Tuesday, November 23, 2010

ombak d tgh laut.... kami separuh nyawa.... best!!!

sangat cantik kan bot nie...
VEGA...
berusia lebih seratus tahun...
antara bot2 yg menyertai pertandingan REGATTA 2010...
actually first time aku involed wif this program...
sebelum ni sekadar tahu n tak amik pott...
tp biler da join, mcm2 ilmu baru yg aku tau....
mater aku sgt tertarik ngn bot yg nie...
sgt klasik kan... cantik... macam bot yg kat dalam movie omputih tue=)
perjalanan bermuler...
aku :: kina :: jue :: n husna...
sempat bergambar jap ngn Tiffany!!!
ikut kater k.liza dier ni glamour... glomour dalam bot layar.
aku tak tau tp syok gak la kan jumper one of the sifu bot layar kan... 
yang ni lak citer nyer time diorg nak kuar dari pontoon marina...
ader part yg air cetek... so boat diorg sangkut...
*ni antara yg gagal membacer map la nie... ahaks!!!
tapi kalo da nak jadi nak wat caner kan...
so kena la bekerja keras nak stabilkan bot...
sgt mengerikan... tp new info for me... new experienced...
how they manage the boat kalo faced bender2 yg tak d ingini... 
ok yg ni lak kat tgh2 laut k....
da nak sampai pulau sembilan da...
jauh kat tengah kan??
time ni diorg nak passing barang kat boat.
tiffany ni g amik bekalan makanan so nak pas kat crew atas boat
then after da settle dier lak yg melompat naik bot tue...
sgt kagum biler lihat seorg pompuan yg mengetuai satu2 kumpulan yg sgt mencabar...
tabik spring ar!!!!=) 
ini la dier...
mak da pesan jgn main cinta ngn laki org...
kalo da frust kan ker nak terjun laut....
kah kah kah!!!!

skrip di atas hanyer la rekaan semater2 yer kengkawan....
hehehehe... tp syok gak layan kerenah anak2 manjer nie...
HAPPENING!!!! 
hehehehe... biler air da tenang cket aku pun posing ar...
sgt sonok...
aku enjoy...
actually gambar nie TIFFANY yg snapkan...
dier pun heran tgk kami yg terlebey excited ni ha...
dier selamber badak dok kat depan deck wlw pun melompat2...
kami kat dalam siap pegang2 pelok2!!!
especially aku la...
mmg aku penakut yg teramat sgt.... 
kami berempat mmg giler...
tp kalo tak amik kesempatan yg ni, biler lagi kami nak ke tgh laut menaiki bot pecut kan...
meraser gak la melompat2 kat atas air...
menggerun kan... tp enjoy coz tau ramai yg boley selamatkan kami...
kah kah kah....
= =
= =
= =
= =
= =
= =
= =
= =

5 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

wah, bestnye..kalau dapat naik ni, verangan macam naek titanic, hehehe..

ceQ`Julia said...

awak...suke n best sgt2kan kita dapat g tgah lautkan...itu pun g curi2 kalau pape jd kat kita habis la..

eLYies said...

jelesnya tengok zura naik boat..tak mabuk laut ke..kalo yies tu mau pening lalat dah tu..hahahha

mamalieyna said...

waaaah bestnyer,,,tp kalau eina pun cam takut2 gak..ngee...tp ada kawan2, happening la yee..

zura@iwan said...

wahhh...dpt nek boat blyr ek...tp mmg takut gk kn...tgh2 laut..hehe

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers