Monday, October 4, 2010

Pusara abah & boy =(

AL-FATIHAH =( 
semalam sebelum balik ke manjung, 
aku sempat singgah lawat abah..
*
tak pasti naper tp hati terlalu merindui insan ini..
air mata menitik keluar tatkala aku duduk d pusara abah..
*
abah...
moga dikau tenang di sana..
anak mu ini sgt rindu kan dikau..
tak nafikan, saat2 akhir hayatmu dikau byk membantu aku..
bersama di mahligai ku..
mungkin takdir ALLAH mengkehendaki 
penghujung hayat mu bersama ku, membuatkan aku rindu kan kau..
terkenang acapkali ulang alik ke hospital serdang..
pantang makan makanan yg keras abah terus sesak...
pantas aku mengurut blakang mu..
*
ampunkan ya abah...
tatkala tu ya jahil lagi dlm dunia masakan..
wlwpun hanya 2 minggu abah ngn ya, 
big thanks to you coz abah ajar ya masak 
abah ajar ya masak bubur..
abah ajar ya masak ayam goreng halia..
abah ajar ya masak bendi goreng ikan bilis
abah ajar ya masak udang sambal
abah ajar ya masak lemak ayam
*
see betapa jahilnyer aku this time..
mmg aku tak suker masak!!!
*
but now, learn from mistake aku gagahi untuk masak..
but now not for my dad but for my en hubby:p
*
abah meninggal 02/03/2009..
sepatut nyer 01/04/2009 abah kena operate coz first operation gagal..
tp tak sempat..
maser first operation, aku yg teman abah kat spital..
lamer abah dalam LB..
sampai aku tertido kat ruang menunggu..
tak pasti aper namer operation tu tp tebuk kat peha tok g ke salur nafas..
*
dat time naseb boss baik.
aku raser slama abah dok ngn aku, banyak kali aku kuar masuk opis 
coz abah warded tok operation. 
so aku jer yg dekat yg boley take care of him.. yg lain jauh.. sian kat diorg sumer...
tp maser operation day, sumer ader...
*
teringat maser pass operation tu abah nak buang air kecil..
malu gak nak tolong tp bapak sendiri kan...
abah tak larat nak bgn coz sakit operate tu ader lagi...
so ngn serba salah nyer aku pun tolong la pegang kan mangkuk khas tu...
*
funny gak dat time..:p


 dan yg ni lak pusara arwah abg aku..
arwah boy meninggal coz of xcident in 2000...
day before hari raya haji dat year..
yg plg tragis ayat arwah sebelum meninggal
"ckp la kat abah makan kan untuk boy yer"
few hours later, he left us=((

abah, boy...
moga kalian tenang di sana...
Ya ALLAH, aku mohon pader mu, 
ampunkanla dosa2mereka,
luaskanla kubur mereka, 
ringankan la siksaan mereka..
terangila kubur mereka...
tinggikanla darjat mereka...
jadikan la kubur mereka bagai taman2 syurga..
kasihani la mereka YA RABB...
amin ya rabbal a'lamin....

6 comments:

mama zharfan said...

takziah & al-fatihah

ayah me meninggal 15 june 2009..beza few months jer dgn ur dad :( pusara pun sama kaler+design :(

Adlina Husaini said...

salam..sedih baca entry awak :(

sabar yer..bila rindukan insan yg tiada,memang tak leh nak gambarkan perasaan tu kan..

kalau ada boleh balik jumpa peluk cium..

sabar eh..ina tlg aminkan doa awak ^_^


pemimpin tersungkur, biadap!

zurazari said...

ina....

tq dear... tak pasti naper... sgt rindukan abah dis time=( hope abah tenang d sana...

zurazari said...

mama zarfan...

samer lak yer..
rindu bangat kat abah..
hope mereka tenang di sana...

zurazari said...

mama zarfan...

samer lak yer..
rindu bangat kat abah..
hope mereka tenang di sana...

syawalsimpsons said...

moga2 arwah tenang di sana...ammmiinnn...al-fatihah

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers