Saturday, September 4, 2010

agak2 aku kerja aper??

itu la soklan yg terpaksa aku jawab...
bertalu2 org bertanyer...
sampai kdg2 aku raser tensen lak...
hehehehe..
*
*
*
aper yg ko nak tensen...
diorg tanyer coz diorg concern la..
at least ader gak org nak tanyer...
dari sumer org wat tak tau jer...
*
*
*
sorry yer kengkwan sumer...
xtually aku kerja jager caunter=((
bukan polis..
bukan askar..
doktor pun bukan..
*
*
*
aku sekadar seorg
""Tourist Information Executive""
yg maner aku d bwh operation side..
so kalo da namer bawah operation sorry ar nak cuti time public holiday kan..
n every public holiday aku kejer..
*
tp aku start cuti on rayer ker 3..=))
hoorreeyyy!!!!
en boss da sign cuti aku....
*
*
sob sob sob....
*
*
since aku berkunto ngn my FIL,
aku tak kisah aku kejer time public holiday...
(so tak yah la en Hubby ajak balik umah dier)
tp biler da time cenggini..
cuti hari rayer..
tersentuh gak la hati nurani aku ni ha..
*
*
*
sure korang pun raser aper yg aku raser skrg ni kan..
sedey mmg sedey..
tp aku perlu kuat kan semangat..
bukan aku sorg yg keja dis time..
ramai jer org luar saner yg bertugas d pg rayer..
org2 hiburan..
polis..
askar..
byk lagi la..
aku cuber tempatkan diri mcm org2 yg kat perantauan..
lagi sedey kan..
hehehehe...
cuber menggembirakan hati sendiri...
hopefully aku tabah berayer di opis=))
*
mlm td buker kat umah FIL..
tp pg2 ni aku da kuar coz aku kerja..
en hubby yg muler memahami aku..
*
dier pun namo aku terus berperang ngn perasaan..
so aku biarkan dier bersama adam boboy n his family...
nak nolong kemas umah katernyer..
hopefully umah sendiri pun dier rajin tolong nnt..
*
en hubby anak sulong..
tetiber pas kawen ni jd baik lak dier.
sumer perihal family dier, dier concern..
alhamdulillah...
*
family aku??
dier ok gak..
familiy aku rock..
no war...
dier d layan bak tuan putera oley my mom...=))
tp agak mustahil la aku nak cakap en hubby act same cam ngn family dier kan...
hehehe...

4 comments:

mamalieyna said...

aloo..punya pnjg komen td, bleh ilang pulak..huhu..

*oooh ptt la tk dpt cuti, tp raya 1st n 2nd dpt cuti kan..ok dah tu..
*cam en suami eina la, kije polis, tp ok jgk sbb selang setahun dpt cuti..^_^..isteri pun kena la jgk ikut jadual cuti dia..huhu..
*psst eina mau join GA kt ats tu tau..tungguuu...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

nak wat camne ek zura..takkan nak berenti keje lak kan, unless dpt better offer kat mana2..tp nanti kot la keje baru tak best pulak..hehe takpe la, jap je kan..raya ke 3 bos dah sign kan.. :)

Rumah FIL..?..hmm..lin pun kureng..hehehe bukan sbb apa, MIL lin baik..tp sgt moden pulak..lin pulak tak suka..haha lin suka kalau balik kampung, ikut cara kampung..masak..makan ramai2..gather2.. kalau rumah MIL lin, makan kedai ok! hahaha tak best langsung~ nasib baik la time raya diorg nak masak..tak tau la sbb tak suka masak or penyakit 'M'..! hahaha syhhh...nik dengar, mrajuk lak dia :P:P:P

zurazari said...

eina>>

hehehe...penat taip yer=))
hehehe... tu la pasal... zura pun kena biaser kan diri starting from now onwards... n mungkin for this 3 years akan berayer kat opis... tak per la... hopefully, nnt ader rejeki lain ALLAH nak bg...

join jgn tak join yer...

zurazari said...

lin...
agaknyer ramai kat luar saner yg tak ngam ngn FIL kan??
bukan senang kiter nak adapt with dunia baru nie kan.. susah2... dulu zura da muler nak ok, tp biler start perang, da malas nak ok da... FIL zura ni kuat agama sikit.. (agaknyer la) hahahaha.... kalo balik pun sekadar nak jager hati husband. coz husband zura tersangat la baek pader zura... =))

syukur alhamdulillah boss da sain... tu pun sbb pas rayer husband g kusus sampai 24. tu yg dier bg cuti awal. kalo tak, tak meraser la... hik hik hik....

Tautan Kasih Cinta Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

My First Hero

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hero kedua !

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Bunga Penyeri Kehidupan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers