Wednesday, December 22, 2010

Dalam Kenangan :: Adam Sebulan

anak ibu kepala botak!! hehehehe... actually sajer jer aku nak ingkap segala memory indah sepanjang aku membesarkan adam selama ini... sumer ini aku nak jadikan nota cinta moga biler adam besar nnt, kalo adam terbaca adam akan lebey menghargai segala aper yg terlah aku n en somi korban kan untuk dia.

adam sayang anak ibu yg da togel!!! maser ni kiter masih kat umah opah tapah. after a week kat umah opah bota. terlalu banyak kenangan yg ibu tempuh sepanjang tempoh berpantang... berperang ngn hati.... berperang ngn emosi... mujur opah tapah sgt2 memahami n thanks a lots to mak ngah n also opah sbb sentiaser bg dorongan n support yg tak putus2... sekadar makluman, minggu pertama berpantang aku d rumah mertua... (sgt byk masalah yg timbul....) biarla sumer ni aku telan... tp aku gak manusia biaser yg maner iman tak tinggi maner... tahap kesabaran setan durjana nak menghancurkan manusia lagi tinggi!!!

awalan nyer, aku mmg tak pandai menyusukan adam. sgt kekok walaupun biaser tgk kakak2 aku nyusukan baby diorg. tp dari day first aku kekok sehinggalah hari ke 8.. n selama 8 hari ni gak la adam nyusu ngn susu formula... sgt sedey. susu aku sgt banyak. tp aku tak pandai... mak aku banyak kali ulang alik, sbb nak bg tunjuk ajar. time mak ader aku berjaya nyusu kan adam. tp biler mak balik jer, kegagalan melanda... nanges lagi... sgt sedey... tp alhamdulillah sampai sekarang adam masih aku bg BF walaupun d sebelah malam sahaja=)

dats y demam kuning adam lambat susut. hopefully next baby aku da pandai... insyaAllah=)) so keriangan terus mewarnai kehidupan aku n en somi... tambah2 aku balik ke rumah mak aku... sgt suker... tp yg tak suker nyer, even dok umah mak aku, weekend jer kena berangkut ker rumah opah bota lepas en somi sampai dari kl... tetap bersabar.. en somi plak sgt2 belah bahagi antara aku dan family dier. coz adam cucu sulong n diorg sgt excited. bayangkan dalam tempoh berpantang, aku ke hulu ke hilir....??? mmg dugaan....

syukur alhamdulillah, majlis aqiqah adam pun d sempurnakan kat umah opah bota. waaaa... mmg aku target adam umur 7 hari nak settle aqiqah.. first baby terlebey excited!! so anak kedua nnt tak kisah ar biler2 pun... jnj ader qiqah=)) tp ralat nyer aku kepingin nak wat majlis naik buai. tp tak tercapai. so nak berlaku adil pader anak2 yg lain aku mungkin takkan lakukan hajat ku ini...=((

hehehehe... adam da sebulan... ibu ayah opah sumer sgt seronok. tp adam tak sempat kenal arah atok Ja'e. atok tau n happy biler dapat tau aku ngndung... tp sayang atok g dulu ngadap yg maha esa... biler adam lahir, da abes pantang aku bawak ke kubur. sajer jer... yg part paling best adam ikut atok ader 2 pusar kat kepala.. org tua2 kater banyak akal kan... hik hik hik=)

alhamdulillah dalam tempoh sebulan ni adam tak banyak ragam. berat pun terus naik mendadak biler ibu start bg BF. syukur atas nikmat Allah.. n dis time adam da muncitt!! sumer org sayang adam... mak long pun siap admire kat adam coz adam murah ngn senyuman!! ader lesung pipit lagi tue=))

4 comments:

norihan said...

semoga adam sentiasa gembira dan ceria selalu bersama ibu yang amat menyayanginya dan ayah yang amat perihatin tentang dirinya jugak...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq tak sesuai botak..sbb kepala dia leper kat belakang..wekekke

adam okla..bulat di belkang..:-)

eima said...

comey.. gebu je ..kejap je dah besar anak2 kite kan

kitakesitu said...

comel! =)

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers