Tuesday, October 26, 2010

Hanya Mampu Untuk Berbaring....

ini la keadaan adam...
selepas 2 botol air telah d dripkan dalam badan nye hanyer selepas 2 jam...
tak pasti naper, adam d letakkan d wad yg berasingan dari kanak2 yg lain...
hanyer ader dua org pesakit dalam wad itu...

kuasa ALLAH, membuktikan betapa air amat d perlukan dalam badan...
mmg aku sungguh teruja dengan kebesaran ciptaan ALLAH...
bayangkan yg pada asalnya adam mmg tak mampu untuk mengangkat tgn n kaki...

tp selepas mendapat air gantian ini adam menunjukkan respond yg baik. 
sudah mampu tersenyum tawar pader ku...
tak per sayang, wlw tawar macam maner pun ibu ttp bersyukur 
kerna adam da bg respond kat ibu...
ibu sgt2 bersyukur....

tika ini hubby sudah sampai dan hanye menyaksikan babak2 adam da muler segar..
mengenangkan saat hubby sampai, mmg aku da ketepikan raser malu...
maser hubby sampai aku baru sudah solat subuh..
biler hubby call kater da sampai mmg aku terus meluru ke hubby...
aku peluk hubby sekuat2 nyer...
menanges teresak2.... seakan budak kecil yg d rotan...

driver hubby mmg terkedu melihat aku..
tp aku nyah kan sumer itu...
yg aku tahu, aku nak hubby!!!!
saksikan la secare keseluruhannyer ader 23 kesan cucuk kat tgn n kaki...
tgn kiri dan kanan, kaki kiri dan kanan sumer nyer telah di cucuk...

Ya ALLAH, sungguh besar dugaan mu ini...
tp aku redha....
sabar yer sayang....
anak ibu kuat kan....
adam nak sihat kan sayang...

yups!!! aku gagal dalam melawan tumpahan air mater..
mujur opah n hubby owaysz bg kater2 semangat...

aku lebey banyak mendiamkan diri tatkala ini..
menginsafi diri... bermunajat pader yang MAHA PENCIPTA..
mungkin aku ader melakukan dosa tanpa aku sedari...
mungkin aku ader menyakiti insan lain...

YA ALLAH, 
seandainyer aku ader melakukan perkara2 yg KAU murkai, 
ampunkan la aku...
sesungguhnyer aku insan yg jahil...
aku insan yg naif...
insan yg terlalu banyak kekurangan nyer...

sepanjang berader d hospital adam tak mandi langsung...
biler aku tanyer kat doktor, doktor bgtau tak perlu...
kalo nak gak sekadar basahkan ngn towel jer...

tu la sbb naper baju adam still samer even 3 hari kat wad..=))

ps: next entry nnt akan aku citer kan kebesaran ALLAH... kebesaran ALLAH yg doktor sendiri teruja... doktor sendiri tak percayer betol ker dgn aper yg berlaku???

12 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

alahai, kesian..semoga adam cepat sembuh ye..

syawalsimpsons said...

semoga adam cepat sembuh...mm...cian tengok adam..

Nad @ MamaZakwan said...

2hari lepas besday adam...happy besday adam..cepat2 sembuh ye..

chugie said...

dugaan yg sgt besar.. moga segalanya kembali seperti sedia kala ye.. moga adam cepat sembuh..

kesian sangat tengok die.. nanges gak sy di buatnye..

pd awak dan keluarga, moga di beri kekuatan OlehNYA.

Momma Mia said...

Alhamdulillah Adam tunujk respon yg baik
Semoga cepat sembuh & ceria2 semula

[-suziey-] said...

syukur dh beransur sembuh..

mummy_ayu said...

ah ah..ayu pun perasan kat bdat tickers kat atas..happy buzzday adam..moga cepat sembuh..leh mamam kek bday yer sayang...
zura..kuatkan semangat yer & take care!!

.ArianiAizat. said...

sori yer nora,aku baru tahu.huhuhu.
sori sangatsangat tau !
aku doakan adam cepat sembuh yer& aku yakin ko sbg ibu lagi banyak doakan untuk adam kan?doa ibu kan dimakbulkan tuhan..
kesian aku tengok adam..adam,adam kena kuat tau sayang!

love,
untie nani

Zaidah said...

semoga adam cepat sembuh...sabar zura...atas ape yang berlaku ada hikmahnyer

eima said...

alhamdulillah adam dah semakin sehat ...
cirit birit die dah ok ke ....
nape tak tukar bj adam .. kesian die pakai bj sama je ... hehe
cam aku dulu kejap2 tukar sbb diapers asek bocor je kena suar ngan bj ...hikhik

mamalieyna said...

Alhamdulillah makin pulih! kongsikan la pengalaman, boleh dibuat panduan tuk kawan2 sume..!huhu..hope adam makin suhat!

BoNda said...

askum..hy my kembar..syukurlah adam dah sembuh..sian tgok dia masa kat atas katil tuh..hope u kuatkan semangat tau..akak paham perasaan zura..to adam: 'adam cepat2 sembuh tau,jangan kasi ibu risau k'....

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers