Wednesday, November 10, 2010

aku mungkin akan menyepi seketika=((

biler d pikirkan.... 
mmg sgt sedih... tp aku mana mampu untuk melawan takdir yg telah d tentukan...
semalam aku ader dapat komen2 sinis dari sesetengah pihak...
*bukan dari kalangan blogger k!!! tu yg aku hangin tue=)
sajer jer nak share kat sini...
kalo la org yg berkenaan tu bukak balik blog aku ni biar dier paham...
aku tak menjawab pun biler diorg tanyer coz hati aku sgt sakit...
tambah lak aku terlalu riso kan adam...
aku tau ALLAh ader bersama aku... biar ALLAh jer yg memahami aku walaupun dia tidak.. and aku tau ramai yg simpati kat aku wlw pun tanpa kater2... 
tp renungan yg penuh makna membawa 1000 satu manfaat pader diriku yg sangat daif nie!

so to all my blogger fwens....
mungkin aku akan senyap dari berblogging untuk seketika sbb kalo ader line tenet aku roger k...
but dont wory aku da sedia kan sikit bekalan untuk tatapan kalian sumer...

wat eva it is aku pasti rindu kan kalian sumer gak=)
keep in touch k!!
.
.
.
.
.
.
>> nak g singapore pun kecoh.... aku g tutttt tak kisah pun....
aku bukan nyer nak kecoh tak tentu pasal... kalo aku g holiday ngn en somi ker ngn family ker harus la aku sonok kan... tp aku terpaksa... aku nak share kisah kat blog nie pun tak der saper yg komplen pun... kat blog sumer bg moral support. kat saper lagi aku nak luahkan... en somi aku pun da sades sangat aku nak p singapore nie... aku bukan nak d kesian kan... cumer sekadar berkongsi raser udah la... yg ko bukak blog aku then nak pukul canang asal? aku tak mintak pun ko tolong glamourkan aku!!!

>> anak da besar, asal nak riso semacam?
dear, aku riso kan adam sbb adam fully breastfeed. kalo dier hisap botol aku tak kisah.. mlm especially. adam tido pelok2 ngn aku. mmg la aku kesah.. kalo adam bgn tgh malam meragam. tak ker aku riso...
lagi pun aku baru ada anak sorang mmg la aku pampered kan anak aku tue... asal yg ko nak bz body plak?
yg ko tu ader anak ker nak cakap lebey2... ko nyusukan anak ko ker? takkan.... so asal nak nyibuk??

>> bosan ar asik kisah sal anak jer...
kengkawan sumer... all blogger tak nah komplen pun aku citer pasal aper... ko tu hanyer silent reader aku jer... kalo ko nyampah, tak yah bacer... aku bukan artis pun yg ko nak amik tau sumer kisah aku... mmg blog aku ni khas d tujukan untuk my heros, n my family, n my frenss... so asal ko nak perli2 aku cenggitu... aku ader nyusah kan ko ker? aku ader mintak duit ko duit mak bapak ko ker? so shooohhhhh..... p jauh2!!! aku benci tengok muker ko...

>> kalo tak mo g outstation dok umah takyah keja...
aku kerja nak bantu family aku... aku ader banyak tanggungjawab k... aku ader mak aku ader adik yg masih belajar. anak aku pun perlukan sokongan aku. so ko peduli aper? aku keja pun tak nyusah kan ko kan... geram la kat ko... tp aku senyap sbb aku sayang ko sedare seislam aku... esok2 kalo ko ader anak ko akan tau betaper perit nyer pisah ngn anak tau!! kalo ALLAh nak bg ko rezeki la... kalo tak, aku kesian kat ko awal2 k!! kah kah kah... sungguh kejam aku...

waaa....
pedih nyer statement2 nie....
ader aku kisah...
hehehehehehe=))

11 comments:

Nur Qistina said...

ish3..tak baik tau..biarlah nak tulis apa..hak kita sebab blog ni milik kita kan..aish..macam-macam karenah betul manusia ni..

sabar ya kak..moga tabah! semoga segala urusan dipermudahkan...insyaAllah..^__^

Adlina Husaini said...

tu la manusia pendengki memang camtu..i baca pun rasa sentap juga..

i rasa dia bukan blogger cam kita,sebab tu dia tak fhm tujuan blog kita ni di wujudkan..

biaqlah org yg tak cerdik dan cetek iq tu dgn dunia dia sendiri..lagi u sentap lagi dia sonok sebab dia dah berjaya wat u sedih

i pun nak tinggalkan anak i kejap sebab kena gi course 7 bln setengah..even i bagi minum susu botol i tetap risau dan susah hati

selayaknya u lagiiii risau sebab u nak tinggal dia jauh..i kalau emergency leh berulang kl-putrajaya..u nunn kat selatan..

lantak p la kat dia

zura@iwan said...

ishhh...sebuk tul la depa2 ni..biar je la kt depa tu.....kita x ggu idup depa pon...

sbr byk k....pegi spore kerna keja kan..

eLYies said...

zura..buat bodo je la kat sesape yang ulut puaka tu..

blog kita suka hati kita la la kan letak cite aper..kalo org tak suka kita nak buat camner..so org tu tak yah la sibuk2 nak dtg baca kan..tul tak??

εïз mummyHaza εïз said...

Ala zura blog kite, lantakla nak citer ape pun.. hehehe.. Jauh kejap jek.. Harus col, sembang ngan anak every day.. Dah keje nak wat cam ner..

Selamat pergi & balik. Caiyok.

Ummi AmnaAmzar said...

sifat manusia mama adam...xleh tgk org senang...huhu..pedulikan dia..

MamaYatie said...

org tu komen sbb dia ada PHD..kan kan kan! tak yah amik ati ngan org gitu..abaikan ajer

eima said...

nih ad eorg komen ke ... rakan sejawat nih ...
suka hati la ... nih blog memasing ..tulis ape ..kite punya suka la ... sebuk pe hal ...

pearl said...

memang byk orang yg seperti langau itu.

Mila said...

Kena banyak sabar dan kuat semangat.... :)
Salam ziarah dari: http://abahmila.blogspot.com/

strawberryCute said...

Mulut tempayan boleh nak tutup, mulut orang nie susah skit, Di balik orang yang suka pasal kita pasti ada orang yang tak suka...so think positif jer key...

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers