Thursday, September 9, 2010

Salam Aidilfitri ~ Mood Raya da dtg cket=))

salam siaran=))
(^-^)
hik hik hik...
raser hati aku, da ramai kan yg da tak bersiaran..
da ramai yg pulang ke kg halaman masing2...
*
<<< aku >>>
aku masih berkhidmat n setia kat opis nie haaa...
kesempatan yg ader ni ha,
nak wat sesi luahan raser=))
aku nak mintak maaf kat semua member2 alam maya ku ini...
buat teman2 yg sudi membacer...
adik beradik yg slalu terjah sini...
*
A.L.O.N.G
N.Y.A.H
A.N.I.T.H
*
aku tau korang adalah silent reader yg selalu update pasal aku kat sini...
aku tak marah pun..
aku suker..
sekurang2nyer ader gak org nak amik tau pasal aku...
wat along ngn nyah, mintak ampun salah silap yer..
wat anith, appreciate kamu tak masuk campur tgn hal akak with ayah,
but, akak doakan kamu tak lalui aper yg akak lalui..
kamu pun bakal melayari alam rumah tangga...
n hopefully, PIL kamu will love u n terima kamu seadanyer...
*
susah akak nak adapt wif ur family...
but i'd try harder...
suddenly nite mare happen n it affect d relationship..
*
M.A.A.F
*
sejujurnyer, akak da maafkan ayah, but untuk kembali menerima
seperti d awal perkahwinan sgt terseksa batin ku..
but, me insan naif..
will try my best to 4get all these thing
moga ALLAh beri petunjuk pader akak...
*
*
*
ni mak aku...
mak yg amat aku sayang...
n aku kerja adalah kerana mak...
dalam family only me n abg(ejai) yg working..
not to say others tak membantu..
tapi susah la kan nak mintak duit their hubby n nak spend to my mom...
its normal..
n at the same time diorg ader ramai anak...
me?
baru sorang jer kot...
hik hik hik...

M.A.K
ya sayang mak...
sampai akhir hayat mak, ya kan pastikan mak cukup serba serbi..
ya cuber nak wat yg terbaik...
da banyak jaser mak besar kan kami adik beradik...
ya mintak maaf andai ya banyak melukakan hati mak..
op kos la kan...
ya anak yg nothi...
kompom sumer anak2 kat luar saner nothi cam aku gak..
slalu wat mak susah hati..
*especially time perang ngn FIL dat day..
sorry mak wat mak riso...
n ya sgt2 hargai support yg mak bg..
ya sayang mak...
INSYAALLAH, selagi ya mampu bekerja, ya akan cuber pastikan hidup mak bahagia...
*
*
tp sejak dok manjung ni, mak byk susah sebab aku..
sbb nyer aku kejer dari senin sampe sabtu..
ahad jer cuti

so susah nak spend maser wif mak..
hubby lak, tak suker rush2..
so, kalo mak yg raser nak jumper, mmg banyak kali mak dtg umah aku
compare to aku balik umah mak... sian kat mak...

~~hopefully aku dapat better job suatu hari nnt~~
nak tau aku rindu saper???
kompom la aku rindukan

A.B.A.H
 tahun nie rayer kali ke2 tanpa abah...
tak tau la...
aku sangat rindu kan abah..
sampaikan kdg2 terbawak2 dalam mimpi..
n mlm ni abah akan balik kat sana...
last kan mlm td abah bebas..
lepas ni nak tunggu ramadhan dtg lagi baru dapat jumper abah..
aper abah wat skrg kan..
sure abah ngah nengok umah kiter kan...
abah nengok mila ngah susah n penat siap kan umah..
tak ganti langsir pun bah... as usual..
semua serba ala kadar..
nothing special...

abah sure da dtg umah ya kan...
abah nengok adam..
tak sempat abah jumper adam, afiq n qushairi..
along da pindah dok PD..
bepol tgh siap kan umah baru..
still same goes to me..
its hard to stay together with PIL.
ader jer yg tak kena kalo kiter serba kekurangan..
so they will move to new house another a month..

3 cucu baru abah...
sumer boy abah...

B.O.Y 
saper boy??
boy adalah arwah abg aku..
tp mungkin kehilangan abah lebey terase wat aku terluper pader boy..
nauzubillah..
maaf kan ya boy...
boy tak pernah hilang tiap kali dalam doa aku...
boy tetap abg sulong aku...
nnt2 la aku citer pasal boy...
milla byk ikut raut wajah boy...
mungkin tu sbb mila kasar sikit kot=))
hik hik hik....
*
n now my hubby turn...
M.O.H.D H.A.Z.W.A.N D.I.N

abg, ayg syg abg..
terima kasih kerna sgt memahami ayg..
terima kasih kerna terus menyayangi ayg..
terima kasih kerna terus mengasihi ayg..
byk sgt yg abg da wat tok happy kan ayg..
bahagia kan ayg...

cumer nyer kdg2 biler kiter bercakaran, kiter cumer nak amik kater putus..
keputusan yg terbaik for both party...

tp ayg akui, ayg ttp insan kerdil yg lemah serba serbi..
biler ayg gaduh ngn ayah, abg byk simpati kat ayg..
ayg hargai sgt2...

mcm2 abg wat nak baikkan balik relationship nie..
tp maafkan ayg..
masih tak mampu untuk semesra dulu...
as mentioned b4, aper yg ayg da wat skrg ni sumer nyer sbb abg..
hati ayg masih bernanah...

n peristiwa ni byk insafkan ayg...
abah tak pernah wat ayg macam nie..
mungkin sbb terlalu pampered, ayg sgt2 teraser ngn peristiwa nie..
seburuk2 abah pun, abah tak penah wat mcm nie pader menantu2 dier..
sejahil2 abah, abah tak penah blush menantu dier...
seteruk2 abah, abah sayang sumer menantu dier...

and ayg berani jamin, kalo abah masih ader, mungkin jodoh kiter tak panjang..
abah mmg pantang jadi bender2 cenggini...
mungkin pilihan antara satu yg abah bg pader abg..
n ayg pun berani jamin,
kompom abg akan berpihak pader family abg..

tp ALLAH masih sayangkan masjid kiter...
ALLAH lindungi kiter..
percaturan ALLAH sgt maha adil..

biarla aper pun yg berlaku,
ayg ttp sayang abg sampai biler2..
andai terjadi perpisahan...
(nauzubillah)
susah untuk ayg luperkan abg...
 A.D.A.M H.I.F.D.Z.A.N
comey kan anak kiter sayang...
tahun nia first time kiter berayer ngn adam..
rayer tahun lepas, ayg jer yg bawak adam berayer saner sini..
tapi tahun nie, adam da ader depan mater..

bahagia nyer hidup ni biler da ader anak..
raser lengkap da hidup nie..
kebahagiaan bersama abg n adam... 
 see, i already told u...
i'm happy being a wifey to you, n mommy to adam..
hopefully, kebahagiaan milik kiter sampai akhir hayat kiter..
yeeee haaaa...
i do love you!!!!!!!!!

okla...
da banyak yg aku bebel kan...

last but not least,
selamat menyambut hari raya aidilfitri..
maaf zahir batin pader saper2 yg membacer...

sayang korang sumer...

3 comments:

Fieza79 said...

Fieza nak ucapkan selamat berhari raya dgn penoh kegembiraan...

wahh panjang nya n3 ucapan raya dia...hehe

Jiey^Mien said...

Selamat hari raya..
=)

Iela Fazielah said...

selmt hr raya zura

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers