Thursday, September 23, 2010

~~~bUdAk tEniT yg b0LeN~~~

yeee haaaa...
ibu malu la sayer....
*kater adam....
#
ibu sajer jer tau nak tayang badan sayer yg comel nie...
hehehehehe.....
actually nothing special pun..
tapi sajer jer nak berkongsi pixca nie...
my lil boboy da muler nak bum bum balik=))
i LIKE!!!
*
after demam 2 minggu last month ri tu, adam semakin kuyus...
biler dier baring kompom ley main gitar traditional...
*
percayer la.....
#nyanyi sendiri k lagu dato' ct nurhaliza tu ;P
*
senyuman yg tersangat aku admire...
c tenit nie kalo la senyum mmg kompom mencairkan hati saper2 yg nengok nyer...
> ker aku jer yg prasan lebey??

kalo la g maner2 kan, kengkadang musykil gak ramai apek2 amoi2 yg negor..
compare to malays...
bukan takder malays yg negor ader....
kalo malays siap ader yg nak dokong.
cumer aku jer yg tak bg..
takot ngn dunia zaman skrg..
mcm2 boley berlaku kan...
so prevention is better rite??
*
my mom ckp sbb mater adam nie sepet kot..
sepet sgt ker adam mater adam nie??
tettt....
ni yg masalah nie...
hehehe...
nengok la tgn dier kat maner tue...
hahaha...
teraser sumthing new kot...
sensored yer kawan2 sekalian...
tenungan mate yg menusuk kalbu seorg ibu..
maner mungkin aku mampu berpisah ngn c budak tenit nie...
hopefully my boss terus memahami aku yg tegar ngn penyusuan badan nie...
kalo boley aku namo terlibat ngn outstation =((
tp da 3 kali aku mintak excuse..
mungkin kah aku bakal menebalkan muker lagi untuk 
mintak excuse for the next exhibition??

*kalo la boss aku dapat bacer isi hati aku kan best??
yg benor nyer gambor ni aku snap after mandi...
skrg nie teramat la susah nak pakai kan adam nie drypers.
bukan sebab aper, dier da ligat kan, baru aku baring kan dier da bgn balik..
biler dier baring pun kaki akan terangkat2..
kengkadang sempat gak la aku bergusti ngn adam 
nie b4 nak pakai kan drypers dier nie ha..
*
tp aku takkan skali2 merungut untuk ini sumer..
segalanyer kenangan manis untuk aku tempuhi...
lebey menginsafkan diri n menghargai my mom n my late father...

aku nak selami setiap fasa perkembangan budak tenit nie..
patot la syurga kat bawah tapak kaki ibu..

dulu, masa aku skool, ustazah slalu pesan..
# jgn sampai ibu terkecil hati dan jgn sampai ayah mendoakan...
*
maksod nyer, status ibu lebey tinggi dari seorg ayah. 
contohnyer: kalo kiter ader wat nakal... kiter akan terus berdosa tanpa 1001 alasan kalo ibu terkecil hati...
kengkadang kiter terus dpt bayaran cash jer... (balasan)
jgn sampai ayah berdoa, means kalo ayah kecik hati jer boley d maapkan lagi, tp kalo ayah kecik hati sampai angkat tangan lalu berdoa, jatoh la anak derhaka kat kiter ni ha.. n doa tu akan termakbul tanpa ader halangan gak... silap haribulan kiter pun dapat bayaran cash gak.. (balasan)

so, moral of the story, biler da jd mak pak baru tau langit tue tinggi ker rendah...
tepok dada tanyer iman...

3 comments:

Sidratul Muntaha said...

anak laki beselah zura
asal demam mesti kurus..
samalah dgn setot.

zurazari said...

hehehe... cam tu eh..
hopefully nnt ok balik la badan dier... kalo kuyus tak besh nak shium2.. gomoi2...

Adlina Husaini said...

setuju sangat dengan awak..

semoga dapat terus menyusu hingga anak 2 tahun ^_^

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers