Tuesday, October 26, 2010

Keriangan Yang Aku Rindui...

Adam sayang...
ibu doakan adam lekas sembuh yer...
ibu nak sgt tgk adam seceria dulu...

hati ibu tak senang walaupun ibu kat opis ni ha...
mana mampu ibu tak pikirkan pasal diri mu nak...

sayang adam,
ibu janji akan cari pengasuh yg terbaik untuk adam...
kalo tidak pun ibu akan cari taska yg terbaik untuk adam...
ibu fobia sgt2 sekarang...

mungkin betol kater doktor,
pengasoh terbagi susu basi kat adam...
mungkin d sebabkan susu basi tu la, adam berkeadaan camni...

mungkin ini sumer takdir sayang,
ibu pasrah..
pinta ibu satu jer...
moga anak ibu ni lekas sembuh...
bukan ibu tak bersyukur sekarang ni, 
tapi ibu rindukan keriangan dirimu yg terdahulu...

YA ALLAH, 
aku mohon pader mu...
lindungila anak kecil ku ini...
jauhkan la anak kecil ini dari sebarang malapetaka...
yaaa....
aku akan lebih tamak mulai sekarang..

tamak berdoa pada mu TUHAN...
tamak berdoa moga KAU rahmati anak kecil ku...
tamak mengharap agar ALLAH sentiaser memberi kesempurnaan pader anak ku..

sayangku adam,
ibu sayang adam sangat2...
ibu takut sangat kehilangan diri mu nak...
kau la permata hati ibu....
segalanyer untuk mu sayang...

ibu yakin, anak ibu kuat...
sekarang pun adam da 90% chat...
ibu bersyukur sgt2....
cumer nyer, ibu risau keadaan akan berulang lagi sekali sekiranyer adam masih d rumah ummi. bukan ibu tak yakin pader ummi, tp da banyak sgt perkara yg ummi wat ibu berkecil hati... ummi jaga adam sambil lewa... penah skali adam terantuk kat hujung bucu katil... cuai mendokong selepas kuar bilik mandi... penah gak adam melecet kat ponggong sbb tak tukar pampers... penah gak  adam kelaparan sbb kononnyer nak tunggu ibu balik biar senang ibu bg tekk... penah makanan yg ibu bekalkan untuk adam d habes kan oley anak2 yg lain... penah gak barang mainan ada d musnahkan oley anak2 yg lain...

ibu kecewa sayang...
insyaALLAH, moga ALLAh pertemukan ibu pengasoh yg terbaik untuk adam...
bukan ibu pinta adam d manja bagai...
cukup la sekadar adam d jaga seperti anak sendiri...
itu jer yg ibu pinta...

YA ALLAH, aku mohon pader mu YA RABB...
KAU ketemukan la aku dengan org yg betol2 ikhlas menjaga budak...
bukan sekadar untuk mengejar wang dunia...

buat ummi adam, 
ibu da maafkan ummi tp ibu tak dapat luperkan aper yg berlaku...
ummi terlalu demand, d sbbkan en hubby seorg pegawai kerajaan terus d naikkan harga mengasuh padahal rate kat manjung ni sekadar 200 ke 230... tp demi adam ibu pendam... ibu telan... duit bukan boley d bawak kemana... janji ader org jaga adam ngn baik... tp ruper nyer yg berlaku sebaliknyer...
pedih sungguh hati ini....=((
tak per la sayang...
kiter luper kan perkara yg da lepas...
moga adam cepat sembuh yer...

sembuh seperti sedia kala....
sentiaser sihat sepanjang hayat.... 
di jauhkan dari sebarang kesusahan... penderitaan...
moga adam membesar ngn sihat selamanyer...
AMIN....

note: kengkawan tolong aminkan yer=((

7 comments:

Mama AminAzim said...

Aminnnn..semoga adam sembuh sepenuhnya.. n ibu dpt cari pengasuh yg dpt memberi perhatian pd adam..

chugie said...

ya allah.. puncanya mungkin dari susu basi yg di beri pengasuh ke? ish.. bahaya ni!

nampaknye sy pun kena ambil langkah berjaga2 juga ni.

syawalsimpsons said...

sue dah ikuti kisah adam dari dier sakit...ni baru berkesempatan nak comment..sabarla...semua 2 dugaan yang allah bagi kat ibu adam ni...mmg sedey bl tgk gambar2 anak yg seronok tersenyum, bile sakit...sedey hati kiter...mmmmm...jgn la anta kat pengasuh 2 lagi...cari la yang baik n ok k...sue doakan adam cepat smebuah ammmiinn...sue pun kalo syawal sakit pun, windu nak tgk senyuman dier..mmmmm....sabar yeee...ibu adam...

mamalieyna said...

Aminnnnnnnnnnn....! moga Allah mempermudahkan segala urusan! urusan utk mendapatkan penjaga baru untuk adam! yang terbaik utk adam! yang menjaga adam bukan semata utk wang tp demi kasih sayang! susah nak jumpa, tapi harus sentiasa berdoa n meminta, moga dipertemukanNya..Insyaallah!

Ya Allah..bertmbh takut eina dgr benda2 camni, melibatkan penjaga anak! huhu...

t,care to u n adam also!

az rina a.k.a jaijina said...

eh, betul ke adam minum susu basi?
kalau ade free nnti citelah kat kami ye..

isk, geram pulak dgr cite pasal pengasuh awak tu..kite pon nak tuka gak taska untuk echa..jage sambil lewa aje, taulah kan sbb taska ramai budak..

ape pon kite doakan yg terbaik buat adam ye..

LyNn HaMzAh said...

semoga adam cepat sembuh...huhuhu sedih plak lynn baca entry nie...tabahkan hati yer mama adam...

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

aminnn...
adam dh makin sihat kan?insyaAllah, hopefully xde yg serius..
dulu pun sara admit spital sbb kecuaian pengasuh..die jatuh/terhantuk..sbb ade kesan hentakan kat kepala..doc suruh kami report polis, tapi kami xmau..bukan nak menuduh, tapi pengasuh tu mmg tamak,jaga budak sampai 6-7 org, tapi penjaga nye sorg aje..isk,ain mmg fobia lah org2 cenggini..
hope dapat jumpe pengasuh baru yg lebih ikhlas jaga adam nnt.. :)

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers