan, baru aku baring kan dier da bgn balik..
biler dier baring pun kaki akan terangkat2..
kengkadang sempat gak la aku bergusti ngn adam 
nie b4 nak pakai kan drypers dier nie ha..
*
tp aku takkan skali2 merungut untuk ini sumer..
segalanyer kenangan manis untuk aku tempuhi...
lebey menginsafkan diri n menghargai my mom n my late father...

aku nak selami setiap fasa perkembangan budak tenit nie..
patot la syurga kat bawah tapak kaki ibu..

dulu, masa aku skool, ustazah slalu pesan..
# jgn sampai ibu terkecil hati dan jgn sampai ayah mendoakan...
*
maksod nyer, status ibu lebey tinggi dari seorg ayah. 
contohnyer: kalo kiter ader wat nakal... kiter akan terus berdosa tanpa 1001 alasan kalo ibu terkecil hati...
kengkadang kiter terus dpt bayaran cash jer... (balasan)
jgn sampai ayah berdoa, means kalo ayah kecik hati jer boley d maapkan lagi, tp kalo ayah kecik hati sampai angkat tangan lalu berdoa, jatoh la anak derhaka kat kiter ni ha.. n doa tu akan termakbul tanpa ader halangan gak... silap haribulan kiter pun dapat bayaran cash gak.. (balasan)

so, moral of the story, biler da jd mak pak baru tau langit tue tinggi ker rendah...
tepok dada tanyer iman...

Friday, September 17, 2010

~~Berkat Aidilfitri... Syawal menjadi saksi... Adam da boley berjalan~~

Alhamdulillah....
raya kali ini sgt bermakna untuk aku dan suami..
FIL oways ckp hubby aku lu 9 bulan da boley jln...
kalo ikut wan kompom cepat..
kalo ikut ibu lambat ler...
*
wlwpun sekadar gurauan...
hati aku ttp terhiris... seperti d perlekeh..
kemampuan anak kecil ini sering kali d ukur sedari baby...
*
part yg paling besh!!!
biler ADAM pegang jari telunjuk ku n ajak berjalan..
Ya AALAH, sungguh besar nikmat yg kau beri...
aku bersyukur pader mu...
anak kecil ku sgt pantas dalam tumbesaran nyer..
sedari 3 bulan sudah mampu menerap..
seusia 5 bulan sudah mampu merangkak..
7 bulan pula pakej lengkap ngesot, duduk, guling2..
*
an now pabila usia 10 bulan ADAM da mahir berjalan...
Syukur Alhamdulillah Ya ALLAH...
ADAM da muler tawap seluruh pelusuk yg ader..
setiap inci yg belom dier teroka, pasti bising ngajak aku neman..
*
comel kan??
bergaya matang kan anak teruna aku ni??
ni kat depan umah aku...
aku nak nengok opah wat per... dier pun sibuk ngekor...
sempat gak aku snap gambar dier..
yeee haaaa...
thanks achu....
ADAM namo dokong sudah...
achu la mangsa memegang tgn kecil ini untuk berpaut menjelajah 
setiap inci yg ader...
semoga dikau menjadi anak yg soleh...
berkat satu syawal...
menjadi saksi anak kesayangan aku sudah muler mahir bertatih...
latihan demi latihan d lakukan...
jalan... jatuh....bangun... tersungkur..
asam garam untuk sesuatu yg baru...
syawal adalah saksi ADAM boley berjalan!!!
*
TERIMA KASIH ATAS NIKMAT MU YA ALLAH=))

Friday, September 10, 2010

Di Pagi Hari Raya =))

....Selamat Hari Raya....
*
walau langkah tak bertemu
tangan tak berjabat
ucap tak terdengar
mata tak bertatap
tp izinkan hati memohon
ampun dan maaf.
zahir dan batin
*
comel tak ibu...
eh silap lak...
comel tak adam??
ni gambar lepas balik dari solat hari raya..
bersyukur sgt dapat menunaikan solat sunat aidilfitri=))
en hubby..
love my hubby much!!
muker photostat kan??
encem dua2 nyer...
ok ni sebaik kuar dari surau..
nengok la muker adam tue..
muker tak bersalah..
ader rahsia tau...
ni mak ngah anith lak...
my sis in law merangkap adik en hubby..
comey gak kan...
adam namo ngn saper2 da skrg nie..
since ibu perang wif FIL ari tue..
hehehehe...
I LIKE!!
ni time dengar khutbah...
ibu da dok luar da..
coz adam da start gelak ngilai.. main2 with ibu..
sebelum org lain marah better ibu bawak adam kuar dulu..
hik hik hik....
ni la rahsia nyer...
alhamdulillah sepanjang solat sunat adam behave...
tak nangis pun.. main2 ketok2 my handphone with his songkok..
n the worse part is he campak2 d hp. then amik balik.. then campak balik..
sabar jer la... kalo rosak ok gak boley mintak en hubby hp baru ;p
*
ibu amik saf hujung skali sbb nak make sure tak putus saf nnt..
coz ader la tempat tok adam main2 while ibu ngah semayang..
tapi nak di jadikan citer... maser da dok tahiyat akhir...
bermuler la kisah nyer...
sekuat2 alam adam menangis k...
naseb la org2 kat surau tu tak marah...
sumer nyer noleh mencari maner dtg bunyi nyer..
biler nampak adam sumer bg senyuman manis..
*
not perli pun... alhamdulillah.. coz ibu guilty gak la kan..
ngaco kekhusyukan org lain ngah solat..
da la maser rakaat kedua ibu da tak khusyuk..
sbb adam boley lak merangkak ke opah2 yg ader tue..
me sempat jeling kat adam=)
then he turn back... n dok kat tepi ibu sampai habes solat plus nangis di saat akhir...
*
but, i'm really bersyukur dapat tunaikan solat sunat aidilfitri..
terawih da dua tahun tak wat..
tp tahun lepas dapat gak sehari..
but tahun nie langsung tak der..

hopefully tahun depan dapat tunaikan terawih...=))

Thursday, September 9, 2010

Salam Aidilfitri ~ Mood Raya da dtg cket=))

salam siaran=))
(^-^)
hik hik hik...
raser hati aku, da ramai kan yg da tak bersiaran..
da ramai yg pulang ke kg halaman masing2...
*
<<< aku >>>
aku masih berkhidmat n setia kat opis nie haaa...
kesempatan yg ader ni ha,
nak wat sesi luahan raser=))
aku nak mintak maaf kat semua member2 alam maya ku ini...
buat teman2 yg sudi membacer...
adik beradik yg slalu terjah sini...
*
A.L.O.N.G
N.Y.A.H
A.N.I.T.H
*
aku tau korang adalah silent reader yg selalu update pasal aku kat sini...
aku tak marah pun..
aku suker..
sekurang2nyer ader gak org nak amik tau pasal aku...
wat along ngn nyah, mintak ampun salah silap yer..
wat anith, appreciate kamu tak masuk campur tgn hal akak with ayah,
but, akak doakan kamu tak lalui aper yg akak lalui..
kamu pun bakal melayari alam rumah tangga...
n hopefully, PIL kamu will love u n terima kamu seadanyer...
*
susah akak nak adapt wif ur family...
but i'd try harder...
suddenly nite mare happen n it affect d relationship..
*
M.A.A.F
*
sejujurnyer, akak da maafkan ayah, but untuk kembali menerima
seperti d awal perkahwinan sgt terseksa batin ku..
but, me insan naif..
will try my best to 4get all these thing
moga ALLAh beri petunjuk pader akak...
*
*
*
ni mak aku...
mak yg amat aku sayang...
n aku kerja adalah kerana mak...
dalam family only me n abg(ejai) yg working..
not to say others tak membantu..
tapi susah la kan nak mintak duit their hubby n nak spend to my mom...
its normal..
n at the same time diorg ader ramai anak...
me?
baru sorang jer kot...
hik hik hik...

M.A.K
ya sayang mak...
sampai akhir hayat mak, ya kan pastikan mak cukup serba serbi..
ya cuber nak wat yg terbaik...
da banyak jaser mak besar kan kami adik beradik...
ya mintak maaf andai ya banyak melukakan hati mak..
op kos la kan...
ya anak yg nothi...
kompom sumer anak2 kat luar saner nothi cam aku gak..
slalu wat mak susah hati..
*especially time perang ngn FIL dat day..
sorry mak wat mak riso...
n ya sgt2 hargai support yg mak bg..
ya sayang mak...
INSYAALLAH, selagi ya mampu bekerja, ya akan cuber pastikan hidup mak bahagia...
*
*
tp sejak dok manjung ni, mak byk susah sebab aku..
sbb nyer aku kejer dari senin sampe sabtu..
ahad jer cuti

so susah nak spend maser wif mak..
hubby lak, tak suker rush2..
so, kalo mak yg raser nak jumper, mmg banyak kali mak dtg umah aku
compare to aku balik umah mak... sian kat mak...

~~hopefully aku dapat better job suatu hari nnt~~
nak tau aku rindu saper???
kompom la aku rindukan

A.B.A.H
 tahun nie rayer kali ke2 tanpa abah...
tak tau la...
aku sangat rindu kan abah..
sampaikan kdg2 terbawak2 dalam mimpi..
n mlm ni abah akan balik kat sana...
last kan mlm td abah bebas..
lepas ni nak tunggu ramadhan dtg lagi baru dapat jumper abah..
aper abah wat skrg kan..
sure abah ngah nengok umah kiter kan...
abah nengok mila ngah susah n penat siap kan umah..
tak ganti langsir pun bah... as usual..
semua serba ala kadar..
nothing special...

abah sure da dtg umah ya kan...
abah nengok adam..
tak sempat abah jumper adam, afiq n qushairi..
along da pindah dok PD..
bepol tgh siap kan umah baru..
still same goes to me..
its hard to stay together with PIL.
ader jer yg tak kena kalo kiter serba kekurangan..
so they will move to new house another a month..

3 cucu baru abah...
sumer boy abah...

B.O.Y 
saper boy??
boy adalah arwah abg aku..
tp mungkin kehilangan abah lebey terase wat aku terluper pader boy..
nauzubillah..
maaf kan ya boy...
boy tak pernah hilang tiap kali dalam doa aku...
boy tetap abg sulong aku...
nnt2 la aku citer pasal boy...
milla byk ikut raut wajah boy...
mungkin tu sbb mila kasar sikit kot=))
hik hik hik....
*
n now my hubby turn...
M.O.H.D H.A.Z.W.A.N D.I.N

abg, ayg syg abg..
terima kasih kerna sgt memahami ayg..
terima kasih kerna terus menyayangi ayg..
terima kasih kerna terus mengasihi ayg..
byk sgt yg abg da wat tok happy kan ayg..
bahagia kan ayg...

cumer nyer kdg2 biler kiter bercakaran, kiter cumer nak amik kater putus..
keputusan yg terbaik for both party...

tp ayg akui, ayg ttp insan kerdil yg lemah serba serbi..
biler ayg gaduh ngn ayah, abg byk simpati kat ayg..
ayg hargai sgt2...

mcm2 abg wat nak baikkan balik relationship nie..
tp maafkan ayg..
masih tak mampu untuk semesra dulu...
as mentioned b4, aper yg ayg da wat skrg ni sumer nyer sbb abg..
hati ayg masih bernanah...

n peristiwa ni byk insafkan ayg...
abah tak pernah wat ayg macam nie..
mungkin sbb terlalu pampered, ayg sgt2 teraser ngn peristiwa nie..
seburuk2 abah pun, abah tak penah wat mcm nie pader menantu2 dier..
sejahil2 abah, abah tak penah blush menantu dier...
seteruk2 abah, abah sayang sumer menantu dier...

and ayg berani jamin, kalo abah masih ader, mungkin jodoh kiter tak panjang..
abah mmg pantang jadi bender2 cenggini...
mungkin pilihan antara satu yg abah bg pader abg..
n ayg pun berani jamin,
kompom abg akan berpihak pader family abg..

tp ALLAH masih sayangkan masjid kiter...
ALLAH lindungi kiter..
percaturan ALLAH sgt maha adil..

biarla aper pun yg berlaku,
ayg ttp sayang abg sampai biler2..
andai terjadi perpisahan...
(nauzubillah)
susah untuk ayg luperkan abg...
 A.D.A.M H.I.F.D.Z.A.N
comey kan anak kiter sayang...
tahun nia first time kiter berayer ngn adam..
rayer tahun lepas, ayg jer yg bawak adam berayer saner sini..
tapi tahun nie, adam da ader depan mater..

bahagia nyer hidup ni biler da ader anak..
raser lengkap da hidup nie..
kebahagiaan bersama abg n adam... 
 see, i already told u...
i'm happy being a wifey to you, n mommy to adam..
hopefully, kebahagiaan milik kiter sampai akhir hayat kiter..
yeeee haaaa...
i do love you!!!!!!!!!

okla...
da banyak yg aku bebel kan...

last but not least,
selamat menyambut hari raya aidilfitri..
maaf zahir batin pader saper2 yg membacer...

sayang korang sumer...

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers