Tuesday, December 21, 2010

Dalam Kenangan :: Adam Seminggu

Tak lama lagi aku akan menyambut ulang tahun perkahwinan yg ke-2... ramai yg terkejut tiap kali aku cakap aku nak celebrate anniversary tahun yg ke2.. hehehe almaklumla Adam kan da berusia setahun 2 bulan=))

jgn la heran kengkawan sumer, aku bukan wat bender yg tak baik tau before tawen=)) aku B.U.N.T.I.N.G P.E.L.A.M.I.N....:p so maser aku sambut first anniversary pun adam da berusia 3 bulan=) ahakss!!

syukur alhamdulillah atas nikmat Allah. aku murah rezeki.. cepat timang cahaya mater hasil percintaan aku dan en somi selama tujuh tahun.. hehehe kantoi sudah... umur baru 19 tahun tapi gatai da nak bercinta=)
so, sempena nak celebrate ni aku sengaja nak abadikan kenangan aku semasa muler2 bergelar seorg ibu... Ya Allah, yg pasti nyer aku sgt bersyukur... sungguh nikmat ciptaan Allah!!! serius aku tak tipu....

selepas 3 minggu aku menjadi isteri org, aku d sahkan mengandung 5 minggu?? aku yg sengal dat time boley tanyer doktor.. "doktor, sy baru kawen 3 minggu macam maner saya ley preggy 5 minggu? so doktor senyum2=)) adek... kiter kira dari tarikh hari pertama peod yg terakhir... hahaha... baru la aku tau... tup2 air mater aku menitis kesyukuran... yeeee haaaa aku preggy!!! tak sabar nak balik umah nak bg surprise kat en somi...

balik umah en somi pun sengal da... aku tunjuk alat uji kehamilan tu kat en somi, boley plak dier wat bodoh jer... siap tanyer lagi aper nie? hahahahaha... kami yg sengal... actually maser g wat test tu aku g sendiri jumper panel. after kakak opismate aku desak. coz dat time aku pening n senak owayszz... sgt eppy!!

then bermuler la kisah aku d alam preggy... alhamdulillah, aku tak alami alahan pun!. layanan jgn cakap la kan dari en somi... excited nye pasal... muler2 sumer nyer tak bg. itu tak boley ini tak boley. tp after d lecture oley my sis, dier pun ok la cket. maner tak nyer ader ker en somi tak bg makan fast food langsung... ais tak bg padahal time ngndung ni aku sgt giler kan ais=))

penah aku hampir2 kehilangan adam. d sebab kan after 5 weeks mendirikan rumahtangga aku kehilangan arwah abah... A.B.A.H.. sgt sedey nyer pasal + terkejut aku bleeding... tp syukur nikmat Allah, adam masih kuat walaupun ader ketulan darah yg kuar... penah gak maser usia kandungan hampir 6 bulan, aku sendirian d rumah lebey dari sebulan sbb en somi pergi kusus... dan macam2 kenangan yg manis lagi... sumer nyer indah2 belaka=)) hope suatu hari nanti ini sumer akan menjadi diari terindah buat adam dan adik2 nyer=))

aku sgt teruja untuk menjadi ibu... n tak sabar untuk preggy kali ke2 walau pun takut untuk bersalin nnt=) ahakss!! pengalaman ader ngeri sikit time deliver... next entry aku story yer! ok la hope kenangan ni akan tetap segar sampai ke akhir hayat!

9 comments:

εïз mummyHaza εïз said...

hehehe.. k.haza pun bonting pelamin...^__^

zura@iwan said...

alhamdulillah bunting pelamin dpt adam ye...

[-suziey-] said...

hiks..mcmc lawak plak bunting pelamin tp blur..ekkek;P

Naniey said...

tahniah..nani pon bunting pelamin tp rezeki nani tade lg..nani keguguran..sob..sob...

norihan said...

zura,saya pun bunting pelamin gak..tapi takde rezeki masa tu..luar rahim...dan sekarang dah dapat jugak..lega yang amat..hehe...

cik puan akish said...

dah suburkan...so...dh ade rezeki...alhamdulillah..kuar la adam...

ceqjulia said...

bilanyer ulang tahun tu?

ceqjulia said...

bilanyer ulang tahun tu?

Sricahaya said...

cute adam senyum dalam tdo..

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers